Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GALATASARAY YASİN'Lİ KAZANDI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/31679/galatasaray-yasinli-kazandi

 

GALATASARAY YASİN'Lİ KAZANDI
GALATASARAY YASİN'Lİ KAZANDI
Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray sahasında Aytemiz Alanyasporu ağırladı. Mücadeleyi Galatasaray 2-0 kazandı. Sarı-kırmızılılara galibiyeti getiren golleri 33. dakikada Yasin Öztekin ve 88. dakikada Gomis kaydetti..
25 Kasım 2017, 23:05
 
Süper Lig’in 13.haftasında lider Galatasaray Türk Telekom Stadı’nda Aytemiz Alanyaspor’u Yasin Öztekin (33) ve Gomis’in (88) golleriyle 2-0 mağlup etti.
 
Ligde oynadığı 12 maçın ardından 8 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 2. sıradaki Başakşehir'le aynı puanda bulunan lider Galatasaray, 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 17 puanla 10 sırada yer alan Aytemiz Alanyaspor ile Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.
 
Spor Toto Süper Lig'in 13.haftasında Galatasaray evinde Aytemiz Alanyaspor'u Yasin Öztekin ve Gomis'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Sarı kırmızılılar gelecek hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi liderliğini korudu. 3 puanın sahibi olan Galatasaray, Malatya deplasmanında 2 puan bırakan Beşiktaş'la derbi öncesi puan farkını 6'ya çıkardı
 
Geçtiğimiz hafta takipçisi Medipol Başakşehir’e 5-1 kaybederek ağır bir darbe alan sarı kırmızılar bu sezon hiç maç kaybetmediği sahasında Aytemiz Alanyaspor’u iki golle geçerek sürprize izin vermedi.
 
Bu sonucun ardından puanını 29’a çıkaran Cimbom, önümüzdeki hafta oynanacak Beşiktaş derbisi öncesi liderlik koltuğunu kaybetmedi.
 
Maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Tolga Ciğerci’nin yerine oyuna giren Yasin Öztekin 33.dakikada attığı golle bir çok net fırsattan yararlanamayan takımını öne geçirdi.
 
image
 
Gomis’in kaleciden dönen şutunu iyi takip eden Yasin Öztekin Süper Lig’de ilk 11’de sahaya çıktığı son 3 maçta ikinci golünü atarak perdeyi açtı. Maçın son dakikalarına kadar sayısız fırsatı harcayan Galatasaray’da 88’inci dakikada bir kez daha sahneye çıkan Yasin, Gomis’e güzel bir asist yaptı. 13.haftada 13.golünü atan Gomis maçta son sözü söyleyen isim oldu.
 
image
 
Vagner Love’ın yokluğunda pozisyon üretmekte zorlanan Aytemiz Alanyaspor ise Galatasaray deplasmanından eli  boş dönerek 17 puanda kaldı. Sarı kırmızılılar karşısında yıldızlaşan ve farkın açılmasını önleyen kaleci Haydar mağlubiyete engel olamadı.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Aytemiz Alanyaspor maçının ardından çok önemli açıklamalarda bulundu.Igor Tudor, basında çıkan eleştirilere de cevap verirken, çok sert ifadeler kullandı. İşte o açıklamalar…
 
‘1.5 PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUM!’
”Çok mutluyum çünkü geçen hafta aldığımız mağlubiyetten sonra geri dönmemiz, toparlanmamız çok kolay değildi. Takımımda sahada bunu yaptı ve hepsini tebrik ediyorum. Sayılar sizin için önemli ama belki ironi olacak ama bugün 1,5 puan aldığımız için mutluyum. Türkiye’de böyle maçları kazanınca 1.5 puan sayılıyor.”
 
‘TEPKİ OYUNCUYU GERİ İTEBİLİYOR’
”Mükemmel bir taraftar grubuna sahibiz. Onların bizi desteklemesi çok önemli. Bugün Lato’ya bir tepki vardı. Bazı maçlarda iyi bazı maçlarda kötü oynayabilir ama taraftarımızın destek vermesi gerekiyor. Beni de çok çok üzüyor. Taraftarın oyuncuya tepkisi oyuncuyu daha da geri itebiliyor.”
 
‘BEŞİKTAŞ MAÇINI KAZANAN ŞAMPİYON OLACAK’
”Beşiktaş maçı o kadar önemli ki kazanan direk şampiyon olacak, maçtan sonra kupası verilecek. Bir anda kahraman ya da rezil ediyorsunuz. Siyah ya da beyaz gibi. Ama biz sinemada değiliz, bu futbol