Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BELLİ OLDU
FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BELLİ OLDU
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco ile eşleşti.
15 Temmuz 2016, 11:18
 
 
Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde rakibi Fransız temsilcisi Monaco oldu. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi.
 
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fransa 1. Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Monaco ile eşleşti.  İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonucunda sarı-lacivertlilerin rakibi, bir dönem Galatasaray'ın kalesini de koruyan Morgan De Sanctis'in de formasını giydiği Monaco oldu.
 
Spor Toto Süper Lig'de geride kalan sezonu 2. sırada bitiren ve "Devler Ligi"nde ön eleme oynamaya hak kazanan Fenerbahçe, Monaco ile ilk maçı 26 veya 27 Temmuz'da İstanbul'da oynayacak. Eşleşmenin rövanşı ise 2 veya 3 Ağustos'ta Monaco'da yapılacak.   Fenerbahçe, turu geçmesi durumunda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için son etap olan play-off turuna yükselecek. Sarı-lacivertliler, elenmesi halinde ise yoluna UEFA Avrupa Ligi play-off turundan devam edecek.      
 
İŞTE EŞLEŞMELER!
 
Ajax - PAOK
Sparta Prag - Steaua Bükreş
Shakhtar Donetsk - Young Boys
Rostov - Anderlecht
FENERBAHÇE - MONACO
 
Rosenborg ya da IFK Norrköping v APOEL ya da The New Saints
Dinamo Zagreb ya da Vardar v Dinamo Tbilisi ya da Alashkert
Olympiacos v Sheriff ya da Hapoel Beer-Sheva
Astana ya da Žalgiris Vilnius v Celtic ya da Lincoln
Trenčín ya da Olimpija Ljubljana v Legia Warszawa ya da Zrinjski
Viktoria Plzeň v Qarabağ ya da Dudelange
Astra Giurgiu v FC København ya da Crusaders
BATE Borisov ya da SJK Seinäjoki v FH Hafnarfjördur ya da Dundalk
Ludogorets Razgrad ya da Mladost Podgorica v Crvena zvezda ya da Valletta
Ferencváros ya da Partizani v FC Salzburg ya da Liepāja
 
image
 
Fenerbahçe'nin rakibi Monaco'nun tarihçesi
 
Association Sportive de Monaco Football Club, ya da bilinen adıyla AS Monaco FC, Monako merkezli Fransız futbol kulübü. 1924 yılında kurulan AS Monaco, 2013-2014 sezonu itibariyle Fransa'nın en üst düzey futbol ligi Ligue 1'de mücadele etmektedir. Maçlarını Fontvieille'de bulunan Stade Louis II stadında yapmaktadır.
 
Monako Prensliği'nin UEFA'ya üyeliği olmaması nedeniyle Fransa futbol lig sistemi içerisinde bulunmakta olup, Fransız kulübü olarak kabul edilmektedir. AS Monaco, kazanmış olduğu 7 lig şampiyonluğu ve 5 Fransa Kupası ile Fransa'nın en başarılı futbol kulüplerinden birisidir. Kulüp, 1992'de Kupa Galipleri Kupası'nda, 2004'te ise Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı göstermiştir.
 
AS Monaco'nun geleneksel renkleri kırmızı ve beyaz olup kulüp Les Rouge et Blanc (Türkçesi: Kırmızı ve Beyaz) olarak bilinmektedir. Kulüp aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği üyesidir. 2011 Aralık ayında kulübün üçte ikisi Dmitry Rybolovlev başkanlığındaki bir yatırım grubuna satıldı.
 
Rybolovlev'in finansal desteği ile kulüp 2013-14 sezonu için Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez ve Ricardo Carvalho dahil olmak üzere birçok üst düzey oyuncu transferi gerçekleştirdi.
 
AS Monaco FC, çok sayıda yerel kulübün birleşmesiyle 23 Ağustos 1924 tarihinde Monako'da kuruldu. Kulüp ilk yıllarında Provence-Alpes-Côte d'Azur'da bölgesel düzeyde mücadele etti. 1933 yılında ise kulüp, Fransa Futbol Federasyonu'nun daveti üzerine profesyonel düzeye geçiş yaptı.
 
Fransa'daki ilk sezonunda ikinci ligte mücadele etti ancak sezon sonunda küme düştü. 1948 yılında yeninden ikinci lige yükselen kulüp, 1953 yılında ise tarihinde ilk kez birinci lig'e yükseldi. 1960 yılında Fransa Kupası'nı kazanarak ilk profesyonel kupasını kazandı. Bu başarısı ile tarihinde ilk defa Avrupa Kupalarında oynama hakkı kazandı. 1961 yılında ise ilk lig şampiyonluğunu kazandı.
 
1962-63 sezonunda hem Fransa Kupası'nı hem de Şampiyonluk kupasını kaldırarak çifte zafer yaşayan Monaco, 1975 senesine kadar birinci lig ile ikinci lig arasında mekik dokudu. Kulüp başkanlığına Jean-Louis Campora geçtiğinde ve Delio Onnis transfer edildiğinde, kulüp 1977 senesinde yeniden Ligue 1'a yükseldi ve aynı sezon şampiyonluğa ulaştı. AS Monaco FC, tarihinin en büyük başarısını Arsène Wenger yönetiminde Kupa Galipleri Kupası'nda final oynayarak elde etti. Bunun dışında 2004 yılında da Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren kulübün üst düzeyde, 7 Ligue 1 şampiyonluğu, 5 Fransa Kupası şampiyonluğu, 1 Fransa Lig Kupası şampiyonluğu ve 1 Fransa Süper Kupası şampiyonluğu bulunmaktadır.
 
AS Monaco FC, 2010-2011 sezonunu 18. sırada bitirerek 35 yıl aradan sonra Ligue 2'ye düştü. 2 sezon burada mücadele eden kulüp, 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlayarak yeniden Ligue 1'e yükseldi.
 
Stadyum
 
Stade Louis II stadyumu
AS Monaco FC, 1939 yılından beri iç saha maçlarını Monako'da bulunan 18.523 kişilik Stade Louis II stadında yapmaktadır. Stadyum ismini Monako eski prensi II. Louis'den almıştır. Özellikle UEFA Süper Kupası maçları başta olmak üzere birçok spor etkinlikleri ve Avrupa kupa final maçlarına ev sahipliği yapmıştır.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR