Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOLD GEÇİLMİYOR
BOLD GEÇİLMİYOR
Jamaikalı Usain Bolt, 15. Dünya Atletizm Şampiyonası’ndaki erkekler 100 metre finalinde elde ettiği 9.79’luk derecesiyle altın madalya kazandı.
24 Ağustos 2015, 07:40

 

Jamaikalı Usain Bolt, 15. Dünya Atletizm Şampiyonası’ndaki erkekler 100 metre finalinde elde ettiği 9.79’luk derecesiyle altın madalya kazandı.

Jamaikalı rekortmen 9.58’lik dünya rekorunu kıramadı ama üst üste 100 metrede 9. kez ipi göğüsledi.

Çin'in başkenti Pekin'de 'kuş yuvası' olarak adlandırılan Ulusal Stadyum'da yapılan yarışta 2.'liği ABD'li Justin Gatlin kazandı.

 


Dünyanın merakla izlediği yarışta beklendiği gibi Bolt ve Gatlin kıyasıya bir rekabet içine girdi ve kazanan Bolt oldu. Usain Bolt altın madalyaya 9.79 ile ulaştı.


9.74 ile sezonun en iyi derecesini elinde bulunduran Gatlin, iyi start alsa da Bolt yine arkadan gelerek yarışı kazanmayı başardı. Gatlin, 9.79 koşan Bolt'un 0.01 saniye gerisinde 2. oldu. 

Yarışı 9.92 saniyede tamamlayan ABD'li 20 yaşındaki Trayvon Bromell (3 numaralı kulvar) ve Kanadalı 19 yaşındaki Andre De Grasse (9 numaralı kulvar) bronz madalyayı paylaşırken gelecek adına da önemli bir mesaj verdiler.



Yine Pekin'de düzenlenen 2008 Olimpiyat Oyunları'nda yıldızı parlayan Usain Bolt, 2009 yılında Berlin'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 9.58 koşmayı başarmıştı. Bu rekor 6 yıldır kırılamıyor. 


Şampiyonluğunu piste inen annesi Jennifer Bolt ile paylaşan Usain Bolt, 'Bu birincilik çalışma ve özverinin karşılığı. Çok mutluyum' dedi. 

Bu sezon yaptığı derecelerle yarışın favorisi konumuna yükselen Justin Gatlin, yarış sonunda Usain Bolt'a bir kez daha geçilmenin üzüntüsünü yaşıyordu. Gatlin, Bolt ile yarıştığı 8 yarışta 1 kez Jamaikalı atleti geçmeyi başardı. 


Uzun süre sonra bir yarışa favori olarak girmeyen ancak yarış sonunda kalitesini bir kez daha konuşturan Bolt için sosyal medyada da övgü dolu mesajlar vardı. Onlardan birinde ABD'li bir sporsever, "Bolt, Messi, Serena Williams... Bu sporculardan daha büyük sporcular acaba görecek miyiz?" sorusunu yöneltti. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR