Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TRABZON''A CUMHURBAŞKANI KIYAĞI MI ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/24465/trabzona-cumhurbaskani-kiyagi-mi-

 

TRABZON''A CUMHURBAŞKANI KIYAĞI MI ?
TRABZON''A CUMHURBAŞKANI KIYAĞI MI ?
Bordo-Mavililer 16 futbolcuya yaklaşık 95 milyon TL bonservis ödedi. Ortada olmayan bir teminatla çekilen kredi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği iddia ediliyor.
11 Şubat 2015, 11:20

 

Bordo-Mavililer 16 futbolcuya yaklaşık 95 milyon TL bonservis ödedi. Ortada olmayan bir teminatla çekilen kredi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği iddia ediliyor.

Trabzonspor’un son 8 aydaki transfer harcaması birçok Avrupa takımını geride bırakırken, Bordo - Mavililerin bonservis ücretleri ve diğer giderler için 2 yıl geri ödemesiz ‘ricalı kredi’ kullandığı öne sürüldü. Takımdan gönderdiği futbolculardan 12 milyon Avro’ya yakın bir gelir elde edip, yeni gelenler için yaklaşık 35 milyon Avro bonservis bedeli veren Karadeniz ekibi, bu aradaki farkı kapatma adına 150 milyon TL’lik kredi kullandı. Önceki borçlarını yeniden yapılandırma bahanesiyle özel bir bankayla masaya oturan ve 50 milyonluk borcu 200 milyon TL’ye çıkararak sıcak para sorununu çözen Trabzonspor bu kredinin geri ödemesini ise 2 yıl sonra ödemeye başlayacak. Finans dünyasında ‘hatırlı kredi’ olarak yorumlanan bu uygulama için Bordo - Mavili ekibin henüz ortada olmayan Akyazı’daki yeni stadın gelirlerini teminat gösterdiği ortaya çıktı. Ancak, stat isminin satılıp satılamayacağı, locaların beklenen geliri getirip getirmeyeceği netleşmezken ortada olmayan bir teminatla çekilen kredi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiği iddia ediliyor.

 

95 milyon TL bonservis

Trabzonspor, 16 futbolcuya toplam 95 milyon TL bonservis bedeli ödedi. Futbolcu menajerlerine de 15 milyona yakın komisyon veren Karadeniz ekibinin bu sezon futbola harcayacağı rakam, maaş, prim ve taahhütlü ödemelerle 150 milyon TL’yi aşacak. Alınan kredinin ödemesinin bir sonraki yönetime kalacağı gerçeği ise Trabzon camiasında, “Geleceği ipotek altına aldı” biçiminde yorumlandı. Bordo - Mavililerin 2014 Aralık borcu 288 milyon lira olarak KAP’a yansımış, ancak yeni harcamalarla bu rakam 320 milyon TL’ye çıkmıştı.

 

Gelirin 3 misli gider

Transfer döneminde Paulo Henrique, Olcan Adın ve Adrian Mierzejewski’yi yüksek bonservis bedelleri ile elden çıkarıp, kadrodan gönderdiği diğer oyuncularla da yaklaşık 12 milyon Avro’luk bir gelirin sahibi olan Trabzonspor, bu parayı sadece Benfica’dan gelen Oscar Cardozo ile kadroya giremeyen Majeed Waris’in bonservislerine ödedi. İki oyuncunun kayıt dışı imza parası ve menajer komisyonu için de 1.5 milyon Avro harcayan Bordo - Mavililer, diğer 16 oyuncuyu ise kredi ile transfer etti.

 Haber görseli

UEFA savunma isteyebilir

 

Beşiktaş’ın hesaplarını inceleyen UEFA denetim heyetinde görevli 3 müfettiş ile 2 özel denetim uzmanının sürpriz bir kararla TFF’ye yaptıkları çıkarma Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor kulüplerinde sıkıntılı bir bekleyişe neden oldu. Mali denetim için gelen 5 kişilik heyetin, UEFA’dan daha önceki dönemlerde uyarılar alan Trabzonspor ve G.Saray için belge paylaşımı istediği, Bursaspor ve Beşiktaş için de TFF’nin yaptığı uygulamalar hakkında bilgi aldı. UEFA’nın ilerleyen dönemde TFF ile yaptığı belge paylaşımının ardından; Trabzonspor’dan da savunma isteyebileceği bildirildi.aArif Kızılyalın -CUMHURİYET