Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY ŞAMPİYO.......
GALATASARAY ŞAMPİYO.......
Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun son derbisinde lider Galatasaray ile üçüncü sıradaki Beşiktaş karşı karşıya geldi. Yasin ve Sneijder'in golleriyle maçı 2-0 kazanan cim-bom puanını 76'ya çıkardı.
24 Mayıs 2015, 19:50

Spor Toto Süper Lig'de 2014-2015 sezonunun son derbisinde lider Galatasaray ile üçüncü sıradaki Beşiktaş karşı karşıya geldi. Yasin ve Sneijder'in golleriyle maçı 2-0 kazanan cim-bom puanını 76'ya çıkardı. 

Şampiyonluk yolunda büyük avantaj kazandı

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 33. hafta maçında karşı karşıya gelen Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki zorlu 90 dakikanın ilk yarısını ev sahibi Galatasaray, 11. dakikada Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 önde tamamladı.

Siyah beyazlıların derbi mağlubiyeti sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçe ilk 2 sırayı garantilemiş oldu. Önümüzdeki sezon Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Fenerbahçe temsil edecek.

 SNEIJDER'DEN HARİKA GOL

Karşılaşmanın 80. dakikasında önünde seken topa harika vuran Sneijder golü buldu ve skoru 2-0'a getirdi.


47 BİN 800 KİŞİ DERBİDE
Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki kritik derbi mücadelesini resmi olarak 47 bin 800 kişinin izlediği açıklandı.


OLCAN KÜLÜBEDEN CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Karşılaşmaya yedek başlayan Galatasaraylı Olcan Adın, saha kenarında ısınırken hakemlere bir pozisyon sebebiyle itiraz edince sarı kart gördü. Sınırda olan Olcan bu kartla cezalı duruma düştü.  
image

11. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada rakiplerini geçen Yasin Öztekin sert vurdu. Kaleci Günay Güvenç'ten dönen topu takip eden Yasin Öztekin, düzgün bir vuruşla kaleciyi mağlup etti: 1-0.

20. dakikada Beşiktaş etkili geldi. Bu dakikada Jose Sosa'nın cezaalanı içine kullandığı serbest atışta Demba Ba'nın kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü.

38. dakikada Selçuk İnan'ın cezasahası dışından kullandığı serbest atışta meşin yuvarlak az farkla yandan oyun alanı dışına gitti.

41. dakikada gelişen Beşiktaş atağında Jose Sosa'nın cezaalanı dışından sert şutunda top yandan auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca derbinin ilk yarısı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

58. dakikada Demba Ba'nın cezasahası dışından sert şutunu kaleci Muslera çeldi. Pozisyonu takip eden Kerim Frei'den önce araya giren Muslera, tehlikeyi güçlükle uzaklaştırdı.

59. dakikada cezaalanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın sert şutunu kaleci Muslera, çeldi.

63. dakikada Sneijder'in cezasahası dışından sert şutu üstten auta gitti.

80. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Selçuk İnan'ın cezasahası dışından sert şutunu kaleci Günay çift yumrukla uzaklaştırdı. Sonrasında sağ kanattan yapılan ortada cezasahası dışında topla buluşan Sneijder, düzgün bir vuruşla kalecinin solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca sarı kırmızılı takım, sahadan üç puanla ayrılan taraf olurken ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğa da bir adım daha yaklaştı.

Bu sonuçla ev sahibi lider Galatasaray, puanını 76'ya çıkarırken liderliğini de sürdürdü. Beşiktaş ise 66 puanla 3. sırada kaldı.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR