Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN'DAN TEHTİD GİBİ TELEFON ARAMASI
BAŞKAN'DAN TEHTİD GİBİ TELEFON ARAMASI
Bugünkü Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi bordo mavili kulüp başkanının karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a telefon etmesi bomba etkisi yarattı. Hacıosmanoğlu’nu ceza kuruluna sevk eden TFF, dev maçın hakemini değiştirmemeye karar verdi.
7 Şubat 2015, 05:44

Bugünkü Fenerbahçe-Trabzonspor maçı öncesi bordo mavili kulüp başkanının karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım’a telefon etmesi bomba etkisi yarattı. Hacıosmanoğlu’nu ceza kuruluna sevk eden TFF, dev maçın hakemini değiştirmemeye karar verdi.

FENERBAHÇE maçı öncesi, “Kasıtlı hakem hatasıyla yenilirsek, takımı sahadan çekerim” diyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu dün gündemi allak bullak eden yeni bir açıklama yaptı ve maçın hakemi Bülent Yıldırım ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyledi.
Hacıosmanoğlu’nun bu açıklaması gündeme bomba gibi düşerken, Türkiye FutbolFederasyonu ve Merkez Hakem Komitesi olağanüstü toplandı. Toplantının tek bir gündemi vardı:
Hakem Bülent Yıldırım’ı değiştirelim mi, değiştirmeyelim mi?
TFF ve MHK yetkilileri bu karar için toplanırken, diğer yanda da İbrahim Hacıosmanoğlu’na karşı yapılacak bir açıklama için hukukçuları da toplantıya çağırdı.
Toplantı gazetemiz baskıya girdiği saatlerde devam ediyordu. Son karar ise hakemin değişmemesi yönündeydi... 
İsterseniz gelin şimdi düne dönelim ve yaşanan gelişmelere bir göz atalım.

BAŞKAN Hacıosmanoğlu’nun, “Kasıtlı hakem hatası olursa, takımı sahadan çekerim” açıklamasına TFF dün sert bir bildiri ile yanıt verdi. 
TFF bildiride özetle, “Hakemler sizi ciddiye almıyor, sizden çekinmiyor” vurgusu yaptı ve Hacıosmanoğlu’nun, Profesyonel Disiplin Kurulu’na sevkedildiğini açıkladı. 
Bu açıklamanın hemen ardından takımla birlikte özel bir uçakla İstanbul’a gelen Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, gündemi sarsacak açıklamalarını yaptı:
“Söylediğimiz lafın üzerinden 24 saat geçmeden PFDK’ya sevk ediyorlar bizi. Çok da etkilenmiyoruz. Bizim sözlerimizin manalarını anlarsa insanlar, bize teşekkür etmeleri lazım. Biz sahada hakkaniyetle maç yönetilmesini istiyoruz. Oyuncular sahada  mücadele etsin, kim iyi alın terini dökerse o kazansın. Bugüne kadar canımız çok yandı. 
Büyük yatırımlar yaptık. Hakem hatalarından kaybettiğimiz maçları sağır sultan bile biliyor ama ilgililer bilmiyorsa onlara hatırlatmak bizim görevimiz. Hakem hatasıyla maç kaybetmeyeceğiz dedim.

“KİM HAK EDİYORSA O KAZANSIN”

BİZ cezalıyız maçı televizyondan seyredeceğiz. Hakem arkadaşımıza rakip takımın dediği gibi biz de güveniyoruz. Kendisiyle de konuştum. Kim hak ediyorsa onu kazanmasını sağlayacak bir yönetim göstermelerini istedim. Başkaları gibi bizim olmayanı bize vermelerini  istemiyoruz. Biz o kültürden gelmedik. Biz hakkına riayet eden insanlarız. Bunun bir oyun olduğunu unutmayalım. Ama sahada mücadele edenler kazansın. Onun dışındaki hiçbir etken sonucu etkileyecek bir ortam yaratmasın.

“HAKEM HATASI OLURSA O MAÇ BİTMEYECEK”

BUGÜNE kadar canımız çok yandı. Bu maçta da bariz hakem hatalarıyla maçı kaybedersek o maç bitmeyecek. Yetkili arkadaşlara da söyledik zaten. Takımı o dakika itibarıyla sahadan çekecek ve Trabzon’a gelecek. Ondan sonra da Türk futbolunu, bizim söylemlerimizi yanlış anlayıp ta cevap verenler, özellikle federasyon ve yetkilileri, şapkalarını önüne koyup futbolu nasıl yönettiklerini düşünürler.”

Yeniden yargılamanın hakimleri değişti

ŞİKE ve Çarşı Davasına bakan mahkeme heyeti Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararnamesi ile değişti. İki davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Metin Tamirci 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görevlendirilirken, Tamirci’nin yerine bir dönem Beşiktaş Adliyesi’nde özel yetkili hakim olarak da görev yapan 11. Asliye Ceza Hakimi Ahmet Civelek başkan olarak görevlendirildi.

BÜLENT YILDIRIM İLE TATİL ETTİĞİ MAÇ ÖNCESİ DE KONUŞTUM

İBRAHİM Hacıosmanoğlu, takımının kamp yaptığı otelde sorularımızı yanıtlarken, bazı hakem hocalarının, Bülent Yıldırım yerine başka hakemin maça verilmesi fikrine sıcak bakmadığını söyledi ve “Ben hakemin değişmesini istemiyorum. Değiştirip kimi koyacaksınız” dedi.
Bülent Yıldırım ile daha önce de konuştuğunu anlatan Hacıosmanoğlu, “Trabzon’da tatil ettiği Fenerbahçe maçından önce görüşmüştüm. ‘Başkanım adam gibi maçımızı yöneteceğiz’ dedi ve çıkıp maçını yönetti. Kendi seyircimiz maçın oynanmasına müsaade etmedi. O da maçı tatil etti. Benim o maçla ilgili bir kırgınlığım yok” diye konuştu. ? Süleyman ARAT

Neden Trabzonlu hakem yönetmiyor

TRABZONSPOR, F.Bahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım’la ilgili yaşanan polemiğe ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
3 Temmuz 2011 tarihinde başlayan ve sürmekte olan şike sürecinin asıl mağduru olan futbolseverler, hala adalet beklentilerini sürdürmektedir. F.Bahçeliler olarak isimlendirilen hakemlerin başında Yıldırım gelmektedir.
Dikkat çekici olan, F.Bahçeli olarak tanımlanan hakemlerin başta F.Bahçe olmak üzere kulübümüz de dahil her takımın maçını yönetiyor olmalarına rağmen, Trabzonsporlular olarak tanımlanan hakemlerin hiçbir Fenerbahçe maçında görev almıyor olmalarıdır. 

BiZiM iÇiN SAHADA YAPACAKLARIMIZ ÖNEMLi

FENERBAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun açıklamalarına ve Trabzonspor maçına yönelik konuştu. Mosturoğlu şunları söyledi: “Ligde kolay maç yok ama sahamızda seyircimizle birlikte oynayacağımız bir maç. Her maçı final olarak görüyoruz. Final olarak gördüğümüz bu maçı da kazanıp şampiyonluk ve 4. yıldız yolunda önemli bir engeli aşacağız.”
Derbi öncesi gündemi meşgul eden konularla ilgili karşılıklı polemiğe girmek istemediğini belirten Mosturoğlu, “Önemli olan takımımızın sahada yapacakları” dedi.

Hakem değişmedi 
ÇÜNKÜ...

TFF, yaşanan tartışmalara rağmen hakem Bülent Yıldırım’ı dev maçtan almadı. Bunun gerekçesini sorduğumuz Federasyon yetkilileri şu cevabı verdi:
- Hakemi değiştirsek, hakemi bitiririz. Ona güvenmediğimizi gösteririz
- Eğer değişiklik yapsaydık, maçı yönetecek yeni hakemin bir hatasında bu kez Fenerbahçe tepki gösterirdi.


Akıl ve vicdan kabullenemez

TFF, İbrahim Hacıosmanoğlu’nu topa tuttu... Açıklamada “Hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir” denildi.

TRABZONSPOR Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Fenerbahçe maçının hakemi Bülent Yıldırım’ı araması ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu da bir açıklama yayınladı. Ağır ifadelerin yer aldığı açıklama şu şekilde: “Trabzonspor Kulübü Başkanı sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun hafta sonu oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçının hakemi Bülent Yıldırım’ı telefonla arayarak görüşmesi, futbolumuzda örneği görülmemiş bir olaydır. Hakemlerimiz kulüp yöneticilerinin görüşleri ve müdahaleleriyle değil, futbol oyun kurallarıyla hareket etmekte ve sadece sahada gördüklerini çalmaktadır. Bu nedenle hakemlerimizi etki altına almaya yönelik tüm hareketler anlamsızdır ve kesinlikle sonuçsuz kalacaktır.”

“ÖZÜR DİLEMELİDİR”

- Bu olay göstermiştir ki hakemlerimize yönelik baskı kurma çabası, aklın ve vicdanın kabullenemeyeceği bir seviyeye gelmiştir. Sık sık hak ve adalet söylemlerinde bulunan Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu davranışını şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin güzide kulüplerinden birinin başkanı olan Sayın Hacıosmanoğlu,  konumunun hak ettiği saygıyı, kişisel olarak da hak etmek için bir an önce tavrını gözden geçirmeli ve başta hakem camiamız olmak üzere tüm futbol kamuoyundan özür dilemelidir.

GEÇMiŞTE NELER OLDU?

YIL: 2008

Özkahya’nın yerine Aydınus atandı

TÜRK futbolunda “maçtan önce yaşanan başkan – hakem diyaloğu” bundan yıllar önce Ankaragücü eski Başkanı Cemal Aydın ile Hakem Halis Özkahya arasında yaşandı. Aydın, maçtan önce Özkahya’yı telefonla arayıp, kendisini maça F.Bahçe’nin atadığını iddia etmişti. Özkahya bu görüşmeyi MHK Başkanı Oğuz Sarvan’a iletmiş, MHK’de Özkahya’yı bu maçtan almış ve yerine Fırat Aydınus’u atamıştı.

YIL: 1992

Çakar alandan döndü Trabzon’a Yavuz uçtu

TRABZONSPOR ile Bursaspor arasında oynanacak olan Türkiye Kupası final maçını Ahmet Çakar yönetecekti.  Çakar, Trabzon’a gitmek için havalanına geldiğinde, dönemin MHK Başkanı Ertuğrul Dilek’in yardımcısı Tüluğ Gürkan’dan bir telefon alır:
- Ahmet, seni bu maçtan aldık. Sen derbi maçını (BJK-GS) yöneteceksin.
Maça Bülent Yavuz atanır. İkinci maçı Trabzonspor 5-0 kazanır.

YIL: 1992

Maçı senin yönetmeni istiyoruz Erman Hoca!

YILLAR önce bir Trabzonspor–Fenerbahçe maçı öncesi.. Semih Yuvakuran’ın saldırıya uğradığı maç. 
Bir Fenerbahçeli yönetici Erman Toroğlu’nu arar. 
- Maçı senin yönetmeni istiyoruz. Sen kararlarını yüzde 50-50 veriyorsun.
- Ama hakemler torba ile belirleniyor..
- Bu maçı sen yönetirsin..
Sonunda torbadan Erman Toroğlu çıkar ve maçı yönetir.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR