Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALİBİYETE SEVİNEMEDİK
GALİBİYETE SEVİNEMEDİK
Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında, dünya devi Hollanda'yı perişan etti: 3-0
7 Eylül 2015, 10:48

 

Letonya ile 1-1 berabere kalarak büyük bir avantajı tepen Milliler, Hollanda karşısında 3 puanı 3 golle alarak grubunda 3. sıraya yükselmeyi başardı.Dağlıcadan gelen şehit haberleri galibiyet sevincimizi yarım bıraktı.

A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında, dünya devi Hollanda'yı perişan etti: 3-0. Son Dünya Kupası'nda üçüncü olan Portakallar karşısında muhteşem bir oyun sergileyen ay yıldızlı ekibimizin gollerini Oğuzhan Özyakup (Dk.8), Arda Turan (Dk.26) ve Burak Yılmaz (Dk.85) attı. Kırmızı beyaz Türk bayraklarıyla gelin gibi süslenen Konya Torku Arena'da gelen bu galibiyet, milli takımımızı grupta 3. sıraya taşıdı. Hollanda ise 4. sıraya geriledi.

 

 

TÜRKİYE: 3 - HOLLANDA: 0

Stat: Konya Büyükşehir Torku Arena

Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)

Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Hakan Kadir Balta, Serdar Aziz, Caner Erkin, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 64 Mehmet Topal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 82 Olcay Şahan), Selçuk İnan, Arda Turan (Dk. 57 Volkan Şen), Ozan Tufan, Burak Yılmaz

Hollanda: Cillessen, Van der Wiel, Vrij (Dk. 46 Wijnaldum), Bruma, Riedewald, Blind (Dk. 74 De Jong), Klaassen, Sneijder, Depay, Van Persie, Narsingh (Dk. 68 Promes)

Goller: Dk. 7 Oğuzhan Özyakup, Dk. 26 Arda Turan, Dk. 85 Burak Yılmaz (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 24 Arda Turan, Dk. 69 Şener Özbayraklı, Dk 74 Hakan Kadir Balta, Dk. 75 Oğuzhan Özyakup, Dk. 87 Ozan Tufan (Türkiye), Dk. 36 Van Persie, Dk. 62 Wiel (Hollanda)

YETER ARTIK SON OLSUN

Arda Turan, Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit düşen askerlerimiz için baş sağlığı mesajı yayınladı.

Twitter 'dan terör saldırısına ilişkin üzüntüsünü paylaşan milli futbolcu, "Yine evlere ateş düştü. Acılarımız yine tarifsiz. Başımız sağolsun güzel ülkem. Artık bu son olsun" ifadelerini kullandı.

 

Dağlıca'da dün akşam  zırhlı iki askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayın , teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı. Meydana gelen patlama nedeniyle şehit ve yaralıların olduğu belirtildi.

A Milli Futbol Takımımız'ın, dünya devi Hollanda'yı 3-0 yendiği tarihi maç sonrası futbol otoriteleri, ay yıldızlı oyuncularımıza ve Fatih Terim'e övgüler yağdırırken, önemli uyarılarda bulunmayı ihmal etmediler. İşte onlardan bazıları..


EURO 2016'nın kapısını açtık (Mustafa Denizli - Hürriyet)

Play-off’ta karşımıza diğer bir grubun 3.’sü gelecek. Hangi grubun 3.’sü gelirse gelsin bizden daha iyi bir takım olacağı kanaatinde değilim. Dün akşam, özellikle de ikinci yarıdaki oyunu play-off’ta oynanacak oyunla karıştırmayalım. Play-off’ta Türkiye çok daha iyi bir görüntü verecektir. Bence artık play-off’a yükselemememiz için mucize gerçekleşmesi lazım. Çünkü bu yoldan dönüş yok. Bu benim için sadece play-off’a kalma maçı değil. Bu 2016’yı garantileme maçıydı.

 

AVRUPADA YANKI YAPTI

A Milli Takımımızın Konya’da Hollanda Milli takımını 3-0'lık net bir skorla mağlup etmesi Avrupa basınında geniş yer buldu. En ilginç başlık ise Hollanda’da yayın yapan De Telegraaf gazetesinden geldi. De Telegraaf, ‘Bitti. Portakallar devrildi’, ‘Yeni rezalet sonrası Hollanda bu yaz serbest’, ' Türkiye karşısında kırmızıya boynadık' manşetlerini attı.

İspanya’da maç Arda Turan üzerinden görülürken Sport ‘Arda gol ve asistiyle Türkiye’yi zafere taşıdı’, Mundo Deportivo da ‘Arda, 3 ay sonra gol ve asistiyle maça damgasını vurdu’ başlığını kullandı.

 

İngiltere 'de yayın yapan Daily Mail, Hollanda'nın Türkiye karşısında aldığı 3-0'lık yenilgiyi, 'Depay ve Van Persie'li Hollanda tehlike hattında. Euro 2016 umutları zora giriyor' başlığı ile okuyucularına duyurdu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR