Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HİDAYET NOKTAYI KOYDU
HİDAYET NOKTAYI KOYDU
idayet Türkoğlu, "NBA'de aralıksız 15 yıl forma giyen ve halen milli formayı en fazla taşıyan oyuncu olma unvanına sahip bir sporcu olarak gururla aktif sporculuk hayatımı noktalama kararı aldım" dedi.
13 Kasım 2015, 18:14

 

Dünya basketbolunda adı marka olan Tecrübeli basketbolcu, aktif sporculuk kariyerini noktalama kararı aldı. Hidayet Türkoğlu, "NBA'de aralıksız 15 yıl forma giyen ve halen milli formayı en fazla taşıyan oyuncu olma unvanına sahip bir sporcu olarak gururla aktif sporculuk hayatımı noktalama kararı aldım" dedi.

Tecrübeli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, aktif sporculuk kariyerini noktalama kararı aldı.

Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, basketbol kariyeri boyunca kendisine destek veren ve emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) aralıksız 15 yıl forma giyen ve halen milli formayı en fazla taşıyan oyuncu olma unvanına sahip bir sporcu olarak gururla aktif sporculuk hayatımı noktalama kararı aldım" ifadelerini kullandı.

Gelecek planlamasıyla ilgili de bilgi veren 36 yaşındaki Türkoğlu, "Önümüzdeki dönemde Türk basketbolunun gelişimi için yeni görevler üstleneceğimi ve yeni projelerimle ilgili en kısa zamanda bir açıklama yapacağımı belirtmek isterim" şeklinde görüş bildirdi.

.

Öte yandan Hidayet Türkoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay ile 16 Kasım Pazartesi günü bir basın toplantısı düzenleyecek. Taksim Hyatt Regency Otel'de gerçekleştirilecek toplantıda, TBF'nin geleceğe yönelik yapılanmasında yer alacak Türkoğlu'nun yeni görevi kamuoyuna duyurulacak.

Toplantıda ayrıca, Erdenay tarafından TBF'nin yol haritasıyla ilgili açıklamalarda bulunulacak.

HİDAYET TÜRKOĞLU'NUN KARİYERİ 
Basketbol kariyerine 1996-1997 sezonunda o dönemdeki adıyla Efes Pilsen'de başlayan ve lacivert-beyazlı ekipteki dört sezonun ardından NBA'in yolunu tutan Hidayet Türkoğlu, burada sırasıyla Sacramento Kings, San Antonio Spurs, Orlando Magic, Toronto Raptors, Phoenix Suns ve Los Angeles Clippers formalarını giydi.

NBA'deki ilk yılında "Yılın En İyi İkinci Çaylak 5'i"ne seçilen Türkoğlu, 2008'de "En Fazla Gelişme Gösteren Oyuncu Ödülü"nü aldı. 2009'da Orlando Magic formasıyla NBA finalinde mücadele eden Türkoğlu, NBA'de normal sezonda 997, play-offlarda ise 98 maça çıktı.

Aynı zamanda milli formayı en fazla giyen oyuncu olan Türkoğlu'nun kariyerinde milli takımla bir dünya ve bir Avrupa ikinciliği, kulüp formasıyla da bir lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir THY Avrupa Ligi üçüncülüğü bulunuyor.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR