Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FRANSA'DA İYİ BAŞLADIK
FRANSA'DA İYİ BAŞLADIK
Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) milli tenisçiler Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, elemelerin 2. turunda rakiplerini yenerek ana tablo öncesi son aşama olan 3. tura kaldı.
19 Mayıs 2016, 17:22

 

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ta (Roland Garros) milli tenisçiler Marsel İlhanÇağla Büyükakçay ve İpek Soylu, elemelerin 2. turunda rakiplerini yenerek ana tablo öncesi son aşama olan 3. tura kaldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen toprak kort turnuvasındaki tek kadınlar elemeleri ikinci tur maçında, dünya sıralamasının 85. basamağındaki Çağla Büyükakçay, Hırvat rakibi dünya 205 numarası Petra Maric ile karşılaştı. Çağla, iki saatten fazla süren çekişmeli mücadeleyi 6-3, 6-7 ve 6-3'lük setler sonrası 2-1 kazanarak adını 3. tura yazdırdı.

Büyükakçay, üçüncü tur maçında dünya 131 numarası Çek Klara Koukalova ile karşı karşıya gelecek.

Dünya sıralamasının 175. basamağındaki İpek Soylu, ABD'li rakibi Melanie Oudin karşısında zorlu bir mücadele sonrası üçüncü tura kaldı. İlk seti 6-4 kaybederek geriye düştüğü maçı 6-2 ve 6-3'lük setlerle lehine çeviren İpek Soylu, mücadeleden 2-1 galip ayrıldı. Milli tenisçi, yarınki maçta dünya 111 numarası Ukraynalı Kateryna Kozlova ile karşılaşacak.

image

Tek erkeklerdeki tek Türk sporcu Marsel İlhan ise Ukraynalı rakibi Sergiy Stakhovsky'yi 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek üçüncü tura yükseldi. Dünya sıralamasında 198. sıradaki Marsel, üçüncü turda dünya 191 numarası Arjantinli Guido Andreozzi ile eşleşti.

"Zaferlerimizin 19 Mayıs'a denk gelmesi çok güzel oldu"

Maç sonrası AA muhabirine konuşan Marsel İlhan, Ukraynalı rakibine karşı iyi oynadığını ifade ederek, "Uzun zamandır böyle galibiyet almıyordum, Paris'te iki sene önce de iyi oynamıştım, burası için çok iyi hazırlandım, umarım üst turları görebilirim." dedi.

Kendi galibiyetinin diğer milli tenisçilerinkiyle beraber 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile aynı gün olmasına değinen Marsel, "Zaferlerimizin 19 Mayıs'a denk gelmesi çok güzel oldu. Umarım yarın da hepimiz beraber kazanırız ve üçümüz birden ana tabloda yer alırız." şeklinde konuştu.

Hırvat rakibiyle kıran kırana bir maç yaptığını aktaran Çağla Büyükakçay ise "Çok çekişmeli bir maç oldu, servisleri çok iyi olan bir rakibe karşı oynadım, o yüzden kendi servislerime tutunmak çok önemliydi. İkinci sette avantajı almama rağmen şanssız bir şekilde kaybettim ama üçüncü sette tekrar konsantre oldum. Üçüncü turda olmak benim için çok önemli, o yüzden çok mutluyum." ifadelerini kullandı.

İpek Soylu da üç setli bir maçı kazanmanın kendisi için önemli olduğunu belirterek, "Benim için çok güzel bir maç oldu, çünkü uzun süredir üç setli karşılaşmalarda zorlanıyordum. Her puan için mücadele ettim ve ilk seti vermeme rağmen mental ve fiziksel olarak çok güçlü kaldım." değerlendirmesini yaptı.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR