Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SÜPER KUPA GALATASARAY'IN
SÜPER KUPA GALATASARAY'IN
Galatasaray kupaya doymuyor.4 yıldızlı Galatasaray, şampiyonluk ve Türkiye Kupası’nın ardından Süper Kupa’yı da müzesine götürdü.
9 Ağustos 2015, 02:05

 

Bursa’yı Yasin’in golüyle devirirken, geçtiğimiz sezonu resmi olarak 3 kupayla kapattı. Aynı zamanda 4 yıldızlı sezonun devamında 6’ncı kez final oynadığı bu kupayı 4’üncü defa müzesine götürerek de tarihe geçti.

Galatasaray, yeni sezon öncesi en ciddi sınav olan Süper Kupa Finali’nde Bursaspor’u 1-0 geçerek kupayı müzesine götürdü. Aslan’ın golünü karşılaşmanın 21’inci dakikasında Yasin Öztekin ağlara gönderdi.

Organizasyonda 6’ncı finalini oynayan Sarı-Kırmızılılar, 4’üncü kez kupayı kazanmanın sevincini yaşadı. 2008, 2012 ve 2013’te de Cimbom kupanın sahibi olmuştu. Bursaspor ise kupadaki ikinci finalinden de sahadan istediğini alamadan ayrıldı.

İŞTE ÖNEMLİ DAKİKALAR

10 Gelişen Galatasaray atağında Yasin, rakibini çalımlayıp kaleye şut çekmek yerine ara pası atmak istedi ama savunma araya girdi. Ardından Sneijder, kaleye şut çekmek istedi ama top savunmadan sekti.

21 Yasin, ceza alanı dışında rakiplerinden çalımlarla sıyrılıp ceza yayının sağ tarafından sağ köşeye şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi: 1-0.

59 Josue'nin ceza alanına ortaladı. Bakambu'nun kafa vuruşunda top direği sıyırıp çıktı.

60 Bursaspor sağdan korner kullandı. Paslaşmaların ardından Josue'nin sağ direk dibine gönderdiği topu Muslera son anda çelmeyi başardı.

89 Serbest vuruşta Chedjou topu uzaklaştırmak istedi. Atağın devamında Emre Taşdemir'in ortasında Şamil'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak yakın mesafeden dışarıya gitti.



STAT: OSMANLI

HAKEMLER: Cüneyt Çakır xx, Bahattin Duran xx, Tarık Ongun xx

GALATASARAY: Muslera xx, Sabri xx, Hakan Balta xx, Chedjou xx, Telles xx, Bilal xx, Selçuk xx, Yasin xxx, Sneijder xx (Umut Bulut dk. 77 x), Podolski xx (Jem Karacan 84 ?), Burak xx (Emre Çolak dk. 63 x)

YEDEKLER: Eray, Koray, Olcan, Tarık Çamdalı

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

BURSASPOR: Mert xx, Erdem xx, Serdar xx, Sivok xx, Aziz Behich xx (Ozan İpek dk. 71 x), Jorquera xx (Advincula dk. 72 x), Şamil xx, Ozan Tufan xx, Emre Taşdemir xx, Josue xx, Bakambu xx

YEDEKLER: Harun, Bekir, Furkan, Dany Nounkeu, Aydın

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GOL: Yasin (dk. 21) (Galatasaray)

KIRMIZI KART: Emre Çolak (dk. 88)

SARI KARTLAR: Selçuk İnan, Yasin, Podolski (Galatasaray), Ozan İpek (Bursaspor)

MUSLERA: BEN SADECE GÖREVİMİ YAPIYORUM

Galatasaray’da geçen sezon olduğu gibi dün gece de yaptığı kurtarışlarla dikkat çeken Uruguaylı kaleci Muslera karşılaşma sonrası samimi açıklamalar yaptı. Galatasaray’a gelirken hedefinin kupalar kazanmak olduğunu belirten deneyimli eldiven, “Şükür ki şu ana kadar pek çok kupa kazandım” ifadelerini kullandı. Yaptığı kurtarışlar içinse, “Yapmam gerekeni, görevimi yapıyorum. Takımıma katkı sağlamaya çalışıyorum, hepsi bu” dedi. Muslera, özellikle 3’üncü dakikada önce Bakambu’nun ardından da Ozan Tufan’ın şutlarını çıkararak takımını adeta ateşleyen isimlerin başında geldi.

MAÇIN ADAMI YASİN ÖZTEKİN

Maçın tek golünü atan ve sarı-kırmızılı takıma kupayı getiren isim olan Yasin Öztekin, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) tarafından düzenlenen ankette maçın adamı seçildi.

TARAFTAR İBRA'YI İSTİYOR

Galatasaray’ın Ankara’da Bursaspor ile yaptığı karşılaşmanın ardından tribünleri dolduran taraftarlar yönetime mesaj gönderdi. Kupanın kazanılmasına karşın yükselen, “İbrahimovic” tezahüratları dikkat çekti.

BURSASPORLU FUTBOLCULARIN MADALYALARI DURSUN ÖZBEK'TEN

Karşılaşmanın ardından düzenlenen kupa töreni öncesi Bursasporlu oyuncular, madalyalarını aldı. Yeşil-beyazlı oyunculara madalyalarını Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in vermesi dikkat çekti. Öte yandan kupa törenin de Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören de yer aldı.

KUPAYI YILDIRIM DEMİRÖREN VERDİ

Sarı-kırmızılı futbolcular, bu sezon müzelerine götürdükleri 3. kupa olan Süper Kupa'yı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın elinden aldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen törenle önce madalyalarını alan sarı-kırmızılı oyuncular ardından kupanın coşkusunu yaşadı.

Kupa töreninin ardından Galatasaraylı oyuncular, TFF Süper Kupa 2015 Şampiyonu yazılı platformun önünde basın mensuplarına poz verdi. Fotoğraf çekiminin ardından sarı-kırmızılı oyuncular, kupa coşkusunu taraftarları ile yaşadı.



ALKIŞLANACAK ADAM

Hamza Hamzaoğlu, oyundan çıkınca tepki gösteren ve soyunma odasına giden Sneijder’i kupa töreninde kucaklayarak, belki de çok büyüyecek bir krizi mütevazı tavırlarıyla başlamadan bitirdi. Bursaspor’u alkışlattı. 9 aylık Galatasaray kariye- rine 3 kupa sığdırdı
 
Ga­la­ta­sa­ray Tek­nik Di­rek­tö­rü Ham­za Ham­za­oğ­lu, ta­kı­mı gi­bi ken­di adı­na da ta­ri­hi bir se­zon ya­şa­dı. Şam­pi­yon ol­du­ğu se­zon­da 4’ün­cü yıl­dı­zı tak­ma mut­lu­lu­ğu ya­şar­ken, Tür­ki­ye Ku­pa­sı­’nı da mü­ze­si­ne gö­tür­müş­tü. Bu iki ku­pa­nın de­va­mın­da dün de Sü­per Ku­pa­’yı ka­ri­ye­ri­ne yaz­dı­ran Ham­za­oğ­lu, bu özel­li­ği­nin dı­şın­da da dün ge­ce­ye dam­ga vur­du. Hem ku­pa tö­re­ni ön­ce­si oyun­cu­la­rı­nı or­ga­ni­ze ede­rek ra­kip Bur­sas­po­r’­u al­kış­lat­tı hem de oyun­dan çı­kar­ken ken­di­si­ne tep­ki gös­te­ren ve so­yun­da oda­sı­na gi­den Sne­ij­der ile do­ğa­cak bir kri­zi baş­la­ma­dan bi­tir­di. Ku­pa tö­re­ni ön­ce­si Sne­ij­de­r’­e sa­rıl­dı. Hem oyun­cu­su­nun gön­lü­nü al­dı hem de bu ha­re­ke­tiy­le ne ka­dar ego­suz ve mü­te­va­zı bir in­san ol­du­ğu­nu bir kez da­ha göz­ler önü­ne ser­di.

‘3 HELAL KUPA’

Hamzaoğlu maçtan sonra ise “Duygular tarif edilmez, çok mutluyum. Gerçi iyi oynadığımız söylenemez. Futbolcularımı tebrik ediyorum. Analarının ak sütü gibi helal olan 3 tane kupa kazandılar" dedi. Maç içinde su şişesini yere vurmasıyla ilgili olarak da, "Bir şeye değil bu tepki. İstediğim gibi oyun çıkmıyordu ve tepki gösterdim. Bazen istediğim oyun olmuyor" diye konuştu.



MELO DA KUTLADI

Takımdaki belirsizliği süren, Inter’e gideceği konuşulan, Bursa maçının kadrosuna alınmayan Melo, maçın bitiş düdüğüyle birlikte Galatasaray’ı kutladı. Twitter hesabında “Süper Kupa bizim” diye paylaşım yaptı.

*Podolski “İlk resmi maçımdı. Önümüzde çok uzun bir yol var. Kupa kazanmak benim için çok önemliydi. Evimizde oynayacağımız maçı sabırsızlıkla bekliyorum. Burada atmosfer çok güzeldi'' yorumunu yaptı.

*Yeni transferlerden 32 yaşındaki Bilal Kısa, kariyerindeki ilk kupayı, Galatasaray ile ilk resmi maçında kazandı. “Bu kupa geçen sezonun kupasıdır. Ben sadece arkadaşlarıma yardımcı oldum” dedi.

*Maçın en değerli adamı seçilen Yasin Öztekin "Bu kupa için çok çalıştık. Yüzde 100 hazır değiliz ama arkadaşlarımı ve Bursaspor'u tebrik ediyorum. Gol attığım için ayrıca mutluyum" ifadelerini kullandı.

MAÇ ÖNCESİ BOMBA ALARMI

Ma­ç ön­ce­si bom­ba alar­mı or­ta­lı­ğı ka­rış­tır­dı. Sa­ha içi ve tri­bün­ler ta­ma­men boşaltıldı. Fa­kat şüp­he­li bir pa­ket ya da çan­ta­ya rast­lan­ma­dı. Em­ni­yet, ger­çek­leş­ti­ri­len ara­ma­nın ru­tin bir ça­lış­ma ol­du­ğu­nu, bom­ba ih­ba­rı al­ma­dık­la­rı­nı açık­la­dı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR