Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MARATONDA KENYALI ZAFERİ
MARATONDA KENYALI ZAFERİ
Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo birinci oldu.
15 Kasım 2015, 15:55

 

Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton,  Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden, Gençlik ve Spor  Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir  Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. 
 
Start noktasında Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Beşiktaş Kulübü  Başkanı Fikret Orman da yer aldı. 
 
Maraton, 15 ve 10 kilometre yarışları için 120 farklı ülkeden 30 bine  yakın sporcunun kayıt yaptırdığı açıklandı. 
 
Zafer kenyalı Chelimo'nun
37. Vodafone İstanbul Maratonu Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın start vermesiyle başladı. Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo birinci oldu.
 
Chelimo 42 kilometre 195 metrelik maratonu 2 saat 11 dakika 14 saniyelik derecesi ile elde etti. Parkur rekoru 2 saat 10 dakika 42 saniyeydi. Erkeklerde ikinci ve üçüncü sırayı yine kenyalı atletler aldı. Maratou, Evans Kiplagat ikinci, silah Limo üçüncü sırada tamamladı.
 
Kadınlarda Gobena birinci oldu
 
Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda kadınlarda  Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu. 
 
Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan ve  Sultanahmet Meydanı'nda sona eren 42 kilometre 195 metrelik maratonda geçen yılın  birincisi Etiyopyalı Gobena, üst üste ikinci kez ilk sırayı elde etti. 
 
Yarışta, Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese ikinci, Etiyopya asıllı Türk  sporcu Meryem Erdoğan ise üçüncü sırayı aldı. 
 

Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda 15 kilometre yarışını Kenyalı Sang Benard Cheruiyot 0.43.29'luk derecesiyle kazandı.

image

İki kıta arasındaki en önemli koşu olan ve geleneksel hale gelen Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun önemli etkinliği arasında bulunan 15 kilometre yarışlarında dereceye giren sporcular belli oldu. Bu kategoride Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, 0.43.29'luk derecesiyle birincilik kürsüsüne çıktı.Yarışta Etiyopyalı Asefa Tefera Mengisa, 0.43.29'luk derecesiyle ikinci, yine Etiyopya'dan Yohans Mekasha Tadesse de 0.43.41'lik derecesiyle üçüncü oldu.

 

image

Kenyalı Sang Benard Cheruiyot, kazandığı yarış sonunda yaptığı açıklamada, yarış hakkındaki görüşlerinin sorulması üzerine, "Türkiye'de yarışmak çok güzel. İstanbul'da bugün hava da çok güzeldi. Asya ve Avrupa arasında koşmak güzel bir deneyimdi. Geçen yıl Tarsus Maratonu'nda da koştum. Orada hava sıcaklığı sebebiyle iyi bir yarış çıkaramamıştım. Ama İstanbul Maratonu benim iyi yarışım oldu." diye cevap verdi.

"Kadına şiddete dur de" temasıyla koşulan yarışta, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan 15 kilometre koşuda atletler köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Karaköy'e yöneldi. Unkapanı Köprüsü'nün altından devam ederek Balat'ta bulunan Rum Kilisesi'nden sonra, Yusuf Şücaattin Anbari Camisi önünden yapılan U dönüşünün ardından bu koşuya katılan sporcular maraton güzergahından ayrılarak sahilden devam etti. Yarış, Eminönü'ndeki İstanbul Ticaret Üniversitesi önünde son buldu.

image

Bu arada organizasyon kapsamında 42 kilometre 195 metrelik maratonda 216 bin dolar para ödülü dağıtılacak.

Erkekler ve kadınlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere de 8 bin dolar para ödülü verilecek.

Ayrıca, Türk sporcular tasnifinde erkekler ve kadınlarda birinciler 20 bin, ikinciler 10 bin, üçüncüler de 5 bin dolarla ödüllendirilecek.

Kadınlarda birinci Etiyopyalı Gobena oldu

Kıtalararası Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda 42 kilometrelik kadınlar koşusu tamamlandı. Yarışmada Etiyopyalı Amane Gobena birinci, Kenyalı Gladys Chepkemoi Chemone ikinci, Meryem Erdoğan ise üçüncü oldu.

Yarış saat 09.00'da başladı. 42 kilometre 195 metrelik yarış boyunca renkli görüntüler yaşandı. Yarışmacılar yarış boyunca helikopterlerle ve insansız hava araçlarıyla görüntülendi. Vatandaşlar da maratona yoğun ilgi gösterdi.

YARIŞMAYI 1. BİTİREN KOŞUCU SECDEYE VARDI

Kadınlarda birinci 2 saat 31 dakika 58 saniye ile Etiyopyalı Amane Gobena oldu. Gobena bitiş çizgisini geçer geçmez, secdeye vardı.

İkinci Kenyalı Gladys Chepkemoi Chemone olurken, üçüncü ise Etiyopya asıllı Türk vatandaşı Meryem Erdoğan oldu. Yarışmacılar ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sanatçılar Burak Kut ve Hakan Peker'in yanı sıra bazı protokol üyelerinden aldı.

BİRİNCİYE 50 BİN DOLAR

Elit yarışmacılarda birincilere 50 bin dolar, ikincilere 25 bin dolar, üçüncülere ise 15 bin dolar verildi. Yarışmacılar ödül töreni sonrası hatıra fotoğrafı çektirdi.

BİRİNCİ GELEN ENGELLİLERE 5 BİN DOLAR

Tekerlekli sandalye sınıfında engelli sporcular arasından kadınlarda birinci Hamide Kurt olurken, ikinci Zübeyde Süpürgeci finish çizgisinden geçti. Erkeklerde tekerlekli sandalyede birinci Birol Kaman, ikinci Ömer Cantay, üçüncü ise Semih Görkem Piyeroğlu oldu. Engelli yarışmacılarda birincilere 5 bin dolar, ikincilere 3 bin dolar, üçüncü gelene ise 2 bin dolar verildi. (CİHAN)

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR