Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GALATASARAY ZİRVEYİ SEVDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31109/galatasaray-zirveyi-sevdi

 

GALATASARAY ZİRVEYİ SEVDİ
GALATASARAY ZİRVEYİ SEVDİ
Bursaspor ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray, ilk yarısını yenik tamamladığı karşılaşmayı 2-1 kazanarak namağlup unvanını korudu ve liderlik koltuğundaki yerini bırakmadı.
24 Eylül 2017, 18:40
 
Süper Lig’in 6. haftasında Galatasaray, zorlu Bursaspor deplasmanından 2-1’lik galibiyetle döndü. İlk yarısını 1-0 yenik tamamlayan Galatasaray, 2.yarı rakibine üstünlük sağladı ve 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı.
 
Ligin zorlu deplasmanlarından biri olan Bursa’da Galatasaray maça tutuk başladı. Rakip yarı alanda baskı ile başlayan Bursaspor, Galatasaray kalesinde tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Delarge ile 14. dakikada öne de geçen Bursaspor, hem Galatasaray’ın çıkmasını engelledi hem de kaptığı toplarla önemli fırsatlar yakaladı. İlk yarım saat farkı açabilecek pozisyonlar üreten Bursaspor, fırsatları değerlendiremedi. Daha sonra oyunda dengeyi kuran Galatasaray, rakip kaleye daha sık gelmeye başladı. İki takımın da karşılıklı pozisyonları ile geçen ilk yarı, kalecilerin başarılı performansları sayesinde tek golle tamamlandı.
 
image
 
İkinci yarıda iki bekini çıkaran Igor Tudor, rakip yarı alanda daha fazla oyuncu ile çıkmaya başladı. Sağlı sollu ataklarla Bursaspor savunmasını zorlayan Galatasaray, önce Feghouli’nin harika vuruşu ile beraberliği, ardından da Tolga Ciğerci’nin şık plasesi ile öne geçti. Igor Tudor’un iki bek oyuncusunu birden çıkararak iki kanat oyuncusu oyuna alarak aldığı büyük risk, Galatasaray’a galibiyete taşıyan faktörlerden en önemlisi oldu. Kalan dakikalarda oyunu soğutan Galatasaray, maçı kazanmayı bildi.
 
image
Bu galibiyetle ligde namağlup unvanını koruyan Galatasaray, puanını 16’ya yükselterek liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Bursaspor ise 9 puanda kaldı.