Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FENERBAHÇE'NİN FARK EDEMEDİĞİ YILDIZ
FENERBAHÇE'NİN FARK EDEMEDİĞİ YILDIZ
Fenerbahçe’nin altyapısından yetişen Merih Demiral, bugün bambaşka bir noktaya geldi. Demiral’in değeri artık 45 milyon Euro bedele yükseldi.Merih Demiral, geçen sezon Fenerbahçe'den ayrılarak Portekiz'in yolunu tutmuştu
27 Ekim 2017, 21:45
 
 
Fenerbahçe’nin altyapısından yetişen Merih Demiral, bugün bambaşka bir noktaya geldi. Demiral’in değeri artık 45 milyon Euro bedele yükseldi.
 
Çubuklu formayı giydiği dönemde sürpriz bir karar ile Portekiz’in yolunun tutan Merih Demiral’ın serbest kalma bedelinin 45 Milyon Euro olduğu öğrenildi. Sportin Lizbon 2 forması giyen 19 yaşındaki stoper ile geçtiğimiz aylarda 5 yıllık sözleşme imzalanmıştı.
 
image
 
Sarı-Kanaryalar’dan bedavaya gitti!
 
Fanatik’ten Yakup Çınar’ın haberine göre; Teknik direktör Vitor Pereira döneminde A takım ile idmanlara çıkan genç oyuncu kendisine profesyonel sözleşme teklif edilmesine rağmen 18 yaşında Portekiz ekibi Alcanense’ye bedelsiz olarak transfer olmuştu.
 
U19’dan A takıma kadar yükseldi
 
Portekiz kulübü Alcanense’de 6 ay geçiren Merih kısa sürede Portekiz devlerinin dikkatini çekti. Porto ve Benfica da kendisine talip oldu ancak genç oyuncu tercihini Cristiano Ronaldo, Nani ve Quaresma gibi oyuncuları yetiştiren Sporting Lizbon’u tercih etti. U19 takımında çok kısa süre oynayan 192 boyundaki stoper daha sonra sırasıyla Sporting Lizbon 2 ve A takıma yükseldi.
 
image
 
Jesus’un beklentisi yüksek
 
Sezon başında A takıma yükselmesi beklenen Merih Demiral ile Sportig Lizbon teknik direktörü Jorge Jesus özel bir görüşme yaptı ve 1 sezon Sportig’in Portekiz 2. Ligi’nde oynayan takımında oynamasını istedi. Merih’in gelecek sezon Sportig Lizbon A takımında forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.
 
24 kez milli oldu…
 
Fenerbahçe’de oynadığı dönemde milli takımın çeşitli kategorilerine çağrılan Merih Demiral son 4 milli maçına U21 formasıyla çıktı. Merih U21 takımının en dikkat çeken ismi. Toplamda 24 kez değişik yaş kategorilerinde milli oldu.
 
Lucescu’nun yeni gözdesi
 
A Milli Takım teknik direktörü Mircea Lucescu TRT’de katıldığı programda; “Geleceğin ekibini kuracağız. Sporting Lizbon forması giyen Merih Demiral da bu oyuncular arasında” açıklamasını yapmıştı.
 
Lucescu, genç oyuncuyu geçtiğimiz günlerde oynanan Türkiye-Macaristan U21 karşılaşmasında canlı olarak izleme imkanı bulmuştu. Rumen teknik adamın U21 Milli Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Eleme maçlarından sonra Merih’i A Milli Takım’a çağırması bekleniyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR