Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDI
BEŞİKTAŞ BÜYÜK FIRSAT KAÇIRDI
UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Stade des Lumieres'te oynanan mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş, 1-0 öne geçmesine rağmen son dakikalardaki basit hatalarla 2-1 kaybetti.
14 Nisan 2017, 08:47

 

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Stade des Lumieres'te oynanan mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş, 1-0 öne geçmesine rağmen son dakikalardaki basit hatalarla 2-1 kaybetti.

Beşiktaş'ı Lyon'da öne geçiren golü 15. dakikada Anderson Talisca'nın mükemmel asistiyle Ryan Babel attı. Lyon, 83. dakikada Corentin Tolisso, 84. dakikada Jeremy Morel ile öne geçip kazandı.

image

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında temsilcimiz Beşiktaş deplasmanda Fransa’nın güçlü takımı Lyon ile karşılaştı. Olayların yaşandığı maç yaklaşık 45 dakika geç başladı. Karşılaşmaya temkinli başlayan siyah-beyazlılar Babel’in golü ile öne geçti ve ilk devre bu şekilde bitti. İkinci yarıda ise Lyon, baskısını artırdı ve temsilcimiz Beşiktaş sahada pek bir varlık gösteremedi. Kara kartal 83. ve 84. dakikada iki talihsiz gole engel olamayınca maçtan 2-1’lik skorla yenik ayrıldı.

Beşiktaş ile Lyon arasındaki UEFA Avrupa Ligi çeyrek final rövanş mücadelesi, 20 Nisan Perşembe akşamı Vodafone Arena'da oynanacak

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bu sezonki ikinci yenilgisini Olympique Lyon karşısında aldı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup mücadelesinde Dinamo Kiev'e deplasmanda 6-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Olympique Lyon'a da 2-1 yenildi.
 
Avrupa Ligi'nde geride kalan 4 maçta mağlup olmayan Beşiktaş, bu organizasyonda da ilk yenilgisini almış oldu. Avrupa Ligi'ndeki ilk 4 maçta 3 galibiyet ve bir beraberlik alan siyah-beyazlı ekibin yenilmezlik serisini Olympique Lyon sonlandırdı.
 
Babel'den Avrupa gollerine devam
 
Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golü atan Ryan Babel, son dönemlerdeki formunu sürdürdü. Siyah-beyazlı ekibin son 16 turunda Olympiakos ile İstanbul'da oynadığı karşılaşmada iki gol birden atan Babel, Olympique Lyon karşısında da bu sevinci yaşadı. Hollandalı futbolcu, siyah-beyazlı formayla üçüncü Avrupa golüne imza attı.
 
Son 5 maçta gol buldu
 
Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki son 5 maçta da rakip fileleri havalandırmayı bildi. UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turunda Hapoel Beer-Sheva ile yaptığı iki karşılaşmada da gol bulan siyah-beyazlı ekip, Olympiakos karşısında da bu sevinci yaşadı. Çeyrek finalde Olympique Lyon ile yaptığı ilk maçta da gole ulaşan Beşiktaş, serisini 5 karşılaşmaya çıkardı.
 
Marcelo ve Rafael cezalı
 
İki takımın İstanbul'da yapacağı maç öncesi Marcelo Guedes ile Rafael, cezalı duruma düştü. Beşiktaş'ta 21. dakikada sarı kart gören Marcelo ile Olympique Lyon'da 19. dakikada sarı kartla cezalandırılan Rafael, rövanş maçında forma giyemeyecek.
 
Tosic-Mitrovic değişikliği
 
Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, savunmanın göbeğinde görev alan Matej Mitrovic'in üst üste hatalar yapmasının ardından savunmada değişiklik yaptı. Dusko Tosic'i stopere çeken Güneş, Mitrovic'i ise savunmanın solunda görevlendirdi. Mitrovic, 64. dakikada yerini Necip Uysal'a bıraktı.
 
image
 
Taraftarlar yine yabancı madde attı

Beşiktaş'ın 15. dakikada attığı golün ardından bazı siyah-beyazlı taraftarlar, meşale yaktı. Taraftarların bazıları, ellerindeki sopa ile saldırılar yaşandı. Yüzü kapalı bir grup yanıcı maddeleri alt tribündeki Olympique Lyonlu seyircilere atınca Beşiktaşlı futbolcular, bu bölüme giderek yabancı madde atılmaması yönünde uyarılarda bulundu. 

image
 
Maçın hakemi Antonio Mateu Lahoz da siyah-beyazlı oyunculardan, taraftarları bu yönde uyarlamalarını istedi. Olympique Lyon'un attığı iki golde ise Beşiktaş'ın savunduğu kale arkasındaki tribünde yer alan taraftarlar, sahaya inerek gol sevinçlerini yaşadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR