Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BASKETBOL'DA HARUN ERDENAY DÖNEMİ
BASKETBOL'DA HARUN ERDENAY DÖNEMİ
Ankara ’da  gerçekleşen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağanüstü Genel Kurulu’nda Harun Erdenay 81'e karşı 93 oyla TBF Başkanı seçildi.
28 Mayıs 2015, 08:22

 

Ankara ’da  gerçekleşen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Olağanüstü Genel Kurulu’nda Harun Erdenay 81'e karşı 93 oyla TBF Başkanı seçildi.

Erdenay, 2016’da toplanacak bir sonraki TBF Genel Kurulu’na kadar yaklaşık 18 ay TBF Başkanı olarak görev yapacak.

Aynı zamanda FIBA Avrupa Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapan Erdenay, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel’in 30 Mart’ta görevi bırakması sonrası TBF Yönetim Kurulu’nun tam desteği ile TBF Başkanı olarak göreve gelmişti.

HARUN ERDENAY KİMDİR?

Erdenay 1968 yılında basketbolun içinde yaşayan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Efsanevi bir eski oyuncu ve koç olan Kemal Erdenay’ın oğlu Harun Erdenay, hem Türk hem de Avrupa Basketbolu’nun istisnai yıldızlarından biriydi. Türkiye A Milli Erkek Takımı’nın 2001 FIBA Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanmasında büyük rol oynadı. Üç defa TBL şampiyonluğu yaşadı ve iki defa en skorer oyuncu oldu. Erdenay basketbolu 2008 yılında bıraktı.

2006 yılında A Milli Erkek Takımı Genel Menajeri olarak göreve başladı. 2010 yılındaTürkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan 12 Dev Adam’ın saha dışındaki liderlerinden biriydi ve ülke spor tarihinde kazanılan en büyük başarılardan birinde pay sahibiydi. TBF Başkanı seçilmeden önce TBF Yönetim Kurulu Üyesi ve Asbaşkan olarak görev yapıyordu.   

YÖNETİM KURULU

Asil Üyeler: Kemal Akar, Akgün Altuğ, Ali Aslan, Efe Aydan, Dinçet Çetintaş, Gökhan Çelik, Bülent Denkdemir, İkram Erzik, Sinan Güreli, Yusuf İzzettin Güven, Hüsnü Karagözoğlu, Ramadan Kumova, Ali Limoncuoğlu, Akın Suel
Yedek Üyeler: Özgür Akkol, Tolga Egemen, Aydın Şerbetçioğlu, Bahar Akın, Şükrü Tara, Ali Türkmen, Alper Arıkoğlu, Tamer Dişbudak, Ragıp Bingöl, Gençağa Meriç, Heves Bozbağ, Seyfi Savaş, Mehmet Serkan Erdem, Raşit Akın

DENETLEME KURULU

Asil Üyeler: Cüneyt Olgaç, Oktay Akyüz
Yedek Üyeler: Haluk Aksu, Nusret Berhan Ballıoğlu
3-4 ve 5. üyeler S.G.M. tarafından belirlenecek

DİSİPLİN KURULU

Asil Üyeler: Av. Ata Dinçer, Av. Feridun Öztop, Av. İsmail Bağdatlı, Av. Tuğhan Ünsal, Kutay Kaleli
Yedek Üyeler: Av. Rüştü Kırmacıoğlu, Av. Ömer Altun, Av. Volkan Erel


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR