Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY CAMİASI ''PEŞKEŞ İMZASI'' DİYOR
GALATASARAY CAMİASI ''PEŞKEŞ İMZASI'' DİYOR
Galatasaray Dursun Özbek yönetimi Galatasaray Klübünün en önemli gayrimenkul varlığı '' Florya Arazisi ''ortaklığı projesini iktidarın sofrasına serdi.'' Florya Arazisinin '' perde arkasında kimlere söz verildiğini, ,yapılan bu anlaşmanın sonucunda Florya Arazisi'ni peşkeş olarak kimlerle paylaşılacağı soruluyor.
30 Haziran 2016, 10:22
 
Galatasaray Dursun Özbek yönetimi ,Cumhurbaşkanlığı Sarayı ve Tayyip Erdoğan'ın gayriresmi yayın organı Sabah Gazetesinin sevinç çığlıkları ile duyurduğu haberde Galatasaray Klübünün en önemli gayrimenkul varlığı '' Florya Arazisi '' ve '' Riva Arazisi '' ortaklığı projesini duyurdu.
 
image
 
 G.Saray Başkanı Dursun Özbek, “Bu proje için çok çalıştık, büyük mesai harcadık
 
İmzayı atıp  Cumhurbaşkanı Erdoğan'a  teşekkür mesajı yollayan Dursun Özbek'e gecesini gündüzünü Galatasay için harcamış ismini vermeyen eski yöneticilerden ve kongre üyelerinden tepki var.
 
Emlak Konut İdaresi eli ile '' Florya Arazisinin '' perde arkasında  kimlere söz verildiğini, ,yapılan bu anlaşmanın sonucunda Florya Arazisi'ni peşkeş olarak kimlerle paylaşılacağını ,şimdiye kadar klübe bir değer kazandırmayan bu yönetimin, mirasyedi evlatlar gibi ,gözlerinin klübün geleceği olan malvarlıklarında olduğu iddia edilmekte..
 
22 bin 627 metrekarelik Florya ve 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçüme sahip Riva arsası için projeyi yapacak müteahhit firmanın belli olması adına Emlak Konut GYO, ihale düzenleyecek '
 
Türkiye'de son 10 yılda ihale alan firmaların bir merkezden idare ediliyor olması peşkeş iddialarını güçlendiriyor.
 
image
 
Bu operasyonun Galatasaray camiasına tam olarak anlatması gerektiğine inanıyorlar.
 
Sabah gazetesinin atılan imzalardan sonra Real Madrid'i uçuran sistem Galatasaray'ı uçuracak manşeti atmış.
 
Haberde Kulüp başkanı Dursun Özbek ve ekibi, Real Madrid'i borç batağından kurtaran formülün bir benzerini uygulayarak, sarı-kırmızılı kulübe mali açıdan rahat bir nefes aldırmayı planlıyor gazı vererek konuyu taraftara şirin göstermek adına ayrıntılandırmış.
 
90'ların sonunda ciddi bir maddi darboğaza giren Florentino Perez başkanlığındaki Real Madrid, çıkışı şehirde merkezi bir konumda bulunan Paseo de la Castellana'daki idman tesislerini satmakta bulmuştu. 2003 yılında şehir dışındaki Valdebebas'taki yeni tesislerine taşınan Madrid devi, bu değişiklikten yaklaşık 480 milyon Euro kazanmıştı.
 
Bu haber Galatasaray gayrimenkullerinin hangi odaklara teslim edilme kararlılığında olduğunun ,çok açık neticesi olarak dikkat çekiyor.
 
EMLAK KONUT ANLAŞMAYI DUYURDU
 
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) AŞ ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında Florya ve Riva arsaları üzerinde proje geliştirmek amacıyla protokol imzalandığı bildirildi.

Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında "Şirketimiz ile Galatasaray Spor Kulübü Derneği arasında, İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde 22 bin 627,00 metrekare yüz ölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde 1 milyon 76 bin 22,18 metrekare yüz ölçümlü arsalar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla protokol imzalanmıştır. " bilgilerine yer verildi.

 
GALATASARAY YÖNETİMİNDEN  R.TAYYİP ERDOĞAN'A ÖZEL TEŞEKKÜR
 
Dursun Özbek imzalı teşekkür mesajında, "Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız. Temmuz ayı divan toplantısında işbirliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır." ifadeleri dikkat çekti.. 
 
image
 
DURSUN ÖZBEK YÖNETİMİ BİLDİRİ YAYINLADI

Dursun Özbek yönetiminden  yapılan açıklama şöyle: "Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Emlak Konut İdaresi arasında; İstanbul İli Bakırköy İlçesi Florya Mahallesi’nde 22 bin 627 metrekare yüzölçümlü ve İstanbul İli Beykoz İlçesi Riva Mahallesi’nde 1 milyon 76 bin 22 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar üzerinde, birlikte proje geliştirmek maksadıyla bugün bir protokol imzalanmıştır.

Duran varlıklarımızda değer artışı sağlayarak uzun süredir yaşadığımız mali zorluklara çözüm bulma konusunda bu protokolün çok önemli bir adım olacağı muhakkaktır.

Geçmiş başkanlar ve yönetimler tarafından kulübümüze kazandırılarak yıllardır korunmuş gayrimenkullerimizin, olası en yüksek değer ve devlet güvencesinde kesintiye uğramadan projelendirilmesi hedeflenmiştir.

Bu protokol ile Riva arazisi, yeni oluşan şehir düzenlemesine göre, önceden hazırlanmış planları geliştirilerek değerlendirilebilecektir. Florya arazisi için, bölgedeki olası değişimler de düşünülerek yeni bir planlama yapılması ekonomik olarak mutlak çok daha avantajlı olacaktır.

Genel Kurul onayı alındıktan sonra; yeni Florya projesi de bu protokol dahilinde değerlendirilecektir.

Bu protokolün Emlak Konut İdaresi ile imzalanmasında bizzat katkıları olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi sunarız.

Temmuz ayı divan toplantısında işbirliği detayları kapsamlı bir şekilde üyelerimiz ile paylaşılacaktır."

Dursun Özbek

Galatasaray Spor Klübü Başkanı

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR