Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ DOLU DİZGİN GİDİYOR
BEŞİKTAŞ DOLU DİZGİN GİDİYOR
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Trabzonspor'u misafir etti. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş, evinde ağırladığı Trabzonspor'u ikinci yarısında zorlansa da 2-1 mağlup ederek yenilgisizliğini sürdürdü.
5 Kasım 2016, 19:09

 

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Trabzonspor'u misafir etti. Mücadeleyi Beşiktaş 2-1 kazandı. Kartal'ın gollerini 7. dakikada Rhodolfo, ve 17. dakikada penaltıdan Cenk Tosun kaydetti. Trabzonspor'un tek golü ise 41. dakikada Yusuf Erdoğan'dan geldi..

Vodafone Arena'da oynanan ve hakem Mete Kalkavan'ın düdük çaldığı maçın ilk yarısında goller peşpeşe geldi. Uzun süreli sakatlığının ardından sahalara geri dönen Rhodolfo, 6. dakikada kafayla topu ağlara göndererek gol perdesini araladı.
 
image
 
Bu golden 10 dakika sonra Beşiktaş Cenk Tosun'un penaltıdan attığı golle skoru 2-0 yaptı. Matus Bero'nun ceza sahasında Quaresma'ya yaptığı müdahale sonrası maçın hakemi Mete Kalkavan beyaz noktayı gösterdi. Cenk Tosun penaltıdan farkı 2'ye çıkaran golü atarken, 5 haftalık gol orucunu da sonlandırmış oldu.
 
MAÇIN KADER ANI 40. DAKİKADA YAŞANDI
Beşiktaş, maçın 40. dakikasında Vincent Aboubakar ile farkı 3'e çıkaracak net fırsatı değerlendiremeyince Trabzonspor maça yeniden tutundu. Kamerunlu golcü karşı karşıya pozisyonda topu auta gönderdi. Dönen pozisyonda Trabzonspor Yusuf Erdoğan'la farkı 1'e indiren golü buldu.
 
TRABZONSPOR UMUTLANDI
Trabzonspor, 41'DE Yusuf Erdoğan'ın attığı golle skoru 2-1'e getirdi. Luiz Rhodolfo'nun çıkarken kaptırdığı topla buluşan Matus Bero, hiç bekletmeden yerden pasını sağ çaprazda bulunan Yusuf Erdoğan'a aktardı. Yusuf Erdoğan, ceza sahası içerisine girdikten sonra altıpasın hemen dışından şutunu çekerek topu kaleci Fabricio Agosto'nun solundan ağlarla buluşturdu.
 
Maçın ikinci yarısı nefes kesti. Trabzonspor beraberlik golü için kurduğu büyük baskı Beşiktaş kalesini bunaltırken, siyah-beyazlılar ani kontra ataklarla gol aradı. İki takım da pozisyonları cömertçe harcayınca haftanın maçında kazanan 2-1'le Beşiktaş oldu.
 
Siyah-beyazlılar bu galibiyetle birlikte puanını 24'e çıkardı ve 2. sıradaki yerini korudu. Trabzonspor ise 11 puanla 12. sıraya geriledi.
 
image
 
MAÇTAN NOTLAR
Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 10. haftada Trabzonspor ile sahasında yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, sezon başından beri yaptığı uygulamadan vazgeçmedi ve yine rotasyona gitti.
Güneş, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde İtalya'nın Napoli ekibiyle yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı karşılaşmaya göre Trabzonspor karşısında 3 değişiklik yaptı.
Sakat ve cezalı oyuncuların fazlalığıyla son dönemde sorunlar yaşayan Beşiktaş'ın tecrübeli teknik adamı, Avrupa'da daha fazla şans verdiği Andreas Beck'i yedek soyundurup, bu oyuncunun yerine sağ bekte genelde ligde kullandığı Gökhan Gönül'ü sahaya sürdü.
Napoli mücadelesinde ilk 11'de görev yapan Gökhan İnler de yedekler arasında yer alırken, Oğuzhan Özyakup uzun bir aranın ardından ilk 11'de şans buldu. Süper Lig'de Galatasaray ile oynanan karşılaşmada sakatlanan ve 6 maç takımdan uzak kalan, Napoli mücadelesiyle sahalara dönen Oğuzhan, 7 karşılaşma sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı yakaladı.
Tolgay Arslan'ı Atiba Hutchinson ile savunmanın önünde görevlendiren Güneş, Oğuzhan'ı ise hücuma dönük orta sahada oynattı.
 
image
 
CEZALI TOSİC YOK, RHODOLFO YİNE İLK 11'DE
 
Siyah-beyazlı takımda hem cezalı olan hem de sakatlığı bulunan Dusko Tosic'in yokluğunda Trabzonspor mücadelesinde savunmanın göbeğinde Napoli mücadelesinde olduğu gibi Luiz Rhodolfo görev aldı.
Geçen sezon Süper Lig'de 7 Şubat 2016'da Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ağır bir sakatlık geçirerek sezonu kapatan Rhodolfo, bu sezon Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de oynama şansı yakaladı.
Bu sezon Gençlerbirliği ve Atiker Konyaspor maçlarında sonradan oyuna dahil olan Brezilyalı oyuncu, Napoli maçında da ilk 11'de görev almıştı.
 
CENK TOSUN, ORTA SAHANIN SAĞINDA OYNADI
 
Son resmi maçta yedekler arasında yer alan Cenk Tosun, Trabzonspor karşısında 11'de oynadı.
Napoli maçında olduğu gibi forvet hattında Vincent Aboubakar gol ararken, Cenk ise orta sahanın sağında görev aldı.
Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ricardo Quaresma ve Marcelo Guedes da ilk 11'de görev aldı.
Andreas Beck ve Gökhan İnler gibi Tolga Zengin, Olcay Şahan, Ömer Şişmanoğlu, Kerim Frei ve Atınç Nukan ilerleyen dakikalarda şans bulmak üzere yedek kulübesinde bulundu.
 
4 OYUNCU SAKAT
 
Beşiktaş'ta 4 oyuncu sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçı kadrosunda yer almadı.
Siyah-beyazlı ekipte Caner Erkin, Anderson Talisca, Aras Özbiliz ve Necip Uysal'ın sakatlığı bulunuyor. Genç kaleci Utku Yuvakuran ise teknik direktör Güneş tarafından tercih edilmedi.
 
STAT DOLDU
 
Beşiktaş'ın Trabzonspor ile yaptığı karşılaşmada siyah-beyazlı taraftarlar, yine takımlarına büyük destek verdi.
Vodafone Arena'da geçmiş yıllarda kapalı diye tanımlanan Doğu Tribün'nün alt bölümlerinde çok küçük boşluk gözlenirken, mücadeleyi 40 bine yakın taraftar takip etti.
 
TRABZONSPOR'DA KADRO DEĞİŞMEDİ
 
Vodafone Arena'da ilk kez Beşiktaş'a konuk olan Trabzonspor'da ise teknik direktör Ersun Yanal, kadroda değişiklik yapmadı.
Yanal, geçen haftaki Çaykur Rizespor mücadelesinde olduğu gibi Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Jan Durica, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Dame N'doye, Uğur Demirok, Ogenyi Onazi, Matus Bero, Mustafa Akbaş, Yusuf Erdoğan ilk 11'iyle sahada yer aldı.
 
BORDO-MAVİLİ TARAFTARLAR DA TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI
 
Trabzonsporlu taraftarlar, Beşiktaş karşısında takımlarını yalnız bırakmadı ve kendilerine ayrılan tribünün büyük bölümünü doldurdu.
Konuk takım taraftarları, Galatasaray mücadelesinin ardından uzun bir aradan sonra Beşiktaş'ın iç saha maçında takımlarını yalnız bırakmadı.
Bordo-mavililer, Beşiktaşlı taraftarların teknik direktör Şenol Güneş'e verdiği desteğin aynısını gerçekleştirdi ve takımlarının eski çalıştırıcısını alkışladılar.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR