Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BARSELONA LİGDEN ÇEKİLİYOR MU ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31402/barselona-ligden-cekiliyor-mu-

 

BARSELONA LİGDEN ÇEKİLİYOR MU ?
BARSELONA LİGDEN ÇEKİLİYOR MU ?
Katalonya’nın bugün resmen bağımsızlık ilan etmesiyle daha önce uyarılan Barcelona kulübü bağımsızlığı desteklerse Messi, Inıesta, Arda gibi gibi yıldızlarıyla birlikte La Liga’ya veda etme olasılığı yüksek.
28 Ekim 2017, 21:10
 
Katalonya'da tek taraflı bağımsızlık ilan edilmesinin ardından Barcelona'nın La Liga'daki geleceği de tartışmaya açıldı.
 
BAĞIMSIZLIK İLANI GELİNCE GÖZLER BARÇA'YA ÇEVRİLDİ
 
Katalonya Parlamentosu, tek taraflı verdiği karar sonucu bağımsızlığını ilan etti. İspanya merkez yönetimi bu kararı kesinlikle tanımadığını açıklarken akıllara Katalonya Bölgesinin bayrak takımı Barcelona'nın durumunu getirdi.
 
TEBAS: "BARCELONA VE ESPANYOL LİGDEN ATILACAK"
 
Daha önce La Liga yönetimi ve İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Tebas tarafından yapılan açıklamalarda olası bir bağımsızlık durumunda başta Barcelona ve Espanyol olmak üzere Katalan takımlarının profesyonel liglere alınmayacağı duyurulmuştu.
 
image
 
BARCELONA DEVAM ETMEK İSTİYOR
 
Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık kararı sonrası gözler Barcelona'ya çevirildi. Peki şimdi ne olacak? Barcelona Başkanı Bartomeu daha önce yaptığı açıklamada "Barcelona'nın niyeti, La Liga'da oynamaya devam etmektir." şeklinde konuşmuştu.
 
LA LİGA DIŞINDA KALIRLAR!
 
Ancak Tebas ise, "Katalonya'nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi halinde La Liga'daki Katalan kulüpleri acil toplantıya çağıracağım. Bağımsızlığı destekleyenler La Liga'nın dışında kalacak. Bizim görevimiz herkesi dinlemek ama aynı zamanda yönetmeliğin şartlarını da yerine getirmeliyiz." demişti.