Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY İÇİN TEHLİKE ÇANLARI
GALATASARAY İÇİN TEHLİKE ÇANLARI
UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız oldu. Galatasaray, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edildi.
19 Ocak 2016, 01:08

 

UEFA, Galatasaray'ın finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız olduğunu açıkladı. UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edilen sarı-kırmızılı kulüp hakkındaki karar, şubat ayı sonunda belli olacak.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda finansal fair play kurallarını yerine getirmekte başarısız oldu. Galatasaray, UEFA Finansal Kontrol Kurulu (CFCB) Yargı Komisyonu'na sevk edildi. Galatasaray hakkında karar şubat sonunda belli olacak" ifadeleri yer aldı.

Galatasaray'a transfer yasağı, para cezası veya Avrupa kupalarından men cezası verilebilir.  Öte yandan, UEFA Finansal Kontrol Kurulu Soruşturma Komisyonu, Hapoel Tel-Aviv (İsrail), Ruch Chorzow (Polonya), Rostov (Rusya) ve Kardemir Karabükspor'u incelemeye devam ettiğini açıkladı.

İncelemesi tamamlanan Hull City (İngiltere), Panathinaikos (Yunanistan) ve Sporting CP (Portekiz) takımlarının ise finansal fair play ile uyumlu oldukları için soruşturmalarının ceza gerektirmeyecek şekilde tamamlandığı ifade edildi.

AYSAL ZARARI ARTTIRDI, ÖZBEK DÜŞÜRDÜ!
Galatasaray Kulübü, FFP kriterleri nedeniyle UEFA’nın takibine 2012 yılı sonunda takıldı. UEFA’nın uyarısına karşın yapılan transfer harcamaları sonrasında Ünal Aysal başkanlığı döneminde Galatasaray 200 bin Euro’luk para cezasına çarptırılmıştı. 

UEFA’nın zarar kısıtı olarak tanıdığı 30 milyon Euro’luk rakamı G.Saray, 2013 yılı sonunda 3’e katlamış 90 milyon Euro’ya çıkarmıştı. Aysal döneminde UEFA, Galatasaray’a 2 sene süre tanımıştı. 

Bu rakam ise Dursun Özbek yönetimi döneminde, yani şu anda 65 milyon Euro’ya kadar indirildi. Ancak UEFA’nın ek süre tanımaması planları bozdu. 

UEFA, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 dönemleri ile birlikte bu sezon G.Saray’ın zarar yükünü istediği seviyeye çekemediği için yaptırım uygulayacak.

image

Galatasaray, Lucas Ontivero'yu Montreal Impact kulübü'ne kiraladığını KAP'a açıkladı.

Galatasaray’da geldiği günden beri beklenen performansı gösteremeyen ve kiralık olarak her sezon başında gönderilen Lucas Ontivero’nun yeni adresi Drogba’nın da kadrosunda bulunduğu Montreal Impact kulübü oldu.

Amerika’nın yolunu tutan Lucas Ontivero’nun kiralık olarak gittiğini Sarı Kırmızılı kulüp KAP’a sözleşme detaylarıyla açıkladı.

İşte Galatasaray’ın KAP’a yaptığı açıklama:

Profesyonel oyuncularımızdan Lucas Elias Ontivero’nun Montreal Impact kulübü ile 2016/2017 futbol sezonunun ilk yarısının sonuna kadar (31.12.2016’dan geç olmamak üzere) geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır.Buna göre Montreal Impact kulübü oyuncuya hakedişlerinin 250.000 EUR ‘luk kısmını ödeyecek olup geçici transfer bedeli olarak ayrıca Şirketimize oyuncunun kalan hakedişine denk gelen 225.000 EUR ödeyecektir.

Bunlara ek olarak Montreal Impact kulübü 01 Aralık 2016 tarihine kadar 800.000 EUR bonservis ücreti ödemek kaydıyla futbolcuyu satın alma opsiyonuna sahiptir. Satın alma opsiyonu kullanıldığı takdirde oyuncunun gelecekte üçüncü bir kulübe transferi durumunda Montreal Impact kulübü Şirketimize satış karının 10%’unu ödeyecektir. 

Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR