Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY'A YAKIŞMADI
GALATASARAY'A YAKIŞMADI
Galatasaray'da şok bir gelişme yaşandı ve teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı. 3 kupalı Hamzaoğlu'nun dün başkan Dursun Özbek ile TT Arena'da yaşadığı gergin diyalog, beklenmeyen ayrılığı getirdi. Dursun Özbek, "Yönetimin önüne geçen açıklamalar yapıyorsun" dedi. Hamzaoğlu, "Benim tarzım bu; doğru bildiğimi söylerim" karşılığını verince restleşme yaşandı ve ayrılık geldi.
19 Kasım 2015, 12:46

 

Galatasaray, 20. şampiyonluğu yaşatan ve dördüncü yıldızı taktıran hocası Hamza Hamzaoğlu'nu gönderdi. Şok ayrılığın altında, Umut Bulut'un otomatik uzayan sözleşmesinin yattığı ortaya çıktı. Başkan Dursun Özbek, açıklamalarından rahatsızlık duyduğu tecrübeli hoca ile TT Arena'da sert bir görüşme gerçekleştirdi. İki tarafta da gerilim düşmedi ve ipler koptu. Boşalan koltuk için çok sayıda adayın ismi geçiyor.

Galatasaray, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırdı. Sarı-Kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Sayın Hamza Hamzaoğlu'nun sözleşmesi, varılan karşılıklı mutabakat çerçevesinde sona erdirilmiştir.” denildi.image

Görevine son verilen Hamzaoğlu, bu gelişmeyi beklemediğini söyledi. Yöneticilerin dün kendisiyle bir görüşme yaptığını anlatan 45 yaşındaki teknik adam, “Ayrılık kararı yönetim kurulunda alınmış. Bize bugüne kadar güvenenlere teşekkür ediyoruz. Benimle çalışmak istememelerine saygılıyım. Güzel işler yaptık. Hayırlısı neyse o olsun. Görevden alınmayı beklemiyordum.” ifadelerini kullandı.

Devre arası planlamasının konuşulduğu bir dönemde gelen haber camiada şok etkisi yaptı. Gerekçe ise, Umut Bulut'un 3+1 yıllık sözleşmesinin, konulan maddeler gereği otomatik olarak uzaması. Ünlü antrenörün, “Umut'un sözleşmesi otomatikman uzamasa da ben uzatırdım.” şeklindeki sözleri yönetimi kızdırdı. Kulüp idarecileriyle tecrübeli taktisyen arasında daha önce de kötü futbol sebebiyle ‘rapor' krizi yaşanmıştı.

image

Bir hafta önce “Ben olduğum sürece Hamzaoğlu bu takımın hocasıdır.” vurgusunu yapan Başkan Dursun Özbek, deneyimli çalıştırıcıyı dün TT Arena'ya çağırdı. Başkan, “Hocam; biz eski sözleşmeye mecburen uyduk. Sen nasıl oluyor da ‘Umut'u ben istedim.' dersin.” diye çıkıştı. Hamzaoğlu da aynı sertlikle cevap verdi: “Madem ben takımın teknik patronuyum. Oyuncumun sözleşmesinin uzatılmasına da karar verebilirim. Benim stilim bu. Bana karışmayın.”

Bu ifadelere Özbek, “Melo'yu yollattın, medyaya ‘Keşke gitmeseydi.” dedin. Burak'ı göndertmek istedin. Medyaya, “Burak bana lazım.” dedin. Bize ayrı, medyaya ayrı konuşuyorsun. Seninle işimiz bitti. Kusura bakma bu da bizim tarzımız.” karşılığını verdi. Gergin başlayan randevuda tansiyon düşmedi ve ipler koptu. Araya girenler de başkanı kararından döndüremedi. Geçtiğimiz sezon 11. haftada gelen Hamza Hamzaoğlu, yine 11. haftada çok sevdiği renklere veda etti.

DAVALA'DAN DENİZLİ'YE BİRÇOK ADAY VAR

Sinirlerin gerilmesinde Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ve Süper Lig'de Rizespor malubiyetlerinin etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Yönetimin, hocanın oyuncu seçimleri ve müsabaka esnasındaki taktik değişikliklerinden rahatsızlık duyduğu, kendisiyle yola devam etmenin büyük riskler doğuracağına hükmettiği bildirildi. Yeni isim gelene kadar Cim Bom maçlara Claudio Taffarel ile çıkacak. Boşalan koltuk için çok sayıda aday var. Mustafa Denizli, Ümit Davala, Mircea Lucescu, Eric Gerets, Christoph Daum ve Ersun Yanal tercihler arasında bulunuyor.


Efsane Kral'dan Hamzaoğlu'na övgü

Galatasaray'ın efsanelerinden Hakan Şükür, Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılış biçimine şaşırmadığını söyledi. Türk futbolunun ‘Kral' lakaplı ismi, “Hamza Hoca'nın ayrılış biçimine şaşırmadım. Rapor olayından sonra geri sayım başlamıştı. Sebep söylenen gibiyse, ‘Yazık' der geçerim. Üç kupalı bir sezon ve 4. yıldızı takan hoca olarak tarihe geçti. Yolun açık olsun kardeşim Hamza...” dedi. Barcelona'da forma giyen Arda Turan ise, “Sevdiğim bir ağabeyim. Üzüldüm.” diye konuştu.

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR