Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RASİM OZAN BÜYÜK TEPKİ SONRASI KOVULDU
RASİM OZAN BÜYÜK TEPKİ SONRASI KOVULDU
Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün gece programın sunucusu Ertem Şener, Kütahyalı’nın programla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.
21 Kasım 2017, 09:17
 
Osman Gökçek’in sahibi olduğu Beyaz TV büyük bir skandala yol açtı.
 
 “Beyaz Futbol” programında Boşnaklar’a yönelik mide bulandırıcı sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı’nın programdan kovulduğu öğrenildi.
 
Boşnaklara yönelik skandal sözler sarf eden yorumcu Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün gece programın sunucusu Ertem Şener, Kütahyalı’nın programla ilişiğinin kesildiğini açıkladı.
 
TEPKİLER ÜZERİNE KOVULDU
 
Edinilen bilgiye göre, ırkçı ve belden aşağı sözleri sonrası gün içerisinde “özür” açıklaması yapmasına rağmen tepkilerin giderek yükselmeye devam ettiği yandaş “yorumcu” için Osman Gökçek, “Alıyorum” diyerek “Derin Futbol” ve “Beyaz Futbol” ekranlarına çıkarmama kararı verdi.
 
BOŞNAK VE KOSOVA DERNEKLERİ PLATFORMUNDAN KINAMA
 
Öte yandan Türkiye’de yaşayan Boşnak ve Kosova Dernekleri Platformu’ndan ortak kınama bildirisi yayınlandı. Kosova Prizrenliler Derneği yayınladığı kınama bildirisinde şu ifadelere yer verdi: ‘19.11.2017 tarihinde, Beyaz TV’de yayınlanan Beyaz Futbol adlı programda, büyük Rumeli camiasının saygın ve önemli bir bölümünü oluşturan Boşnak Kardeşlerimiz hakkında hakarete varan ifadeleri nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı’yı şiddetle kınıyoruz.
 
        image
 
DERİN FUTBOL PROGRAMINA KATILMADI
 
Bu akşam Beyaz TV’de yayınlanan Derin Futbol programına katılmayan Rasim Ozan Kütahyalı’nın kanalla ilişiğinin kesildiğini programının moderatörü Ertem Şener açıkladı. Programda Ertem Şener’in yanı sıra Sinan Engin ve Ahmet Çakar, Rasim Ozan Kütahyalı’nın söz konusu hakareti bilerek söylemediğini ve kendilerinin de o an yayında fark etmediklerini ileri sürdü.
 
        image
 
SANICA SPONSORLUĞU BIRAKTI
 
Yaşananlar üzerine programın sponsoru Sanica Boru da desteğini çekme kararı aldı. SANICA Yönetimi’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
 
“Halkımızın hassasiyetlerine duyarlıyız. 21.11.2017 tarihi itibariyle Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarındaki sponsorluklarımızdan çekildiğimizi belirtiriz.”Üstelik saygın bir ulusa hakaret içeren bu ifadelerin bir medya organında, milyonlarca kişinin izlediği bir spor programında dile getirilmiş olması kabul edilemeyecek ölçüde vahimdir. Bu konuda gereğinin yapılması için başta Beyaz TV yöneticileri ve tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bir süredir medyada sıkça rastladığımız, etnik kimlik, cinsiyet, dini inançlar üzerinden aşağılamayı ve ayrıştırmayı marifet sayan bu pespaye dile, yüzlerce yıldır bir arada yaşadığımız Türk toplumunun geleceği için Kosovalı Dernekler Platformu olarak tepki gösteriyor ve sonuna kadar Boşnak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu kamu oyuna duyurmayı borç biliyoruz’ denildi.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR