Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ TÜKENDİ
BEŞİKTAŞ TÜKENDİ
Spor Toto Süper Lig'de son 2 maçta puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, düşüşü bu akşam Torku Konyaspor karşısında sonlandırmayı hedefinde.
18 Mayıs 2015, 20:47
 
Beşiktaş köşe vuruşundan yediği golle, şampiyonluk yarışına havlu attı! 29. hafta liderken, üst üste 2 beraberlik alan ve 3. sıraya gerileyen siyah beyazlılar, Konyaspor'a da yenilenek, şampiyonluk şansını matematiksel olarak yitirdi! Beşiktaş için 2.'lik yani Şampiyonlar Ligi bile oldukça zor bir ihtimal!

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışını bırakmak istemeyen Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesinde Torku Konyaspor’u Osmanlı Stadı’nda ağırladı.

Beşiktaş, 80. dakikada Torje’nin köşe vuruşundan attığı golle engel olamadı ve Torku Konyaspor’a 1-0 mağlup oldu. 66 puanda kalan Beşiktaş, son iki haftaya lider Galatasaray’ın 7 puan gerisinde girdi ve şampiyonluk şansını kaybetti. Torku Konyaspor ise bu galibiyetle puanını 44’e çıkardı.

Beşiktaş: 0 - Torku Konyaspor: 1

MAÇIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Kalan sürede başka gol olmayınca mücadele misafir ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın 90. dakikası: 
Ceza yayının hemen solunda topla buluşan Mustafa Pektemek sol ayağıyla sert bir şut çekiyor top ağlarla buluşuyor ama daha öncesinde Atiba Hutchinson için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

Maçın 80. dakikası: Torku Konyaspor, Gabriel Torje ile 1-0 öne geçiyor. Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Gabriel Torje sağ ayağıyla kaleyi düşünüyor kaleci Günay Güvenç'in müdahalesi yetersiz kalınca top ağlarla buluşuyor.

Maçın 74. dakikası: 
Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Sosa ortasını ön direğe doğru gönderiyor fakat Torku Konyaspor savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

Maçın 71. dakikası: Orta sahanın ortasında Gabriel Torje, rakibi Jose Sosa'ya arkadan yaptığı müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Maçın 60. dakikası: Orta sahada Daniel Opare, rakibi Djalma Campos'a arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

Maçın 55. dakikası: Tolgay Arslan'ın havadan pasıyla defansın arkasına iyi sarkan Kerim Frei sol kanatta topa hakim olduktan sonra süratle ceza sahasına giriyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Kerim Frei altıpasın sol çaprazından şutunu çekiyor fakat kaleci Kaya Tarakçı bu şutu kornere çıkartmayı başarıyor.

Müsabakanın ikinci yarısı başlıyor ve maçın ilk yarısı Beşiktaşlı futbolcuların santra vuruşuyla başlıyor.


İLK YARIDAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor ve müsabakanın ilk yarısında gol sesi çıkmıyor.


Maçın 45. dakikası: 
Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Gabriel Torje ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada Dimitar Rangelov topu arka tarafa doğru aşırtmak istiyor ancak Beşiktaş savunması zamanında araya girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Maçın 39. dakikası: Mustafa Pektemek'in ara pasıyla ceza yayının hemen solunda topla buluşan Olcay Şahan, bekletmeden pasını Demba Ba'ya atıyor. Penaltı noktasının hemen solunda topla buluşan Demba Ba müsait pozisyonda sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak zayıf gelen bu şutu kaleci Kaya Tarakçı zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

Maçın 33. dakikası: Sağ kanatta son çizgiye yakın bir bölgeden Ömer Ali Şahiner ortasını yapıyor ancak Beşiktaş savunması topu tehlikeli bölgeden uzaklaştırmayı başarıyor.

Maçın 25. dakikası: Mehmet Güven'in pasıyla ceza sahası dışı kaleyi tam cepheden gören bir noktada topla buluşan Gabriel Torje sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekiyor fakat kaleci Günay Güvenç bu şutu kurtarmayı başarıyor.

Maçın 10. dakikası: Sağ kanatta topla buluşan Gabriel Torje son çizgiye indikten sonra yerden ortasını gönderiyor. O noktada Beşiktaş savunması topu ceza sahası dışına çıkartmayı başarıyor ancak ceza sahası sağ çaprazda topu önünde bulan Mehmet Uslu gelişine sert bir şut çekiyor fakat savunma bu şutun kaleye gitmesini engelliyor.

Maçın 2. dakikası: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Mehmet Uslu ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Ali Çamdalı topu arkaya aşırtmak istiyor ancak savunmasına yardıma gelen Demba Ba topu uzaklaştırmayı başarıyor.

Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu maçı başlatan düdüğünü çalıyor ve müsabaka Torku Konyasporlu futbolcuların atışıyla başlıyor.


ZORLU MÜCADELE

Ligin 29. haftasında Trabzonspor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğunda oturan "Kara Kartallar", sonraki 2 maçta yaşadığı düşüşle zirveden bir anda uzaklaştı. Gaziantepspor ile Ankara'da 1-1 berabere kalarak üçüncülüğe gerileyenBeşiktaş, deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında da aynı skoru alarak şampiyonluk şansını zora soktu.

Siyah-beyazlılar, Torku Konyaspor karşısında hem son 2 maçta üzdüğü taraftarlarını galibiyetle sevindirmeyi hem de azalan şampiyonluk şansını sezonun kalan 2 maçına taşımaya çalışacak.

Beşiktaş ile Torku Konyaspor arasındaki karşılaşma saat 20.00'de Osmanlı Stadı'nda oynanacak. Lig TV'den yayınlanacak mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Demba Ba, golü atarsa rekoru kıracak

Bu sezon attığı gollerle kulüp tarihine geçmeyi başaran Demba Ba, bu akşamki karşılaşmaya yeni bir rekor için sahaya çıkacak.

Süper Lig'de şu ana dek 18 gol kaydeden ve siyah-beyazlıların bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu sıralamasında Pascal Nouma'yı yakalayan Senegalli futbolcu, bugün rakip fileleri havalandırdığı takdirde yeni bir başarının altına imza koyacak.

Derbi öncesi kart alarmı

Beşiktaş'ta Torku Konyaspor maçı öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Akhisar Belediyespor maçında gördükleri kartlarla sınıra gelen Ersan Adem Gülüm ve Ramon Motta'nın yanı sıra daha önceki karşılaşmalarda aynı duruma düşen Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei, bugün sarı kart gördükleri takdirde 33. haftada Galatasaray ile oynanacak derbi mücadelesinde cezalı duruma düşecek.

Sakatlığı nedeniyle bireysel çalışmalarını sürdüren Tolga Zengin de 3 sarı kartıyla ceza sınırında yer alıyor.

Beşiktaş ile Torku Konyaspor 28. maça çıkıyor

Beşiktaş ile Torku Konyaspor, bugün yapacakları maçla lig tarihinde 28. kez karşı karşıya gelecek.

Beşiktaş, geride kalan 27 maçtan 16'sını kazandı, 9'unda berabere kaldı, sadece 2'sini yitirdi.

Lig maçlarında Beşiktaş'ın 54 golüne, Torku Konyaspor 22 golle karşılık verdi.

Sezonun ilk yarısında Konya'da yapılan maçı Beşiktaş 2-1 kazandı.

Torku Konyaspor son 9 lig randevusunda Beşiktaş'ı yenemedi.

BEŞİKTAŞ - TORKU KONYASPOR

STAT: Osmanlı
HAKEM: Mustafa Kamil Abitoğlu
SAAT: 20:00
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Günay, Opare, Atınç, Sivok, Motta, Sosa, Necip, Tolgay, Olcay, Mustafa Pektemek, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

TORKU KONYASPOR: Kaya, Ömer Ali, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Mehmet Güven, Volkan, Djalma, Ali Çamdalı, Torje, Rangelov
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman
 
 
Etiketler:

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR