Güzel ülkemiz için yazıyoruz - FENERBAHÇE'YE 90+5 DARBESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31415/fenerbahceye-905-darbesi

 

FENERBAHÇE'YE 90+5 DARBESİ
FENERBAHÇE'YE 90+5 DARBESİ
Süper Lig’in 10. haftasının kapanış karşılaşmasında Kayserispor’u konuk eden Fenerbahçe, 3-1 öne geçtiği maçtan 3-3’lük beraberlikle ayrılarak 3. sıraya yükselme şansını tepti.
30 Ekim 2017, 23:01
 
Süper Lig'de 10. haftasının kapanış mücadelesinde Fenerbahçe sahasında Kayserispor ile 90+5'te yediği golle 3-3 berabere kaldı.
 
Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadelede konuk ekipKayserispor'un gollerini 41. dakikada Umut Bulut, 68. dakikada kendi kalesine Neto ve 90+5. dakikada Gyan atarken ev sahibi Fenerbahçe'nin gollerini ise 45. dakikada Ozan Tufan, 50. dakikada Neustadter ve 62. dakikada Josef de Souza kaydetti.
 
image
 
 Fenerbahçe kendi sahasında Kayserispor'u ağırladı. Durağan başlayan maçın başları sonrası mucizevi bir sona sahne oldu. İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede 90+5'te Kayserispor adına Gyan'ın gelen golü skoru belirledi ve mücadele 3-3'lük eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe zirve yarışında 3'lüğe geçebilecekken bu şansı elinin tersi ile itti ve ligde 8. sırada yer aldı.
 
Maç düşük tempoyla başladı
 
Mücadeleye baskın başlayan taraf Fenerbahçe oldu. İlk 5 dakikalık kısımda Sarı Lacivertliler topun hakimi olmayı başardı. Kadıköy'de maç düşük tempoda başladı. Kayserispor hızlı ataklarla Fenerbahçe kalesine yüklenmeye çalıştı.
 
7. dakikada Valbuena sol kanattan atak geliştirmeye çalıştı. Lopes ile girdiği ikili mücadelede Fransız oyuncu yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler devam kararı verince Fenerbahçeli oyuncular pozisyona uzun süre itiraz etti.
 
Valbuena'nın dudağı patladı
 
Mücaedelenin 10. dakikasında Valbuena bu kez sağ kanatta Atila Turan ile girdiği ikili mücadelede Fransız oyuncu yine yerde kaldı ve hakem yine devam kararı verince Fenerbahçeli futbolcular uzun süre itirazda bulundular. Bunun üzerine ortaya çıkan görüntülerde Valbuena'nın yerde kalırken dudağına gelen darbe ile kanaması olduğu anlaşıldı. Valbuena uzun süre itirazlarını sürdürürken Kayserispor teknik direktörü Sumudica da tartışmaya katıldı ve ikili bir dakikalık bir söz atışmasına bulundu. Kayserispor Teknik Direktörü Sumudica, Valbuena'ya "Kendini yere attığı yönünde." işaret edince Fransız yıldız dudağındaki kanamayı gösterdi.
 
image
 
Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 16 yaparak zirve yarışında yara alırken, Kayserispor puanını 18'e yükseltti.