Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SERENA REKOR KIRDI
SERENA REKOR KIRDI
Bir Grand Slam turnuvasında 308. galibiyetini alan dünyanın bir numarası Serena Williams ve takipçisi Alman Angelique Kerber Amerika Açık’ta çeyrek finale yükseldi. Peki kadın tenisinin zirvesindeki isim değişecek mi?
6 Eylül 2016, 09:37

 

Serena Williams hali hazırda kadınlar tenisinin bir numarasındaki isim. Ancak New York'taki turnuvada zafere ulaşamazsa ilk sıradaki yerini Alman Angelique Kerber'e bırakabilir.

34 yaşındaki ABD'li raket, dördüncü tur maçını da zorlanmadan geçti ve Kazak rakibi Jaroslawa Schwedowa'yı 6-2 ve 6-3'lük setlerle eledi.

Williams böylece dört büyük turnuvada toplam 308'inci galibiyetini aldı ve yeni bir rekorun sahibi oldu. Bugüne kadar rekor Grand Slam turnuvalarında toplam 307 galibiyeti olan İsviçreli raket Roger Federer'e aitti. Williams, 306 maçla Martina Navratilova'nın elindeki kadınlar rekorunu da bir maç önce kırmıştı. Öte yandan Alman tenisinin efsane kadın raketlerinden Steffi Graf'ın kariyerinde toplam 278 Grand Slam galibiyeti bulunuyor.

Williams'ın çeyrek final maçı çarşamba günü

22 Grand Slam şampiyonluğu olan ve Amerika Açık'ı altı kez kazanan Williams çarşamba günü çeyrek finalde dünyanın beş numarası Rumen Simona Halep ile karşılaşacak.

Williams'ın en yakın takipçisi, dünya iki numarası Alman Angelique Kerber ise salı akşamı çeyrek finalde geçen yılın finalisti İtalyan Roberta Vinci ile karşılaşacak.

image

Angelique Kerber'in 1 numara hayali gerçekleşecek mi?

28 yaşındaki Kerber listenin zirvesine çıkma şansını Amerika Açık'tan kısa süre önce oynanan WTA Cincinnati'nin finalinde Çek rakibi Karolina Pliskova'ya yenilerek kullanamamıştı. Dördüncü turda iki Wimbledon şampiyonluğu bulunan yine Çek raket Petra Kvitova'yı eleyen Kerber 1 numaraya yükselme konusunda “Çocukluk hayalimdi. Bunu başarmak benim elimde. Ancak bunun için kendimi baskı altına sokmamam ve bu hedefe saplanıp kalmamam gerekiyor” diye konuştu.

Öte yandan turnuvanın 4 numaralı seribaşı Angnieszka Radwanska'nın şampiyonluk hayali dördüncü turda sona erdi. Polonyalı raket, Hırvat Ana Konjuh'a 4-6 ve 4-6'lık setlerle elendi.

© Deutsche Welle Türkçe


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR