Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GALATASARAY'DA TAKKE DÜŞTÜ... Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31405/galatasarayda-takke-dustu

 

GALATASARAY'DA TAKKE DÜŞTÜ...
GALATASARAY'DA TAKKE DÜŞTÜ...
Süper Lig'in 10. haftasında oynanan Trabzonspor - Galatasaray maçı nefes kesti.Trabzonspor, evinde lider Galatasaray'ı konuk ettiği maçta sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve önemli bir zafer elde etti.
29 Ekim 2017, 21:14
 
Süper Lig'in 10. haftası muhteşem bir mücadeleye sahne oldu. Trabzonspor, evinde lider Galatasaray'ı konuk ettiği maçta sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve önemli bir zafer elde etti.
 
Bordo-mavililer, puanını 12'ye yükseltirken Galatasaray ise 23 puanda kaldı.
 
Gergin ve yüksek tempolu mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona ererken 45. dakikada Olcay ve Feghouli birbirine girince hakem Hüseyin Göçek iki oyuncuyu da kırmızı kartla cezalandırdı. 90’da ise Badou Ndiaye Yusuf Yazıcı’ya yaptığı müdahale ile kırmızı kart gördü ve Aslan maçı 9 kişi tamamladı.
 
image
 
İkinci yarıda Trabzonspor, 49'da Ndoye ile 1-0 öne geçti, 69'da ise Yusuf Yazıcı farkı ikiye çıkardı. Özellikle eksikleri nedeniyle santrfor rotasyonunda elinde bir tek Ndoye kalan Rıza Çalımbay, golcü oyuncunun performansıyla eksiklerin sıkıntısını çekmedi.
Tudor'un öğrencileri ise 86'da Rodrigues'le farkı bire indirdi. Bu gol yenilgiyi önlemeye yetmedi. Galatasaray hücum bölgesinde bu sezon ligde ilk kez bu kadar etkisiz gözüktü. Aslan aradığı fırsatları bulamazken ligdeki ilk yenilgisini de almış oldu. Rıza Çalımbay ise Trabzonspor kariyerindeki ilk lig galibiyetini elde etmiş oldu.
 
image
 
45. dakikada Olcay ve Feghouli birbirine girince hakem Hüseyin Göçek iki oyuncuyu da kırmızı kartla cezalandırdı. 90’da ise Badou Ndiaye Yusuf Yazıcı’ya yaptığı müdahale ile kırmızı kart gördü ve Aslan maçı 9 kişi tamamladı.
 
2 oyuncuyu birden değiştiren Hırvat çalıştırıcı, yıldız golcü Bafetimbi Gomis ile birlikte Selçuk İnan'ı kulübeye çekti.
Tudor'un 54.dakikada oyundan aldığı Gomis, değişiklik tabelasında forma numarasını gördüğünde kenara dönerek ellerini açarak " Neden" dercesine işaret yaptı. Kenara gelen Fransız yıldız, hocasının tebriğini kabul etse de moralsiz gözüktü. Gomis ve Selçuk İnan yerine, Eren Derdiyok ve Gary Rodrigues oyuna dahil oldular.
 
image
ÇALIMBAY’DAN 3 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Galatasaray karşısında ligde son oynanan Evkur Yeni Malatyaspor maçının 11’inden farklı olarak 3 değişikliğe gitti. Savunmada cezalı olan Mas’ın yokluğunda Durica’ya forma veren deneyimli teknik adam, sakat olan Burak’ın yerine ise Rodallega’nın da cezalı olması nedeniyle forvetteki tek alternatif Dame N’Doye’u görevlendirdi. Çalımbay, son 6 lig maçına ilk 11’de başlayan Sosa’yı yedek kulübesinde oturturken, bu oyuncunun yerine ilk 11’de Bero’ya şans tanıdı.
 
N’DOYE İLK KEZ 11’DE
 
Trabzonspor’da Galatasaray maçına ilk 11’de başlayan Dame N’Doye, bu sezon ilk kez ilk 11’de forma şansı buldu. Ligin ilk 9 haftalık bölümünde oyuna sonradan dahil olan N’Doye, 3 maçta 178 dakika süre almıştı.
 
TUDOR’DAN 2 DEĞİŞİKLİK
Galatasaray teknik direktörü Igor Tudor, Trabzonspor karşılaşmasında ligde son oynadıkları Fenerbahçe maçının 11’inden farklı olarak 2 değişiklik yaptı. 
 
Hakemler: Halis Özkahya , Kemal Yılmaz , Hakan Yemişken
Trabzonspor: Onur , Pereira , Uğur Demirok , Durica , Mustafa Akbaş , Okay , Onazi (Hubocan dk. 89 ?), Yusuf Yazıcı , Olcay Şahan , Bero (Abdülkadir Ömür dk. 58 ), N'Doye (Castillo dk. 90+2 ?)
Yedekler: Esteban, Uğurcan Çakır, Kamil Ahmet Çörekçi, Bongonda, Volkan Şen, Sosa, Batuhan
Teknik Direktörü: Rıza Çalımbay
Galatasaray: Muslera , Mariano , Maicon , Denayer , Linnes , Fernando , Seçuk İnan (Rodrigues dk. 54 ), Tolga Ciğerci (Yasin Öztekin dk. 73 ), N'diaye , Feghuoli , Gomis (Eren Derdiyok dk. 54 )
Yedekler: Eray, Ahmet Çalık, Serdar Aziz, Koray Günter, Latovlevici, Sinan Gümü, Carrasso
Teknik Direktörü: Igor Tudor
Goller: N’Doye (dk. 49), Yusuf Yazıcı (dk. 70) (Trabzonspor), Rodrigues (dk. 86) (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Olcay Şahan (dk. 45) (Trabzonspor) Feghouli (dk. 45), Ndiaye (dk. 90) (Galatasaray)
Sarı kartlar: Muslera, Maicon (Galatasaray)