Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKABİLİR Mİ ?
TÜRKİYE GRUPTAN ÇIKABİLİR Mİ ?
Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısına kaptan Arda Turan'dan eksik bir ilk 11'le çıkacak. Arda'nın kötü performansı, tribün tepkileri ve son prim dedikodularının ardından Fatih Terim, bu oyuncuyla ilgili kesin kararını verdi
20 Haziran 2016, 16:59
 
 
Euro 2016 D Grubu'nda Hırvatistan'a ve İspanya'ya kaybeden A Milli Takım gruptan çıkma umudunu zora sokmuş olsa da şansını kaybetmiş değil.
 
Euro 2016'daki ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olarak turnuvaya kötü bir başlangıç yapan A Milli Takım. İkinci maçında ise İspanya'ya 3-0 mağlup olarak ikinci tur işini zora soktu ancak şansını kaybetmedi.
 
Ay Yıldızlılar 21 Haziran'da Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılması halinde grubu üçüncü sırada tamamlayacak ve altı grubun en iyi dört takımı arasına katılabilmek için diğer grupların üçüncüleriyle yarışacak.
Bu yıl turnuvada ilk kez uygulanan, en iyi üçüncülerin gruptan çıkmasına dayalı sisteme göre A Milliler, 6 grupta yer alacak en iyi 4 üçüncü takımdan biri olması dahilinde 2. tur biletini kapmış olacak.
 
image
 
TÜRKİYE EURO 2016'DA NASIL EN İYİ ÜÇÜNCÜ OLUR  ?
 
Türkiye'yi yakından ilgilendiren maçta Arnavutluk Romanya'yı 1-0 mağlup ederek A Grubu'nu üçüncü sırada tamamladı. Üç puan ve -2 averajla grup etabını tamamlayan Arnavutluk'un en iyi üçüncüler kategorisinde önüne geçmemiz için Çek Cumhuriyeti karşısında iki farklı galibiyet almamız gerekiyor. 
 
Mevcut tabloda -4 averaja sahip olan Türkiye, rakibini iki farklı sonuçlarla yenmesi halinde averajını -2’ye çekecek ve grubu 1 gol atarak bitiren Arnavutluk’tan daha çok attığı için rakibini geride bırakmış olacak.
 
DİĞER MAÇLAR DA ÖNEMLİ
 
Milli Takım, Çekler'i yenmesi durumunda  B, C, E ve F Grubu’ndaki sonuçlara bakacak. İtalya, İrlanda'ya, Belçika da İsveç’e kaybetmezse Çek Cumhuriyeti’ne karşı alacağımız iki farklı galibiyet son 16 turuna çıkmamız için yeterli olacak.
 
image
 
Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısına kaptan Arda Turan'dan eksik bir ilk 11'le çıkacak. Arda'nın kötü performansı, tribün tepkileri ve son prim dedikodularının ardından Fatih Terim, bu oyuncuyla ilgili kesin kararını verdi ve önce onun ismini çizdi. Terim'in kulübeye oturtacağı ikincisi isimse, yine beklenenin çok altında performans sergileyen, iki maçta rakip kaleye sadece - o da isabetsiz olmak üzere - bir şut çeken Burak Yılmaz olacak. Kesik yiyebilecek diğer isimler arasındaysa sağbek Gökhan Gönül'le solbek Caner Erkin'in adı geçiyor. Terim'in, bu iki oyuncudan en az birisini yedek oturtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca oynadığı futbolla kamuoyundan büyük tepki gören bir diğer isim konumundaki Ozan Tufan'ın da ilk 11'de olmama ihtimali var.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR