Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TRABZONSPOR ASLAN'I ARENA'DA DEVİRDİ
TRABZONSPOR ASLAN'I ARENA'DA DEVİRDİ
Trabzonspor, Galatasaray karşısında kritik bir galibiyet elde etti. 3 puana N'Doye'un golüyle ulaşan bordo mavili ekip aynı zamanda Galatasaray'ı bu sezon mağlup eden ilk takım oldu.
22 Ekim 2016, 18:01
 
 
Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta mücadelesinde haftanın en önemli maçında Galatasaray evinde Trabzonspor'a 1-0 mağlup oldu.
 
 Sarı-kırmızılı ekip bu sezon Süper Lig'de ilk mağlubiyetini aldı.
 
3 bin seyircisinin desteğini arkasına alarak sahaya çıkan sarı-kırmızılılar, Karadeniz Fırtınası'na tutuldu. Yanal'ın ekibi, Riekerink'e sezonun ilk yenilgisini tattırdı.
 
Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede konuk ekip Trabzonspor'a galibiyeti getiren golü 17. dakikada N'Doye kaydetti. 
 
image
 
Galatasaray'da Eren Derdiyok'un 90+6. dakikada çektiği muhteşem roveşata tribünleri ayağa kaldırdı  direkten dönen şut saç baş yoldurdu..
 
Sarı-kırmızılılar maç genelinde kötü bir futbol ortaya koydu. Trabzonspor’da Onur Kıvrak başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti.
 
Galatasaray’da Eren Derdiyok’un 90+5’te direkten dönen rövaşatası ev sahibi takımın hatırda kalan en önemli pozisyonu oldu..Bruma’nın ceza sahasında verdiği pasta topu kendi hava kaldıran Eren, röveşata vuruşunu yaptı. Onur Kıvrak’ın donup kaldığı pozisyonda top yan direkte patlayarak oyun alanına döndü.
 
image
 
Riekerink’in 11’inde Cavanda, Sneijder, Semih Kaya ve Podolski tercihleri göze çarptı. Sabri’nin yerine 11’e alınan Luis Cavanda maç boyunca etkisizdi. Sneijder’in sakatlığının etkisini atlatamadığı görüldü. Sarı-kırmızılılarda Carole ve Bruma’nın performansları ise göz doldurdu.
Tolga Ciğerci orta sahada çok çalıştı. Sarı-kırmızılılar Trabzonspor’un katı savunma kilidini açmakta büyük zorluk yaşadı.Hakan Balta'nın sakatlanmasının ardından teknik direktör Riekerink'in tercihi olan Semih, bu sezonki ilk kez bir resmi maçta sahaya çıkarak siftah yaptı. 

Galatasaray'ın Trabzonspor karşısına çıktığı başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Luis Cavanda ve Lukas Podolski, bu sezon ligde ilk kez 11'de sahaya çıktılar

Yeni transferlerden olan Luis Cavanda, sezon öncesi hazırlık maçında sakatlık geçirmesi sonrası bir süre takımdan uzak kalırken, 3 maçta da sonradan oyuna dahil olmuştu.

Sarı-kırmızılı ekibin Beşiktaş ile oynadığı TFF Süper Kupa maçında sakatlanan Podolski de 2 lig maçında sonradan oyuna girmesinin ardından, Trabzonspor müsabakasıyla ilk 11'deki yerine döndü ve bu sezon ligde ilk kez başlangıç kadrosunda yerini aldı.

Trabzonspor maçında 13 kez rakiplerini çalımlayan Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Bruma, Süper Lig'in çalım rekorunu (11) kırmış oldu.

Süper Lig'de sezonun çalım rekoru 11'le yine Bruma'ya aitti. Bruma, Antalyaspor maçındaki rekorunu geliştirmiş oldu. 

Hollanda Milli Takımı kampında yaşadığı sakatlık nedeniyle Gençlerbirliği karşısında oynayamayan Sneijder, Trabzonspor maçıyla yeniden sahalara dönerken, Galatasaray formasıyla 150. resmi maçına çıktı.

Sarı-kırmızılı takıma 2012-2013 sezonunun devre arasında transfer olan Hollandalı yıldız futbolcu, bordo-mavili ekip karşısında 150. kez Galatasaray formasını giymiş oldu.

 
image
 
Trabzonspor zorlu Galatasaray deplasmanında N'Doye'un attığı golle öne geçerken gol büyük tartışma yarattı.Bero'nun pasında golle buluşan N'Doye'un ofsayt pozisyonda olduğu iddia edildi. İşte o görüntü: 
 

Sezona istediği gibi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, Galatasaray deplasmanında takımında 2 değişikliğe gitti.

Son oynanan Akhisar Belediyespor maçında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Aytaç Kara'nın yokluğunda Okay Yokuşlu'ya şans veren Yanal, Hyunjun Suk'u da yedeğe çekerek yerine Dame N'Doye'yi görevlendirdi.

Öte yandan, Akhisar Belediyespor müsabakasında sakatlık geçiren Onazi ise tedavisinin tamamlanmasının ardından ilk 11'deki yerini aldı.

Galatasaray: 0 - Trabzonspor: 1

Stat: Türk Telekom

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

Galatasaray: Muslera, Cavanda (Dk. 69 Sinan Gümüş), Chedjou, Semih Kaya, Carole, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan (Dk. 79 De Jong), Podolski, Sneijder (Dk. 69 Josue), Bruma, Eren Derdiyok

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Zeki Yavru, Uğur Demirok, Durica, Mustafa Akbaş, Okay Yokuşlu, Onazi (Dk. 89 Akakpo), Mehmet Ekici, Bero (Dk. 59 Güray Vural), Castillo (Dk. 26 Yusuf Erdoğan), N'Doye

Gol: Dk. 17 N'Doye (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 37 N'Doye, Dk. 74 Uğur Demirok, Dk. 89 Onazi (Trabzonspor

 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR