Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU MAÇA YÜREK DAYANMAZ
BU MAÇA YÜREK DAYANMAZ
İngiltere’de nefesler tutuldu herkes Manchester derbisini beklemeye başladı. Yarın saat 14:30’da Old Traffoed’da oynanacak Manchester United – Manchester City maçı, dünyada ilgi odağı oldu.
9 Eylül 2016, 10:07
 
 
İngiltere’de nefesler tutuldu herkes Manchester derbisini beklemeye başladı. Yarın saat 14:30’da Old Traffoed’da oynanacak Manchester United – Manchester City maçı, dünyada ilgi odağı oldu.
 
Bir yanda Manchester United, diğer tarafta Manchester City… Sadece İngiltere’nin değil tüm dünyanın merakla beklediği maç için geri sayım başladı. Manchester derbisi, pek çok özelliği ile milyonları ekran başına kilitlemeye aday…
 
Öncelikle Manchester derbisi, dünyada kurulan gelmiş geçmiş en pahalı iki takımın karşı karşıya gelmesi nedeniyle tarihe geçecek. Transfer sezonunda kadrolarını güçlendiren iki takım, geçmişte yaptıkları transferler de dahil olmak üzere, toplam 600 milyon pound bonservis harcaması ile bu maçta kırılması güç bir rekora imza atacak. Özellikle Paul Pogba ve John Stones transferleri, bu rakamın inanılmaz boyutlara ulaşmasını sağlayacak.
 
Takımın başına Mourinho’yu getirdikten sonra transferde dünya yıldızlarına yönelen Manchester United, Pogba ve Zlatan Ibrahimovic’i kadrosuna katarak adından söz ettirdi. Savunmanın ortasında oynayan Eric Bailly de 31.5 milyon poundluk bonservis bedeli ile Manchester United’ın pahalı transferlerinden biri oldu. ‘Kırmızı Şeytanlar’ın transfere harcadığı şimdiye kadarki toplam rakam, eski oyuncular da dahil, 328.1 milyon pound oldu.

derbi-iç

GUARDIOLA DA BOŞ DURMADI

Geçtiğimiz sezon devre arasından bu yana Pep Guardiola’nın takımın başına geçmesini bekleyen Manchester City taraftarı, İspanyol çalıştırıcının gelmesi ile birlikte faklı bir takım izlemeye başladı. Barcelona ve Bayern Münih’teki oyun sistemini İngiliz ekibine çabuk adapte eden Guardiola, şimdiye kadar çıktığı bütün maçları kazanmayı başardı.

Sergio Aguero’nun oynayamayacak olması nedeniyle Manchester City’nin değeri biraz düşse de, 289.25 milyon poundu bulan rakam yine de dudak uçuklatıyor. Özellikle savunmanın ortasına alınan John Stones’a ödenen 47.5 milyon pound, bu rakamın artmasında en büyük etken olarak göze çarpıyor.

derbi-iç1

MOURINHO VE GUARDIOLA YENİDEN

Manchester derbisi, iki teknik adamı İspanya’dan sonra ilk kez karşı karşıya getirecek. Jose Mourinho ve Pep Guardiola, Barcelona – Real Madrid rekabetinden sonra ilk kez Manchester’da karşımıza çıkacak. Maç boyunca gözler, birbirleri ile pek anlaşamadığı bilinen ikilide olacak.

İspanya yıllarında sık sık kavga eden ikilinin, Akdeniz ülkesinin ateşinden sonra centilmen İngilizler karşısında nasıl bir tavır takınacağı şimdiden merak konusu oldu.

morinho-vilanova

İspanya’da o dönem Guardiola’nın yardımcılığını yapan Tito Vilanova’nın gözüne parmağını soktuğu görüntüleri halen hafızalardan silinmeyen Mourinho’nun İngiltere’de biraz da uslu durduğunu söyleyebiliriz. Ancak Chelsea döneminde bir maçta tartıştığı ezeli düşmanı! Arsene Wenger’i kravatından tutarak çekiştirmesi soru işaretlerini arttırıyor.

TARIK ERYİĞİT


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR