Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ŞAMPİYONLAR LİGİNDE MÜTHİŞ EŞLEŞMELER Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/32342/sampiyonlar-liginde-muthis-eslesmeler

 

ŞAMPİYONLAR LİGİNDE MÜTHİŞ EŞLEŞMELER
ŞAMPİYONLAR LİGİNDE MÜTHİŞ EŞLEŞMELER
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Avrupa'nın dev eşleşmeleri bugün yapılacak kura çekimi ile belli oldu. Milli futbolcumuz Cengiz Ünder'in takımı Roma Barcelona ile eşleşti.
16 Mart 2018, 16:33
 
UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde çeyrek final kuraları çekildi.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçları 3-4 ile 10-11 Nisan, Avrupa Ligi çeyrek final karşılaşmaları ise 5-12 Nisan tarihlerinde oynanacak.
 
Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih’e elenmesi nedeniyle kurada Türk takımı yer almadı.
 
Milli futbolcumuz Cengiz Ünder’in takımı Roma, İspanyol devi Barcelona ile eşleşti.
 
Roma’da forma giyen ve yükselen performansıyla adından söz ettiren Cengiz Ünder, Devler Ligi çeyrek finalinde Barcelona karşısında ter dökecek.
 
Barcelona’nın Türkçe paylaşım yapan Twitter hesabından “İçimize doğmuştu. Selam Cengiz Ünder. Seni Camp Nou’da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.FC Barcelona ilk maçta 4 Nisan’da İtalyanları Camp Nou’da ağırlarken rövanş 10 Nisan’da Olimpiyat Stadı’nda olacak
 
image
 
İSPANYOL BASININDA CENGİZ ÜNDER
 
Eşleşmenin ardından İspanya’nın önde gelen gazeteleri AS ve Marca, Roma değerlendirmelerinde Cengiz Ünder’e de yer ayırdı. ‘Marca’, “Barcelona’nın en dikkat etmesi gereken isimler; Dzeko’nun yanı sıra Roma’nın bu sezon parlayan yıldızları Türk Cengiz Ünder ve eski Sevillalı Perotti” ifadelerini kullanırken  ‘As’ ise, “Monchi’nin kurduğu kadroda müthiş performansıyla göz dolduran Brezilyalı kaleci Alisson bulunurken Dzeko gibi büyük yıldızlar var. Ayrıca Türk mücevheri sol ayaklı Cengiz Ünder de asla unutulmamalı. Roma’nın ofansif akışının en önemli parçalarından biri Monchi’nin son keşfi Cengiz Ünder olacak.” bilgilerini verdi.
 
İŞTE MÜTHİŞ EŞLEŞMELER:
 
Barcelona  – Roma
 
Sevilla – Bayern Münih
 
Juventus  – Real Madrid
 
Liverpool – Manchester City
 
GEÇEN SENENİN İKİ FİNALİSTİ RAKİP OLDU
 
Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçlarının en zorlu maçı Juventus ile Real Madrid arasında oynanacak. Geçen sezonun finalisti olan iki takım, yarı finale yükselmek için iki zorlu maça çıkacak.
 
Son iki sezonun şampiyonu Real Madrid, bu sezon da kupaya uzanmayı hedefliyor. Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda Paris Saint Germain’i eleyen Real Madrid, geçtiğimiz yıl kupayı elinden aldığı Juventus’u geçmeye çalışacak. Hemen her bölgede dünya yıldızlarını kadrosunda barındıran Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nin doğal favorisi olarak gösteriliyor. İspanyol devinin yıldızları da bu unvanın hakkını vermek için çeyrek final maçlarını sabırsızlıkla bekliyor.
 
Paris Saint Germain karşısında evinde 3-1 kazandığı karşılaşmanın rövanşını da 2-1 kazanarak çeyrek finale adını yazdıran Real Madrid, bu kez ikili maçların başarılı takımlarından Juventus’a karşı aynı başarıyı tekrarlamayı deneyecek.
 
image
 
Geçtiğimiz sezon finale kadar muhteşem bir performans sergileyen ancak Real Madrid’e 4-1 yenilerek ikinci olan Juventus, bu kez rakibini elemenin peşinde… İtalyan devinin tecrübeli kalecisi Gianluigi Buffon’un “Şampiyonlar Ligi kupasını alamazsak futbola veda edeceğim” sözleri, Juventus’taki takım arkadaşları kadar diğer futbolseverleri de motive edecek. Taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği tecrübeli kaleciyi bir yıl daha yeşil sahalarında görmek, tüm futbolseverlerin dileği olacak.
 
Buffon’u Avrupa’nın en büyük kupasını kaldırmadan göndermek istemeyen Juventus’un futbolcuları da Real Madrid’i eleyip yarı finale yükselmek için varını yoğunu ortaya koyacak.
 
Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda evinde 2-2 berabere kaldığı Tottenham Hotspur’u tecrübesinin de yardımıyla deplasmanda 2-1 yenerek elemeyi başaran Juventus, bu kez en az kendisi kadar tecrübeli, 100 yılın en büyük takımı olarak gösterilen Real Madrid’i geçmeye çalışacak.
 
Juventus ile Real Madrid arasındaki Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final ilk maçı İtalya’da, rövanşı ise İspanya’da yapılacak. Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final maçları 3-4 ile 10-11 Nisan tarihlerinde oynanacak.