Güzel ülkemiz için yazıyoruz - MALATYA VE SİVAS SÜPER LİG BİLETİNİ ALDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/30549/malatya-ve-sivas-super-lig-biletini-aldi

 

MALATYA VE SİVAS SÜPER LİG BİLETİNİ ALDI
MALATYA VE SİVAS SÜPER LİG BİLETİNİ ALDI
TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen iki takım belli oldu. 33. hafta maçları sonunda Sivasspor ile Yeni Malatyaspor, puan tablosunu ilk iki sırada bitirmeyi garantileyen takımlar oldular ve Süper Lig’e yükseldiler.Kaynak: Sivasspor ve Yeni Malatyaspor Süper Lig'e yükseldi
14 Mayıs 2017, 20:32
 
 
TFF 1. Lig'in 33. haftasında deplasmanda Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalan Sivasspor ve Boluspor ile 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantilediler.
 
Haftaya lider giren Yeni Malatyaspor, Boluspor'u ağırladığı maçta 28. dakikada Andre Santos'un golüne engel olamadı. Maç boyunca stresli anlar yaşayan Yeni Malatyaspor, 86. dakikada Diabang Dialiba'nın golüyle Boluspor karşısında durumu 1-1 yaptı. Bu gol Yeni Malatyaspor'u Süper Lig'e yükseltti.
 
image
 
Yeni Malatyaspor puanını 61 yaparak Süper Lig'e yükselmeyi son hafta öncesinde başardı.
 
Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon Yeni Malatyaspor oldu. Ligin son maçında kendi evinde Keçiörengücü'nü ağırlayan sarı-kırmızılılar 90 dakikayı 1-1 bitirdi. Maçın son düdüğünün çalmasıyla birlikte Malatya'da adeta bayram ilan edildi. Böylesine büyük bir şampiyonluğu en son 2000-2001 sezonunda Antalya'da yaşayan Malatya futbolu, o tarihten bu yana ilk kez böylesine önemli bir başarı yakaladı. Doğrudan şampiyon olarak PTT 1. Lig'e dönen Yeni Malatyaspor son olarak 2008-2009 sezonunda yer aldığı bu lige 6 yıl sonra yeniden döndü.
 
MEYDANLAR DOLDU TAŞTI
 
Yeni Malatyaspor'un cezası nedeniyle stada giremeyen futbolseverler maçı Soykan Meydanı, Kapalı Çarşı üstü, Yeni Belediye Meydanı, çay ocakları ve kafeteryalarda büyük gruplar halinde izledi. Şampiyonluk için büyük avantaj yakalanması üzerine harekete geçen Yeni Malatyaspor yönetimi, taraftarlar ve Büyükşehir Belediyesi büyük bir organizasyona imza attı.
 
image
 
MALATYA ŞEHİR MERKEZİ KARNAVALA DÖNDÜ
 
Takımı taşıyan otobüs İnönü Kapalı Çarşı Meydanına geldiğinde ise şehir merkezi tam bir karnavalı andırdı. Sis bombaları, konfeti ve meşalelerin arasında Derebeyleri Taraftar grubuyla buluşan oyuncular "En büyük Malatya” tezahüratlarıyla alanı inletti. Sivas Caddesi, Kışla Caddesi, Dörtyol, Sıtmapınarı ve İnönü Caddesi güzergahı boyunca on binler konvoylarla takıma eşlik etti.
SİVASSPOR, AVERAJLA SÜPER LİG'E ÇIKAN İKİNCİ TAKIM OLDU!
 
Sivasspor deplasmanda Adana Demirspor'u 36. dakikada John Boye'nin golüyle 1-0 öne geçti. Maçın 88. dakikasında Adana Demirspor, Tiago Bezerra ile durumu 1-1 yaptı. Sivasspor bu golle büyük bir şok yaşamasına rağmen, Eskişehirspor'un Büyükşehir Gaziantepspor ile 2-2 berabere kalması sonrasında ikili avrejla Süper Lig'e yükseldi.
 
59 puanlı Sivasspor, 56 puanlı Eskişehirspor'u sahasında 2-0 yenip, deplasmanda 2-2 berabere kaldığı için ikili averajda rakibine üstünlük kurdu ve son hafta öncesinde Yeni Malatyaspor ile birlikte Süper Lig'e çıktı.
 
image
 
Sivasspor layık olduğu yere döndü
 
Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz TFF 1. Lig'e düştüklerini belirterek, "Bu seneki sloganımız, 'Bir arkadaşa bakıp çıkacağız.' idi. Nitekim de öyle oldu. Layık olduğumuz yere dönüyoruz." dedi.
 
TFF 1. Lig'de misafir olduklarını düşündüklerini aktaran Otyakmaz, "Büyük değil ama iddialı konuştuk. Sezona kötü başladık ama toparlamasını bildik. Mutlu sona ulaşan takım olduk. Futbolcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Taraftarımıza verdiğimiz sözü tutmuş olmanın huzuruyla Süper Lig'e çıkışımız bütün camiamıza hayırlı olsun." diye konuştu.
 
Son hafta sezonu taçlandırma maçına çıkacaklarını dile getiren Otyakmaz, "Son hafta maçı ilk iki sıradaki takımların karşılaşması olacak. Taraftarlarımızın desteğiyle şampiyonluk kupasını Sivas'ta almak istiyoruz. Malatya cephesini de elimizden geldiğince iyi ağırlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Onlara da bilet açısından elimizden geleni yapacağız. Onların da Süper Lig'e çıkışlarını kutluyorum." ifadelerini kullandı.