Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ALİ KOÇ'TAN RADİKAL KARARLAR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/32724/ali-koctan-radikal-kararlar

 

ALİ KOÇ'TAN RADİKAL KARARLAR
ALİ KOÇ'TAN RADİKAL KARARLAR
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, durduralacağını belirttiği 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi kapsamında Antalya'nın Belek ilçesinde yapılan tesisin işletmesinin kiralanmasına, Kayseri'de yapılan projenin ise durdurulmasına karar verdi.
1 Ağustos 2018, 11:38
 
Mali yönden sıkıntılı bir sürece giren Fenerbahçe'de başkan Ali Koç'un tasarruf odaklı önlemleri belli olmaya başladı.
 
Geçtiğimiz cumartesi yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda eski başkan Aziz Yıldırım döneminde başlatılan 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi ile ilgili konuşan Koç, "1 Milyon Üye projesini ciddi anlamda irdeliyoruz, geleceği nasıl olacak bakacağız, hep beraber karar vereceğiz. Fenerbahçe'nin bugün geldiği durumdan hepimiz sorumluyuz, çünkü hesap sormadık, kurcalamadık. Fenerbahçe'de kısa vadede yeni bir tesis olmayacak, olursa da önce altyapıları daha sonra da A Takımımızı taşıyacağımız bir tesis olacak. Önceki yönetimimizin Gebze projesi vardı ancak orada da hukuki bazı sorunlar var” ifadelerini kullanmıştı.
 
KULÜBE YÜK OLMAYACAK
 
Koç'un, bu proje bağlamında Antalya'nın Belek ilçesinde yapılan tesisin işletmesini kiraya verme kararı verdiği öğrenildi. Böylece tesisin kulübe yük olmasının önüne geçilmiş olacak ve Fenerbahçeliler'e kısa süre içinde hizmet vermesi sağlanacak. Kayseri'deki Fenerbahçe Evi projesinin ise şimdilik durdurulacağı ve arazinin durumuna önümüzdeki günlerde karar verileceği bildirildi. Diğer arazilerle ilgili ise gelecek günlerde önemli kararların alınması bekleniyor.
 
Fenerbahçe’de 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemine son veren yeni başkan Ali Koç’un gelişiyle, sarı lacivertli kulüpte yaşanan değişimler de devam ediyor.
 
Uzun süredir Fenerbahçe’de idari menajer olarak görev yapan Hasan Çetinkaya ile yolların ayrıldığı öğrenilirken tecrübeli yöneticinin adı resmi internet sitesinden de silindi.
 
Göreve gelir gelmez sportif direktörlük koltuğuna Damien Comolli’yi oturtan başkan Ali Koç, idari menajerlik görevine de Onur Başar’ı getirmişti.
 
Fenerbahçe’de yapılan yeni görev dağılımında “Futbol Şube Sorumlusu” kaldırılırken tüm yetki sportif direktör Damien Comolli’ye verildi.