Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEKLE FRANSA GELİYORUZ
BEKLE FRANSA GELİYORUZ
Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde İzlanda'yı 1-0 yendi! Kazakistan da Letonya’yı 1-0 yendi! En iyi 3. olarak doğrudan Fransa'ya gidiyoruz...
14 Ekim 2015, 09:20

 

Euro 2016 elemelerinde tarihi bir gece yaşadık. İzlanda’yı 89. dakikada Selçuk’un enfes frikiğiyle devirirken, Kazakistan’ın da Letonya’yı yenmesiyle Fransa’ya ‘direkt uçuş biletini’ cebimize koyduk. 9 grubun içinde en iyi 3’üncü olmayı başarıp, bir kez daha destan yazdık.

3’üncülük için çekiştiğimiz Hollanda ise kendi evinde Çek Cumhuriyeti’ne 3-2mağlup oldu. Portakallar tam 32 yıl sonra bir Avrupa Şampiyonası’na katılamadı. Ay-Yıldızlılarımız ise son olarak 2008’de büyük bir turnuvaya katılmış ardından bu arenaya hasret kalmıştı. Finallerdeki rakiplerimiz ise 12 Aralık’ta belli olacak


ZORLU MÜCADELE

A Milli Futbol Takımı'nın, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaKonya'da İzlanda'yı konuk ettiği maçta Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçının 11'inde tek değişikliğe gitti.

Terim, Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda oynanan maçın 11'inde yer alan futbolculardan Cenk Tosun'u yedek kulübesinde oturturken, bu futbolcunun yerine Volkan Şen'e şans verdi. Kaleyi Volkan Babacan'a emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Hakan Balta ve Caner Erkin 4'lüsünden oluşturdu.Defansın önünde Selçuk İnan ve Ozan Tufan'ı oynatan Terim, orta alanda Volkan Şen, Oğuzhan Özyakup ve Arda Turan'a forma verirken, ileri uçta ise Hakan Çalhanoğlu görev yaptı.



Konuk ekip İzlanda, grupta son oynadığı Letonya müsabakasına göre ilk 11'de 3 değişiklikle sahaya çıktı. Letonya'ya karşı ilk 11'de görev yapan Hallfredsson ve Finnbogason'a şans vermeyen teknik direktör Heimir Hallgrimsson, bu futbolcuların yerine Gunnarsson ve Bödvarsson'u sahaya sürdü. Antrenmanda sakatlanan ve kadrodan çıkarılan kaleci Halldorsson'un yerine de Kristinsson görev yaptı.

Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Hücumda Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu ve Volkan Şen ile pozisyon arayan milli takım, rakip kalede üretkenlikten uzaktı. Ceza alanı dışından çektiği şutlardan da sonuç alamayan ay-yıldızlı ekip, soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti. Türkiye'nin ara ara artan baskılı futbolu karşısında ileride top tutmakta zorlanan ve savunmada kalan İzlanda ise hızlı ataklarla etkili olmaya çalıştı. İki takımın da net fırsatlar bulmakta zorlandığı maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık ve top kayıpları nedeniyle pozisyon bulamadık. Kazakistan'ın ne geçmesiyle motivasyonu yükselen milli takımımız, Umut ve Cenk'in oyuna girmesiyle pozisyonlar aradı  ama 62'de oyuna giren Gökhan Töre'nin 77. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldık.

89. dakikada beklediğimiz gol geldi. Selçuk İnan nefis bir frikik golüyle milli takımımıza 1-0'lık galibiyeti ve Fransa biletini getirdi.


İŞTE TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

A Milli Takımımızın'da yer alacağı EURO 2016'ya toplam 24 takım katılacak. İşte rakipler...

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde grup mücadeleleri sona erdi.  Gruplarında ilk 2'ye giren 18 takım ile ‘en iyi üçüncü' Türkiye, finallere doğrudan katılma hakkını kazandı. 4 takım da play-off mücadeleleri sonunda final vizesi alacak. Ev sahibiFransa'nın da eklenmesiyle birlikte EURO 2016'ya toplam 24 takım katılacak.

İzlanda karşısında unutulmaz bir galibiyet alan Milliler, soyunma odasında da sevinç yaşadı

A Milli Takım soyunma odasıSonra Oku

EURO 2016'YA DİREKT KATILACAK ÜLKELER

1.Fransa (Ev sahibi)

2.İsviçre

3.İngiltere

4.Galler

5.Çek Cumhuriyeti

6.Belçika

7.İzlanda

8.Romanya

9.Avusturya

10.Arnavutluk

11.Kuzey İrlanda

12.Polonya

13.Portekiz

14.İspanya

15.İtalya

16.Almanya

17.Rusya

18.Slovakya

19.Hırvatistan

20.TÜRKİYE (En iyi üçüncü)


.

Türkiye'nin EURO 2016'ya katılması Almanya'da da gurbetçiler tarafından coşkuyla kutlandı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR