Güzel ülkemiz için yazıyoruz - UEFA KUPASI ATLETICO MADRID'İN Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/32479/uefa-kupasi-atletico-madridin

 

UEFA KUPASI ATLETICO MADRID'İN
UEFA KUPASI ATLETICO MADRID'İN
UEFA Avrupa Ligi'nde final heyecanı Marsilya Atletico Madrid maçı ile yaşandı. Atletico Madrid, 3-0'lık skorla 2010 ve 2012'nin ardından iki numaralı kupayı bir kez daha müzesine götürdü.
17 Mayıs 2018, 15:02
 
 
UEFA Avrupa Ligi Finali’nde Fransız ekibi Marsilya ile İspanyol temsilcisi Atletico Madrid, Fransa’nın Lyon kentindeki Parc Olympique Lyonnais Stadyumu’nda bir araya geldi.
 
Nefes kesen final mücadelesinde Atletico Madrid, Fransız yıldızı Antoine Griezmann ve Gabi’nin golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı ve iki numaralı kupayı müzesine götürmeyi başardı.
 
Tarihinde üçüncü kez iki numaralı kupada final oynayan Atletico Madrid, üçüncü kez kupanın sahibi oldu. Madrid ekibi gibi üçüncü Avrupa Ligi finalini oynayan Marsilya ise üçüncü kez sahadan üzgün ayrılan taraf oldu. Kupayı 11. kez bir İspanyol takımı kazandı. Aynı zamanda son 15 sezonda dokuzuncu kez gülen taraf bir İspanyol takımı oldu. Dokuz şampiyonluğun beşi Sevilla, üçü Atletico Madrid’e ait.
 
Atletico Madrid 2010 ve 2012’nin ardından zafere 21 ve 49’da Antoine Griezmann ve 89’da Gabi’nin golleriyle ulaşırken, 1999 ve 2004’ün ardından yeniden kupanın eşiğinden dönen Marsilya’da yıldız isim Dimitri Payet, 32’de sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.
 
image
 
Marsilya 0-3 Atletico Madrid
 
GOLLER: Griezmann (21 ve 49), Gabi (89)
 
Dk. 90: Antoine Griezmann çıkıyor, Fernando Torres oyuna giriyor.
 
GOL! Dk. 89: Gabi ceza sahasının sağından yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
 
Dk. 88: Atletico Madrid’de Correa çıktı, Partey oyuna girdi.
 
Dk. 81: Marsilya gole yaklaştı. Mitroglou’nun kafa vuruşu direkten oyun alanına dönüyor.
 
Dk. 78: Atletico Madrid takımında Lucas Hernandez, sarı kart görüyor.
 
Dk. 78: Marsilya takımında Clinton Njie, sarı kart görüyor.
 
Dk. 75: Marsilya takımında Luiz Gustavo, sarı kart görüyor.
 
Dk. 74: Marsilya takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Valere Germain çıkıyor ve yerine Kostas Mitroglou oyuna giriyor.
 
Dk. 67: Morgan Sanson önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında Morgan Sanson tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.
 
Dk. 63: İkinci yarıda bu bölümde tempo iyice düştü.
 
Dk. 55: Marsilya takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Lucas Ocampos çıkıyor ve yerine Clinton Njie oyuna giriyor.
 
Dk. 53: Diego Godin penaltı noktası çevresinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.
 
GOL! Dk. 49: Griezmann yine sahnede! Koke’nin asistiyle topla buluşan Griezmann ceza sahası içinden affetmedi.
 
Dk. 48: Atletico Madrid, Correa ile gole yaklaştı ancak Correa ceza sahası içinde Sarr’a topu kaptırdı.
 
Dk. 46: İkinci yarı başladı.
 
Dk. 46: Atletico Madrid’de Vrsaljko çıkıyor, Juanfran oyunda.
 
Dk. 45+1: İlk yarı sona erdi.
 
Dk. 40: Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Florian Thauvin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
Dk. 38: Marsilya takımında Jordan Amavi, sarı kart görüyor.
 
Dk. 32: Marsilya’da Dimitri Payet sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Payet’in yerine Maxime Lopez sahada.
 
Dk. 24: Atletico Madrid’de Vrsaljko sarı kart gördü.
 
GOL! Dk. 21: Atletico Madrid finalde Gabi’nin asistinde, Antoine Griezmann’ın golüyle 1-0 öne geçti.
 
Dk. 14: Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Koke ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.
 
Dk. 12: Marsilya takımı Bouna Sarr ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi sağ çaprazdan gören bir noktadan Bouna Sarr tarafından çekilen şut çerçeveyi bulmuyor.
 
Dk. 6: Marsilya takımı Adil Rami ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahası sol iç çaprazında Adil Rami tarafından çekilen şut auta gidiyor.
 
Dk. 4: Germain, Payet’in ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kaldı. Germain çok uygun pozisyonda topu üstten dışarı gönderdi.
 
image
 
Dk. 1: Kuipers’in ilk düdüğüyle maç başladı!
 
Stat: Parc Olympique Lyonnais
 
Hakem: Björn Kuipers
 
Saat: 21.45
 
Marsilya: Mandanda, Sarr, Rami, Luiz Gustavo, Amavi, Anguissa, Sanson, Thauvin, Payet (Lopez 32), Ocampos (Njie 55), Germain (Mitroglou 74)
 
Atletico Madrid: Oblak, Vrsaljko (Juanfran 46), Gimenez, Godin, Lucas, Saul, Gabi, Koke, Correa (Partey 88), Griezmann (Torres 90), Costa
 
GOLLER: Griezmann (21 ve 49), Gabi (89)
 
Sarı kartlar: Amavi, Luiz Gustavo, Njie / Vrsaljko, Lucas
 
UEFA Avrupa Ligi finalinde Atletico Madrid'in Marsilya'yı 3-0 yenerek şampiyon olması, Süper Lig'i de yakından ilgilendiren bir sonuca neden oldu. İspanyol ekibinin şampiyonluğu sayesinde, ligi ikinci sırada bitirecek olan ekibimiz Devler Ligi'ne 2 ön eleme oynayarak katılacak.