Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY'I EL BİRLİĞİ İLE REZİL ETTİLER
GALATASARAY'I EL BİRLİĞİ İLE REZİL ETTİLER
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş mücadelesinde Östersunds’u konuk etti. Temsilcimiz 2-0’lık mağlubiyetin ardından yine şok bir skorla rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve Avrupa’ya veda etti.Taraftarlar "Yönetim İstifa" ve "Tudor istifa" diye tribünleri inletirken, Wesley Sneijder lehine de uzun süre tezahürat yapıldı..
20 Temmuz 2017, 20:13
 
 
Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş mücadelesinde rezil bir oyun sonunda elendi.
 
Tarihinde ilk kez kupaya katılan İsveç ekibi Östersunds’u konuk etti.
 
Temsilcimiz 2-0’lık mağlubiyetin ardından yine şok bir skorla rakibiyle 1-1 berabere kaldı ve tarihi bir hezimet sonrası Avrupa’ya veda etti.
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda rövanş maçında Galatasaray Östersunds  maçı 1-1 eşitlikle sona erdi.
 
 Östersunds'un golünü 60. dakikada Brwa Nouri kaydetti.
 
Bu sonucun ardından deplasmanda Östersunds'a 2-0 kaybeden temsilcimiz UEFA Avrupa Ligi'ne çok erken veda etti.
Yeni transferler Belhanda, Maicon ve Gomis vasat performanslarıyla sınıfta kalırken, Ahmet Çalık'ın maçtaki büyük hatası Östersunds'un ekmeğine yağ sürdü!
 
Galatasaray, Östersunds karşısında 1-0 geriye düşünce Türk Telekom Stadı'ndaki tribünler''Yönetim istifa - Dursun Özbek istifa '' diye inledi.
 
image
 
Ahmet Çalık'ın kaptırdığı topta karşı karşıya pozisyonda Muslera'nın rakibini düşürmesiyle Östersunds penaltı kazandı.
 
60. dakikada Iraklı oyuncu Nouri penaltıyı gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Taraftarlar "Yönetim İstifa" ve "Tudor istifa" diye tribünleri inletirken, Wesley Sneijder lehine de uzun süre tezahürat yapıldı..
 
Sarı-kırmızılılar Östersunds'a 69. dakikada Ahmet Çalık'ın golüyle cevap verdi.
 
Bu dakikada sonra turu geçmesi için mucizeye ihtiyacı olan Galatasaray'da futbolcular son dakikalarda beklenen raksiyonu gösteremedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.
UEFA'dan aldığı FFP cezası nedeniyle 1 sezon Avrupa'dan uzak kalan ve tam 520 gün sonra Türk Telekom Arena'da uluslararası bir müsabakaya çıkan Galatasaray'ın böylece Avrupa macerası başlamadan sona ermiş oldu.
 
Galatasaray’da Östersunds mücadelesinde 60. dakikada 1-0 geriye düşülmesinin ardından tribünlerde büyük tepki vardı. Galatasaray tribünleri, yönetime tepki gösterirken, “Yönetim istifa” tezahüratları yaptı.
 
Öte yandan oyunu beğenilmeyen Lionel Carole, oyundan alındığı dakikada tribünler tarafından ıslıklanırken golden sonra Selçuk İnan ve Ahmet Çalık da ıslıklananlar arsındaydı.image
 
Taraftarlar ayrıca maçın ardından Östersunds oyuncuları ve teknik ekibini de alkışladı. Bazı taraftarların Passolig kartlarını yaktıkları görüldü.
 
Stat: Türk Telekom
Hakemler: Bastian Dankert, Mikel Pickel, Rene Rohde
Galatasaray: Muslera, Linnes, Maicon, Ahmet Çalık, Carole (Eren dk. 56), Tolga, Selçuk, Yasin (Rodrigues dk. 69) , Belhanda, Sinan Gümüş, Gomis
Yedekler: Eray, Serdar Aziz, Donk, Tarık Çamdal, Koray Günter
Teknik Direktör: Igor Tudor
Östersunds: Keita, Mukiibi (Bergqvist dk. 65), Papagiannopoulos, Pettersson, Mensah, Nouri, Bachirou, Widgren, Ghoddos (Edwards dk. 65), Sema (Hopcutt dk. 80), Gero
Yedekler: Mills, Aiesh, Bertilson, Somi
Teknik Direktör: Graham Potter
Goller: Nouri (dk. 60) (Östersunds FK), Ahmet Çalık (dk. 69) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Gomis, Muslera, Tolga, Rodrigues, Belhanda (Galatasaray
 
image
 
Östersunds'la deplasmanda oynanan ilk müsabakada ayak serçe parmağı kırılan Yasin Öztekin, özel bir kramponla da olsa rövanşta sahadaki yerini aldı.Oynayabilmesi için sağlık ekibinin yoğun çaba serf ettiği Yasin, ağrı kesici iğne olup, ayak serçe parmağındaki kırığa rağmen oynayabilmesini sağlayacak özel bir krampon giyerek sahaya çıktı.
 
TARAFTARI ÖNÜNDE 520 GÜN SONRA AVRUPA KUPASI MAÇI OYNADI
 
Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa kupası maçına çıktı.
Türk Telekom Stadı'nda son Avrupa kupası maçını 16 Şubat 2016'da UEFA Avrupa Ligi'nde İtalyan ekibi Lazio ile oynayan sarı-kırmızılı takım, Finansal Fair Play kriterlerine uyumsuzluk gerekçesiyle geçen sezon UEFA organizasyonlarından men edilmişti.
 
UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştiği Östersunds ile ilk maçını deplasmanda yapan Galatasaray, 520 gün sonra taraftarı önünde bir Avrupa müsabakasına çıkmış oldu.
 
image
 
Karşılaşmayı izlemeye gelen Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı futbol takımına büyük ilgi gösterdi.
 
Sarı-kırmızılı ekibin sahaya çıkmasını alkışlarla ve tezahüratlarla karşılayan taraftarlar, önce tüm ekibi birlikte, ardından da oyuncuları tek tek tribüne çağırarak "üçlü" çektirdi.
 
Müsabakanın başlangıcında yaklaşık 30 bin futbolsever tribünlerde yerini aldı.
 
8. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan kullandığı korner atışında, ceza sahasında yükselen Maicon'un kafa vuruşunda yerden seken top kaleci Keita'da kaldı.
 
13. dakikada sol taraftan köşe atışını kullanan Sema'nın yaptığı ortada, ön direkte Pettersson'un etkili kafa şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlağa sahip oldu.
 
27. dakikada Maicon'un ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Yasin Öztekin'in önünü açtıktan sonra yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.
 
40. dakikada Selçuk İnan'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Linnes'in aşırtmaya çalıştığı topu, Keita iki hamlede kontrol etti.
 
44. dakikada Linnes'in sağdan ortasında, penaltı noktası üzerinde Gomes'in yaptığı kafa vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.
 
45+1. dakikada Selçuk İnan'ın soldan ortasında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza sahasında kontrol eden Sinan Gümüş'ün dönerek yaptığı vuruşta, kaleci Keita meşin yuvarlağı kornere çeldi.
 
45+2. dakikada Belhanda'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza sahasında oluşan karambol sonrası arka direkte topu önünde bulan Sinan Gümüş'ün vuruşunda, meşin yuvarlak direğe çarparak auta gitti.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.
 
52. dakikada Belhanda'nın sağdan ortasında, ceza sahasında Gomis'in yaptığı kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.
 
59. dakikada Galatasaray yarı sahasında Ahmet Çalık'ın sektirdiği topu kaparak ceza sahasına giren ve kaleciyle karşı karşıya kalan Ghoddos, Muslera'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
 
60. dakikada penaltı atışını kullanan Nouri, meşin yuvarlağı ağlara göndererek İsveç ekibini 1-0 öne geçirdi.
 
69. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Tolga Ciğerci'nin ortasında ceza sahasında topla buluşan Belhanda şutunu çekerken, kale sahası çizgisi üzerinde Ahmet Çalık'ın ayak koyduğu meşin yuvarlak ağlara gitti: 1-1.
 
76. dakikada Belhanda'nın sağdan ortasında ceza sahasında savunmadan seken topa arka direkte Sinan Gümüş dokunamadı ve meşin yuvarlak kornere çıktı.
 
Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve karşılaşma 1-1 tamamlandı.
 
Galatasarayda büyük protesto!
 
Yönetim ve Tudor'u istifaya davet eden Galatasaraylı taraftarlar, sözleşmesi feshedilen Sneijder lehine tezahürat yaptı.Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında Östersunds ile oynadığı maç öncesi Tudor'a tepki vardı..
 
İsveç ekibi 60. dakikada penaltıdan Nouri'nin kaydettiği golle İstanbul'da 1-0 öne geçti. Golün ardından tribünlerdeki 35 bin Galatasaray taraftarı yönetimi ve Tudor'u protesto etti.
 
Taraftarlar "Yönetim İstifa" ve "Tudor istifa" diye tribünleri inletirken, Wesley Sneijder lehine de uzun süre tezahürat yapıldı.
 
Sarı-kırmızılı taraftarlar ayrıca Muslera dışındaki tüm futbolcuları ıslıklarken, "Selçuk dışarı" diye tempo tuttu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR