Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE LİGE ALIŞAMADI
FENERBAHÇE LİGE ALIŞAMADI
Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan maçta Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin golü 18. dakikada Van Persie'den gelirken 74. dakikada Kjaer'in kendi kalesine attığı gol maçın skorunu belirledi.
23 Ağustos 2015, 22:58

 

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor, bu akşam Rize'de yapacakları maçla Süper Lig'de 31. kez karşı karşıya gelidi. Maç karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi.

Fenerbahçe, Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanan maçta Rizespor ile 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin golü 18. dakikada Van Persie'den gelirken 74. dakikada Kjaer'in kendi kalesine attığı gol maçın skorunu belirledi. Ev sahibi ekip 32. dakikada kazandığı penaltı atışından ise Deniz ile yararlanamadı.

STAT: Çaykur Didi
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
ÇAYKUR RİZESPOR: Itandje - Orhan, Viera, Oboabona, Eren Albayrak - Koray (Dk.87 Chevalier), Robin Yalçın, Sercan Kaya (Dk.53 Mehmet Akyüz), Ahmet İlhan, Deniz Kadah (Dk.61 Sylvestre) - Kweuke
FENERBAHÇE: Volkan - Şener, Alves, Kjaer, Hasan Ali - Mehmet Topal, De Souza, Diego (Dk.72 Ozan Tufan), Nani - Van Persie (Dk.65 Sow), Fernandao (Dk.46 Alper Potuk)
GOL: Dk.18 Robin Van Persie (Fenerbahçe), Dk,.74 Kjaer (Kendi kalesine) (Ç.Rizespor)
SARI KART: Dk.31 Volkan, Dk.37 Kjaer (Fenerbahçe), Dk.47 Sercan Kaya, Dk.58 Oboabona, Dk.87 Orhan, Dk.90+3 Robin Yalçın (Ç.Rizespor)


KJAER KENDİ KALESİNE ATTI MAÇA BERABERLİK GELDİ
Karşılaşmanın 74. dakikasında, 2. yarıda oyuna giren Alper tehlikede bölgede topu Kweuke'ye kaptırdı. Bu oyuncu bekletmeden pasını Sylvestre'ye aktardı. Sylvestre'nin içeri kestiği topa Kjaer dokundu ve top Fenerbahçe ağlarına gitti. 


Pozisyonun iki kahramanı; Kjaer ve Kweuke...

RİZESPOR PENALTI KAÇIRDI

31. dakikada Ahmet İlhan topla ceza sahasına girdikten sonra Volkan'ı çalımlarken yerde kaldı. Cüneyt Çakır pozisyon sonrasında penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Deniz'in vuruşunda topu Volkan tokatladı. Oluşan karambolde sarı lacivertli defans oyuncuları topu uzaklaştırmayı başardı.

ASİST NANI GOL VAN PERSIE
18. dakikada sol kanattan topu getiren Nani pasını ön direkteki Hollandalı golcüye aktardı. Van Persie, klas bir vücut çalımıyla stoperden kurtulduktan vuruşunu yaptı ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. 


Hollandalı golcü Spor Toto Süper Lig'deki ilk golünü böyle attı... (Fotoğraf: Süleyman ARAT)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

PEREIRA ZEMİNİ KONTROL ETTİ
Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira maçtan 1 saat önce sahaya çıkarak zemini inceledi. Zemini kontrol eden Portekizli teknik adam saha zeminine geçer not vermedi. Pereira saha kenarında Sportif Direktör Giuliano Terraneo ile de bozuk saha zeminiyle ilgili bir süre sohbet etti. 
 

PEREIRA’YA SEVGİ SELİ
Fenerbahçe taraftarları zemini kontrol etmek için sahaya çıkan teknik direktör Vitor Pereira’ya yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Sarı-lacivertli taraftarlar, 'Cehennemde yak bizi, şampiyon yap bizi,  I love you Pereira' şeklinde tezahürat yaptı. Portekizli teknik adam da sarı lacivertli taraftarların bulunduğu tribüne gitti ve tribünden atılan bir atkıyı açarak onların sevgisine karşılık verdi. Pereira ayrıca taraftarlarla birlikte tezahürat yaptı. 
 

Hikmet Karaman meslektaşını sıcak bir şekilde karşıladı.

VAN PERSIE İLK KEZ 11’DE SOW YEDEK 

Pereira, Hollandalı yıldız Van Persie’ye ilk 11’de görev verirken formsuz olan Moussa Sow’u ise yedek soyundurdu. Hollandalı yıldız, Fenerbahçe formasıyla ilk kez ilk 11’de sahaya çıkarken, Senegalli golcü de ilk kez bir resmi maçta yedek kaldı. Fenerbahçe’nin yeni transferleri Ozan Tufan ile Volkan Şen de 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı ancak yedek kulübesinde maça başladı. 
 
PEREIRA 4-4-2'DEN VAZGEÇMEDİ
Portekizli teknik adam, Çaykur Rizespor maçında da takımını 4-4-2 sistemiyle sahaya sürdü. Pereira, Atromitos ile oynanan maçın ilk 11’inden 4 değişiklik yaptı. Ligde cezalı olan Caner Erkin’in yerine sol bekte Hasan Ali görev yaparken, Atromitos maçında cezası nedeniyle oynamayan Kjaer de Çaykur Rizespor maçıyla ilk 11’deki yerine döndü. Orta sahada Meireles’in yerine Mehmet Topal, forvette ise Sow’un yerine Van Persie görev yaptı. 

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR