Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EV SAHİBİ BREZİLYA'YI DEVİRDİK
EV SAHİBİ BREZİLYA'YI DEVİRDİK
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'ndaki son maçında ev sahibi Brezilya'yı iki uzatma sonunda 79-76 yendi.
14 Ağustos 2016, 12:57
 
 
A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları A Grubu'ndaki son maçında ev sahibi Brezilya'yı iki uzatma sonunda 79-76 yendi.
 
Bu sonuçla Türkiye, grubu 3 galibiyet, 2 mağlubiyetle tamamladı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi, 15 Ağustos Pazar günü oynanacak B Grubu 5. maçlarının ardından belli olacak.
 
A Milli Takım, Nevriye Yılmaz'ın üç ve iki sayı çizgisinden üst üste attığı sayılarla 8-2 öne geçmesine rağmen skor avantajını koruyamadı. Brezilya, seyirci desteğinin de avantajıyla pota altından bulduğu sayılarla 13-0'lık seri yakaladı ve ilk periyodu 15-8 üstün bitirdi.
İkinci periyotta hücumda isabetli atışlar bulamayan ve çok top kaybı yapan ay-yıldızlı takım karşısında oyunun kontrolünü ele geçiren Brezilya, Castro ve Souza'nın sayılarıyla farkı açarak soyunma odasına 36-20 üstünlükle girdi.
 
image
İkinci yarıda savunmasını sertleştiren ve hücumda daha iyi organize olan milliler, rakibine oranla daha üstün bir performans sergiledi. Olcay, Işıl ve Sanders'ın skora katkı sağlamasıyla aradaki farkı eriten Türkiye, üçüncü periyodu 47-41 geride kapadı.
Dördüncü çeyreğe iyi başlayan milliler, kolay sayı şansı vermediği Brezilya karşısında Şebnem Kimyacıoğlu ve Sanders'ın sayılarıyla yeniden öne geçti. Brezilya ise pota altından Santos ve Souza ile basketler buldu. Son dakikasına 60-60 eşitlikle girilen müsabakada iki taraf da skor üretemedi ve karşılaşma uzatmaya gitti.
 
image
        Işıl Alben yine tarihi bir  maça imza attı 9 top çalma ile göz kamaştırdı
 
Tamamen dolu tribünlere oynanan maçta uzatmada Brezilya Castro ile, Türkiye ise Şebnem ve Sanders ile skor ürettti. İki takım, bir kez daha birbirine üstünlü kuramadı ve ilk uzatma 70-70'lik eşitlikle sona erdi.
 
Büyük bir çekişmenin yaşandığı ikinci uzatmada Türkiye, son saniyelerde Sanders'ın serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla Brezilya'ya üstünlük sağladı ve karşılaşmadan 79-76 galip ayrıldı.
 
Millilerde Sanders, 23 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Brezilya'da ise Castro'nun 22 sayısı mağlubiyeti engelleyemedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR