Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BEŞİKTAŞ 2.TUR KAPISINA ÇOK YAKIN Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31441/besiktas-2tur-kapisina-cok-yakin

 

BEŞİKTAŞ 2.TUR KAPISINA ÇOK YAKIN
BEŞİKTAŞ 2.TUR KAPISINA ÇOK YAKIN
Şampiyonlar Ligi’ne 3’te 3 ile başlayarak tarih yazan Beşiktaş, sahasında Monaco ile oynadığı maçta gruptaki ilk puan kaybını yaşadı,fakat 10 puan ile 2.tur artık çok yakın.
1 Kasım 2017, 20:41

 

Şampiyonlar Ligi’ne 3’te 3 ile başlayarak tarih yazan Beşiktaş, sahasında Monaco ile oynadığı maçta gruptaki ilk puan kaybını yaşadı,fakat 10 puan ile 2.tur artık çok yakın.

İlk yarının uzatma dakikalarında Rony Lopes’in şok golüyle geriye düşen Beşiktaş, Cenk Tosun’un penaltısı ile 1 puanı hanesine yazdırdı. G Grubu’nda Porto ile Leipzig arasında Portekiz’de oynanacak karşılaşmayı Alman temsilcisi kazanırsa, Şampiyonlar Ligi’nde yoluna yenilgisiz devam eden Beşiktaş gruptan çıkmış olacak.

image

Maç öncesi Monaco’nun üçlü orta sahasına tedbir alacağının sinyallerini veren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, maça orta sahada Atiba, Oğuzhan,Tolgay üçlüsü ile başladı. İlk dakikalarda sergilediği kontrollü oyun anlayışı ile tehlikeler yaratan Beşiktaş, daha sonra rakibini oyuna ortak olmasına engel olamadı. Son dakikalarda Talisca’yı da oyuna sokarak galibiyet için saldıran temsilcimiz, Babel ve Quaresma ile bulduğu net fırsatlardan yararlanamayınca beraberliğe razı oldu. Fabri de son dakikalarda yaptığı kurtarışlarla temsilcimizin 1 puan almasında önemli rol oynadı.

Vodafone Park’ta muhteşem seyircisinin de katkısıyla çok iyi başlayan Beşiktaş, üst üste ataklarlar Monaco kalesinde pozisyon yarattı.

Monaco’nun ilk 15 dakikanın ardından oyunda dengeyi kurması sonrasında Beşiktaş kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. İlk yarı golsüz eşitlikle bitecek derken, uzatmada Rony Lopes’in uzaktan attığı şutun ağlara gitmesi Beşiktaş’a şok yaşattı.

image

Beşiktaş’ta Cenk Tosun, adını siyah-beyazlı kulübün tarihine yazdırdı. İlk yarının uzatma dakikalarında geriye düşen Beşiktaş, ikinci yarının hemen başında Ricardo Quaresma’nın düşürülmesi ile penaltı kazandı. Topun arkasına geçen Cenk Tosun, topu ağlara göndererek bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 4. golünü ağlara bıraktı. Geçtiğimiz sezon da Şampiyonlar Ligi’nde 1 golü bulunan Cenk Tosun, Beşiktaş’ın ‘Devler Ligi’ndeki en golcü ismi olmayı başardı.

KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ ANLARI
 
15′ Lemar'ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ön direkte topla buluşan Tielemans'ın kafa vuruşunda kaleci Fabri, meşin yuvarlağı çeldi.
25′ Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışı son çizgiye inerek verdiği pasta ceza sahası içinde topla buluşan Cenk'in vuruşunda meşin yuvarlak defanstan döndü.
28′ Quaresma'nın ceza sahası dışı sol tarafından kullandığı serbest vuruşta kaleci Subasic, penaltı noktasına kadar çıkarak, topu uzaklaştırdı.
32′ Ceza sahası dışı sağ tarafında topla buluşan Lopes'in rakibini geçerek uzaktan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, kalenin üzerinden farklı dışarı çıktı.
37′ Jovetic'in ceza sahası içi sol tarafından altıpasa çevirdiği pasta Lopes'in vuruşunda kaleci Fabri, meşin yuvarlağın kaleye girmesini engelledi.
39′ Quaresma'nın sağ taraftan ceza sahası içine girerek yaptığı vuruşta top, kaleci Subasic'te kaldı.
44′ Sağ kanattan aldığı topla ceza sahası içine giren Gökhan Gönül'ün çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sol direğin yanından dışarı gitti.
GOL! 45+1′ Lopes’in ceza yayından üzerinden yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak kaleci Fabri’nin sağından ağlara gitti. 0-1
53′ Tolgay'ın ara pasında ceza sahası içi sağ tarafında topla buluşan Quaresma, Jorge Marco'yu geçerken, yapılan hareket sonucunda yer kalınca hakem Paolo Tagliavento, penaltı noktasını gösterdi.
GOL! 54′ Cenk Tosun'un kullandığı penaltı vuruşunda top sol üstte ağlarla buluştu. 1-1
58′ Oğuzhan'ın ara pasında Babel, ceza yayı üzerinde rakiplerini geçip, topu Quaresma'y aktardı. Quaresma'nın ceza sahası dışından boş kaleye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti.
88′ Moutinho'nun sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale sahası içinde Diakhaby'nin yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri'de kaldı.
90′ Talisca'nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Quaresma'nın yaptığı vuruşta meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.
90+1′ Moutinho'nun sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta 11'in yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Fabri'de kaldı.