Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TÜRKİYE GALİP YARINI BEKLİYORUZ
TÜRKİYE GALİP YARINI BEKLİYORUZ
EURO 2016 D Grubu son maçında A Milli Takım Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti ve grubu üçüncü sırada tamamlayarak diğer takımlardan gelecek olan haberleri beklemeye başladı..
21 Haziran 2016, 22:09
 
 
EURO 2016 D Grubu son maçında A Milli Takım Çek Cumhuriyeti'ni 2-0 mağlup etti ve grubu üçüncü sırada tamamlayarak diğer takımlardan gelecek olan haberleri beklemeye başladı...
 
Her ne kadar turnuvaya kötü başlasa da alacağı galibiyetle gruptan çıkma şansını sürdürmek isteyen A Milli Takım, Çek Cumhuriyeti karşısında 2-0 galip geldi ve diğer gruplardan gelecek olan haberleri beklemeye başladı.
 
image
 

Mücadeleye iyi başlayan ve 10. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 1-0 öne geçen A Milli Takım, ilk yarıyı önde kapattı. İkinci yarıda da iyi bir performans sergileyen milliler, Ozan Tufan'ın 65. dakikadaki golüyle farkı 2'ye taşıdı. Rakibinin tüm çabasına rağmen kalesini gole kapatan milliler, sahadan 2-0 galip ayrıldı.

image

Bu skorla grupta ilk puanını alan A Milli Takım, 3 puanla grup üçüncülüğüne yerleşti ve Çek Cumhuriyeti'ni turnuva dışına itti.

A Milli Takım, en iyi 4 grup üçüncüsünün de adını üst tura yazdıracağı şampiyonada A Grubu üçüncüsü Arnavutluk'un attığı gol sayısına göre geride bıraktı. Milli takım, gruptan çıkma yolunda yarın yapılacak 4 maçın skorunu bekleyecek.

image

Ay-yıldızlı ekibin son 16 turuna kalabilmesi için E Grubu'nda lider İtalya'nın İrlanda, ikinci Belçika'nın da İsveç karşısında puan almasını gerekiyor. F Grubu'nda ise lider Macaristan'ın Portekiz'i yenip, ikinci İzlanda'nın ise Avusturya maçından puan alması lazım. Bu iki gruptan birinde beklenen sonucun çıkması durumunda A Milli Takım, adını bir üst tura yazdıracak.

image

- Hakan Balta cezalı

A Milli Takım'da sarı kart gören Hakan Kadir Balta cezalı duruma düştü.

Statü gereği Avrupa Şampiyonası'nda 2 sarı kart gören oyuncu cezalı duruma düşerken, Hırvatistan karşılaşmasında sarı kart gören Hakan Kadir Balta, Çek Cumhuriyeti maçında da hakem tarafından kartla cezalandırıldı.

Deneyimli savunma oyuncusu, A Milli Takım'ın gruptan çıkması halinde son 16 turu maçında forma giyemeyecek.

image

- İlk gol Burak, ilk asist Emre'den

A Milli Takım'ın turnuvadaki ilk golünü Burak Yılmaz atarken, golü genç oyuncu Emre Mor hazırlardı.

Ay-yıldızlı ekip, EURO 2016'da yaptığı Hırvatistan (1-0) ve İspanya (3-0) maçlarında mağlup olurken, henüz gol atamamıştı. Çek Cumhuriyeti maçının 10. dakikasında öne geçen milliler, aynı zamanda turnuvadaki ilk golünü kaydetti.

Emre, sahada kaldığı 69 dakika boyunca etkili performansıyla beğeni toplarken, taraftardan da alkış aldı.

Hakemler: William Collum (İskoçya), Damien MacGraith (İrlanda), Francis Connor (İskoçya)

Çek Cumhuriyeti: Cech, Kaderabek, Sivok, Hubnik, Pudil, Pavelka (Dk. 57 Skoda), Plasil (Dk. 90 Kolar), Dockal (Dk. 71 Sural), Darida, Krejci, Necid

Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, İsmail Köybaşı, Ozan Tufan, Selçuk İnan, Volkan Şen (Dk. 61 Oğuzhan Özyakup), Arda Turan, Emre Mor (Dk. 69 Olcay Şahan), Burak Yılmaz (Dk. 90 Cenk Tosun)

Goller: Dk. 10 Burak Yılmaz, Dk. 65 Ozan Tufan (Türkiye)

Sarı kartlar: Dk. 35 İsmail Köybaşı, Dk. 50 Hakan Kadir Balta (Türkiye), Dk. 36 Plasil, Dk. 39 Pavelka, Dk. 87 Sural (Çek Cumhuriyeti)

 Şeffaf Gazete.com

 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR