Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKHİSARSPOR TARİH YAZDI
AKHİSARSPOR TARİH YAZDI
Ziraat Türkiye Kupası'nda final heyecanı Teleset Mobilya Akhisarspor Fenerbahçe maçı ile yaşandı. Fenerbahçe'yi 3-2 yenen Teleset Mobilya Akhisarspor tarihinde ilk kez Türkiye Kupası'nın sahibi oldu ve gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.
10 Mayıs 2018, 21:17
 
Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 3-2 mağlup eden Teleset Mobilya Akhisarspor, kupanın sahibi oldu.
 
Ziraat Türkiye Kupası’nda final mücadelesi Diyarbakır Stadı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Teleset Mobilya Akhisarspor ile Fenerbahçe’yi bir araya getiren karşılaşmayı Akigolar 3-2’lik skorla kazandı ve tarihi bir zafere imza attı.
 
image
 
Akhisarspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı tarihinde ilk kez kazanırken Ege temsilcisi kupayı müzesine götüren 15. farklı takım oldu. Okan Buruk’un öğrencileri zafere Miguel Lopes (32), Abdoul Sissoko (70) ve Helder Barbosa’nın (81) golleriyle ulaştı. Fenerbahçe’nin golleri ise 56’da Fernandao ve 86’da Josef De Souza’dan geldi.
 
Bu sonuçla Akhisarspor UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanırken Fenerbahçe’nin Türkiye Kupası hasreti 6 sezona çıktı. Türkiye Kupası’nda 17. kez final oynayan sarı-lacivertliler 11. kez finalde üzüldü. Maçın adamı ödülü ise Akhisarspor’un ikinci ve üçüncü golünün asistini yapan Muğdat Çelik’e verildi. Okan Buruk ise Türkiye Kupası’nda zafer yaşayan 42. farklı teknik direktör oldu.
 
image
 
Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman, final maçı öncesinde kadroda herhangi bir değişikliğe gitmedi. Tecrübeli teknik adam lig maçlarında  sahaya çıkardığı ilk 11'yi Diyarbakır'da da sahaya sürdü. Kalede Volkan Demirel'e görev veren tecrübeli teknik adam, defans dörtlüsünü Şener, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali'den oluşturdu. Orta ikilide her zaman olduğu gibi Mehmet Topal ve Josef de Souza'yı oynatan Kocaman'ın hücum hattı ise Alper, Giuliano, Aatif ve Soldado'dan oluştu. Sakatlığı sebebiyle son iki karşılaşmada görev yapamayan Dirar idmanlara çıkmasına rağmen ağrıları tam olarak geçmediği için Kocaman tarafından maç kadrosuna alınmadı. Maç kadrosunda kendine yer bulamayan bir diğer isim ise Mehmet Ekici oldu.
 
TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR'DA 3 DEĞİŞİKLİK
 
Tarihinde ilk kez final oynayan Teleset Mobilya Akhisarspor'da teknik direktör Okan Buruk, Galatasaray maçındaki kadroda 3 değişikliğe gitti. 
 
Galatasaray maçında oynayan Dany, Kadir ve sarı kart cezalısı olan Seleznyov'un yerine Caner, Ömer ve Aykut final maçının kadrosuna dahil olan isimler oldu. Okan Buruk, Galatasaray maçında olduğu gibi kalede Fatih'e forma verirken, defans dörtlüsünü Lopes, Caner, Mustafa Yumlu ve Ömer'den oluşturdu. Orta sahada Sissoko ve Aykut ilk 11'de forma şansı bulurken hücum bölgesinde ise Onur, Soner, Barbosa ve Muğdat final kadrosunda yer alan futbolcular oldu.
 
YENİ DİYARBAKIR STADI'NIN AÇILIŞ MAÇI 
 
Ziraat Türkiye Kupası finali aynı zamanda Yeni Diyarbakır Stadı'nın da açılış karşılaşması da oldu. 33 Bin kapasiteye sahip olan ve yapımına 2015 yılında başlanan stat FİFA ve UEFA standartlarına göre hazırlandı.  Yeni Diyarbakır Stadı 660 kişi ile Türkiye'deki en geniş basın tribününe de sahip. Kupa finalinde Fenerbahçeli taraftarlar kendilerine ayrılan tribünlerin büyük kısmını doldururken Akhisarspor tribünlerinde büyük boşluklar gözlendi.
 
FENERBAHÇE 17'NCİ KEZ, TELESET MOBİLYA AKHİSAR İLK KEZ FİNALDE
 
Fenerbahçe, Teleset Mobilya Akhisarspor maçı ile Türkiye Kupası'nda 17'nci finaline çıktı. Geçmiş yıllarda 16 kez final oynayan sarı lacivertliler 6 kez kupayı müzesine götürürken, çıktığı 10 finali ise kaybetti. Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı en son 2012-2013 sezonunda müzesine götürmüştü.
 
Fenerbahçe'nin 17'nci finaline karşın Akhisarspor tarihinde ilk kez final oynuyor. Ege temsilcisi yarı finalde Galatasaray'a kendi sahasındaki ilk maçta 2-1 yenilmesine rağmen deplasmanda aldığı 2-0'lık galibiyetle adını finale yazdırmıştı.
 
DİYARBAKIR'DA ÜST DÜZEY GÜVENLİK 
 
Türkiye Kupası finalinde alınan üst düzey güvenlik önlemleri dikkat çekti. Gün boyu şehrin her noktasında önlem alan emniyet güçleri maça ait önlemleri stadın 1 km gerisinden başlattı. Stada ulaşan tüm yollar yaklaşık 1 km öncesinden bariyerlerle kapatıldı ve taraftarlar çift aramadan sonra tribünlere alındı. Stat içinde de geniş güvenlik önlemleri vardı. Saha ile tribün arası tamamen bariyerler ile kapatılarak güvenlik bölgesi oluşturuldu ve bu bölgede polis ile özel güvenlik görev yaptı. Stat etrafında ve içinde görev yapan polis sayısı 10 bin iken 1500 özel güvenlik personeli de emniyete yardımcı oldu.
 
STAT: Yeni Diyarbakır
 
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
 
TELESET MOBİLYA AKHİSARSPOR : Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Abdoul Sissoko, Aykut Çeviker (Dk. 80 Kadir Keleş), Onur Ayık (Dk. 51 Dany Nounkeu), Soner Aydoğdu, Helder Barbosa, Muğdat Çelik (Dk. 90 Orhan Taşdelen).
 
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Roman Neustadter, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk (Dk. 46 Fernandao), Giuliano, Aatif Chahechouhe (Dk. 86 Vincent Janssen), Roberto Soldado (Dk. 67 Valbuena)
 
GOLLER: Dk. 32 Miguel Lopes, Dk. 70 Sissoko, Dk. 81 Barbosa, (Teleset Mobilya Akhisarspor) - Dk. 56 Fernandao, Dk. 86 Josef (Fenerbahçe)
 
SARI KARTLAR: Soner (Akhisarspor) - Janssen (Fenerbahçe)
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
7'nci dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Şener'in içeri çevirdiği topta Akhisar defansı topu uzaklaştırdı.
 
12'nci dakikada kullanılan serbest vuruş sonrasında kaleci ile karşı karşıya kalan Josef'in vuruşunda kaleci Fatih topu çelmeyi başardı.
 
19'uncu dakikada sağ kanattan Şener'in yaptığı ortada ceza sahası içerisinde oluşan karambolde Josef'in şutu auta gitti.
 
22'nci dakikada orta sahadan kaptığı topla Akhisarspor ceza sahasına giren Soldado'nun vuruşunda Fatih gole izin vermedi.
 
26'ncı dakikada Barbosa'nın kullandığı serbest vuruşta Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunu kaleci Volkan son anda çıkardı.
 
32'nci dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor öne geçti. Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Skrtel'den seken topta Lopes'in vuruşu ağlara gitti: 1-0.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı Teleset Mobilya Akhisarspor'un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
 
50'nci dakikada soldan yapılan ortaya Şener çok sert vurdu. Top direğin altından auta çıktı.
 
56'ncı dakikada Şener'in ortasında Fernandao'nun kafa vuruşu ağlara gitti, Fenerbahçe beraberliği sağladı: 1-1.
 
62'nci dakikada soldan Fenerbahçe ceza alanına giren Barbosa, Miguel Lopes'e pasını attı, bu futbolcunun sert şutu yan direkten auta çıktı.
 
70'inci dakikada Muğdat'ın ceza alanına ortasında Sissoko yaptığı kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi: 2-1. 
 
75'inci dakikada sol köşe vuruşu noktasına yakın bölgede kazanılan serbest vuruşu Valbuena kullandı, Fernandao'nun kafa vuruşu auta çıktı. 
 
79'uncu dakikada sol köşe çizgisine inen Hasan Ali'nin ortasında Fernandao'nun kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
 
81'inci dakikada sağdan ceza alanına yapılan ortada Barbosa yaptığı vuruş ile topu Volkan'ın uzanamayacağı bir yere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 3-1.
 
86'ncı dakikada soldan sıfıra inen Hasan Ali'nin ortasında Josef ceza alanında kafa ile topu kalecinin uzanamayacağı köşeye gönderdi: 3-2.
 
Karşılaşma Akhisarspor'un 3-2'lik galibiyetiyle sonuçlandı ve Ege ekibi şampiyon oldu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR