Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İSPANYA FUTBOLUNDA KATALONYA KRİZİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31207/ispanya-futbolunda-katalonya-krizi

 

İSPANYA FUTBOLUNDA KATALONYA KRİZİ
İSPANYA FUTBOLUNDA KATALONYA KRİZİ
İspanya Milli Takımı'nın ve Barcelona'nın formasını giyen futbolcu Gerard Pique, yasa dışı ilan edilmesine rağmen Katalonya özerk yönetiminde 1 Ekim'de yapılmak istenen bağımsızlık referandumuna destek verdi,İspanya milli takımından ayrılma noktasına geldi
3 Ekim 2017, 11:21
 
İspanya Milli Takımı'nın ve Barcelona'nın formasını giyen futbolcu Gerard Pique, yasa dışı ilan edilmesine rağmen Katalonya özerk yönetiminde 1 Ekim'de yapılmak istenen bağımsızlık referandumuna destek verdi.Milli takım ileantremana çıktığında İspanyol milliyetçilerinin stadyumda protestosu ile karşılaştı.
 
Pique, Katalan olduğunu söyleyip bağımsızlık girişimlerini savunurken gözyaşlarına hakim olamadı. Pique, "Katalanım, kendimi öyle hissediyorum.
 
Bugün hiç olmadığı kadar Katalonya halkıyla gurur duyuyorum. Çünkü bu son 7 yıldır olağanüstü davrandılar. Hiçbir saldırı olmadı ama bugün jandarma ve ulusal polis ne yaptıysa yaptı" ifadelerini kullandı.
 
​Katalonya'daki bağımsızlık referandumuna katılıp sabah saatlerinde Barcelona'da oyunu kullanan Pique, sözlerine şöyle devam etti: "Milli takımda devam edebileceğimi sanıyorum çünkü İspanya'da bugün Katalonya'da olanları (güvenlik güçlerinin müdahalesi) doğru bulmayan, demokrasiye inanan çok fazla insan olduğuna inanıyorum. İspanya kimlik kartım ve pasaportum olduğu ve iyi bir futbol oynadığım sürece milli takıma gideceğimi düşünüyorum
 
Taraftarlar, Gerard Pique'yi protesto etti ve sahaya çıktığı anda ıslıkladı. Tribünde taraftarlar "Pique dışarı" pankartları açtı.
 
İspanya Milli Takım idmanını takip eden taraftarlar, referandumda Katalonya'yı savunan Gerard Pique'yi protesto etti ve sahaya çıktığı anda ıslıkladı.
 
Geçmişte Barselona kentinde yapılmış bağımsızlık yanlısı gösterilere de katılan Pique, bağımsız Katalonya siyasi görüşünden dolayı son yıllarda milli formayı giydiği çoğu maçta İspanyol taraftarlarca ıslıklandı.
 
Tribünde taraftarlar "Pique dışarı" pankartları açtı. Küfür ve hakaret dolu protestoların ardından Pique antrenmanı terk etti.
 
2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde Arnavutluk ile karşılacak olan İspanya'da Pique'ye tepkiler bitmek bilmiyor. Ülkedeki ‘bağımsızlık referandumu’ tartışmaları nedeniyle gerilim had safhaya ulaşırken futbol sahaları da bu gerginlikten nasibini aldı.
Katalan ekip Barcelona’nın savunmacısı Gerard Pique, Katalonya’nın bağımsızlık referandumunu destekleyici açıklamaları nedeniyle tepkilerin odak noktası oldu.
 
image
 
BEN KATALAN GERARD PIQUE'YİM
 
Katalan ekibi Barcelona'da forma giyen tecrübeli savunmacı Pique açıklamalarında, "Çok zor bir gün geçirdik. Polis ve Guardia Civil'in fotoğrafları ortada. Ben bir Katalan'ım ve kendimi bir Katalan olarak hissediyorum. Katalonya halkının tutumundan dolayı gururluyum. Oy vermek bir haktır ve savunulmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.
 
image
 
'PIQUE DIŞARI' SLOGANLARI
 
Yıldız futbolcu, Arnavutluk maçının hazırlıklarını izleyen taraftarlar tarafından protesto edilirken “Pique dışarı” sloganları atıldı.
 
"Milli Takım'ı bırakmanı değil, Milli Takım'dan atılmanı istiyorum. Mide bulandırıyorsun." pankartı açıldı.
 
image
 
ANTRENMANI TERK ETTİ MİLLİ TAKIMI BIRAKABİLİRİM
 
Küfür ve hakaret dolu protestoların ardından Pique antrenmanı terk etti.
Federasyon benim bir sorun olduğumu düşünüyorsa geri adım atarak Milli Takım'ı bırakma kararımı 2018'in önüne çekerim dedi
 
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ve iktidardaki Halk Partisi'ni, yalan söylemek için tüm basın organlarını kullanmakla suçlayan Pique, "Bizim bir azınlık ve gürültü yapan eylemciler olduğumuzu söylediler. İspanya'da birçok kişiyi buna inandırdılar ama öyle değil. Bizim kötü olduğumuzu düşünen insanlara karşı değilim ama biz kötü değiliz,dedi.
Bazı taraftarlar ise cep telefonlarından "Seni Seviyoruz" mesajları gösterdi.
 
2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde, 6 Ekim'de Arnavutluk, 9 Ekim'de ise İsrail'e karşı oynayacak İspanya Milli Takımı'nın aday kadrosuna çağrılan futbolcular arasında Pique de bulunuyor.
 
                image
 
Barcelona'nın Efsane Futbolcusu Xavi: Katalonya'nın Yanındayım mesajı
 
Futbol kariyerini Katar'da sürdüren Xavi Hernandez, kendi oy hakkını kullanmak isteyen Katalanlara bir mesaj gönderdi.Pique ile Barcelona'nın efsane futbolcusularından olan Xavi Hernandez, "Katalonya'da yapılanlar utanç verici. Tüm desteğim oy veren ve vermeye çalışan Katalanlarla birlikte. Yaşasın Katalonya." dedi.
 
image
 
Maçlarda güvenlik alarmı
 
Katalonya'daki referandumda yaşanan olaylardan dolayı 2. ligde oynanması planlanan Gimnastic Tarragona-Barcelona B maçı güvenlik gerekçesiyle ertelendi.
 
Şeffaf Gazete.com