Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ONUR MERT'İN HAKEMLİK HAYATI BİTTİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31506/onur-mertin-hakemlik-hayati-bitti

 

ONUR MERT'İN HAKEMLİK HAYATI BİTTİ
ONUR MERT'İN HAKEMLİK HAYATI BİTTİ
Fenerbahçeli oyuncunun, Galatasaraylı futbolcuya attığı ‘uçan tekmeyi’ sarı kartla geçiştiren hakemine Kırmıı kart gösterdi. . MHK,hakem camiası için ağza alınmayacak ifadeler kullanan Mert’in ‘umut vadetmeyen’ hakemliğini bitirme kararı aldı.
7 Kasım 2017, 12:35
 
Fenerbahçeli oyuncunun, Galatasaraylı futbolcuya attığı ‘uçan tekmeyi’ sarı kartla geçiştiren hakemin Twitter paylaşımları başına dert açtı...
 
MHK,hakem camiası için ağza alınmayacak ifadeler kullanan Mert’in ‘umut vadetmeyen’ hakemliğini bitirme kararı aldı.
 
Profesyonel düzeyde gündemden düşmeyen hakemler, alt kategorilerde de adından söz ettiriyor.
U17 Ligi’nde geçtiğimiz gün oynanan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde Sarı-Lacivertli Gürkan Başkan isimli futbolcu, Sarı-Kırmızılı rakibi Mustafa Fettahoğlu’na gaddarca bir faul yapmıştı. Ancak mücadelenin hakemi Onur Mert’in, uçan tekmeyle yapılan bu faulü sadece sarı kartla cezalandırması şaşkınlık yaratmıştı.
 
image
 
AVRUPA’DA MANŞET OLDU
Fenerbahçeli Gürkan Başkan’ın yaptığı faul Avrupa basınında manşetlere taşınırken, The Sun, “Fenerbahçeli genç oyuncunun Galatasaraylı rakibine yaptığı korkunç müdahale sadece sarı kartla cezalandırıldı” ifadelerine yer verip hakemi eleştirmişti.
 
Sosyal medyada bütük tepki toplayan hakem Mert’in geçmişte attığı tweetlerin ortaya çıkması bardağı taşırdı. Fanatik bir Fenerbahçeli olan Onur Mert’in Merkez Hakem Kurulu ve şu anda Süper Lig’de maç yöneten hakemler için kullandığı hakaret içeren paylaşımlar ortaya çıkarıldı. MHK, hem pozisyona gösterdiği sarı kart hem de hakem camiasına yönelik sözleri nedeniyle genç hakemin kariyerini bitirme kararı aldı.
 
image
 
ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK
Verdiği karar nedeniyle tepki çeken Onur Mert, sosyal medyadan bir açıklama yaparak özür diledi. Geçmişteki paylaşımları düşüncesizce yazdığını belirten Mert, “Kendime tarafsız bir sayfa açtım. Bu camiaya girdikten sonra Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus hocalarımın ne kadar değerli ve mükemmel birer insan olduklarını görünce onların yolundan ilerlemeye karar verdim” ifadelerini kullandı.