Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY 2.YARIDA COŞTU
GALATASARAY 2.YARIDA COŞTU
Süper Lig’de Milli aranın ardından başlayan 5.hafta heyecanında ilk maçta Galatasaray evinde ligin lideri Kasımpaşa’yı ağırladı. Galatasaray Kasımpaşa karşısında 4-1 galip geldi.
15 Eylül 2018, 13:53
 
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti.
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa maçında Ozan Kabak'ı ilk 11'de oynattı. Kasımpaşa maçı sonrası beIN Sports mikrofonlarına konuşan Fatih Terim, şans verdiği genç futbolcusunun performansını yorumladı.
 
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kasımpaşa maçında Ozan Kabak'ı ilk 11'de oynattı. Kasımpaşa maçı sonrası beIN Sports mikrofonlarına konuşan Fatih Terim, şans verdiği genç futbolcusunun performansını yorumladı.
 
Fatih Terim, Galatasaray forması ile ilk resmi maçına çıkan Ozan Kabak'ın performansı ile ilgili “Bugün Serdar Aziz ile birlikte savunmanın en iyisiydi. Yıllardır oynayan bir savunma oyuncusu gibi performans gösterdi. Daha da gelişecektir. Gelişmeye açık bir oyuncu. En az galibiyet kadar mutluyum” dedi. Ozan Kabak'ı tercih etme nedenini de anlatan Fatih Terim “Maç öncesi bazı soru işaretleri olmuştur. Ahmet, Ozan ve Serdar var. Donk'u da çekebilirdim ama Fernando'yu da dinlendirmek istedim. Genç oyuncuları böyle maçlarda kazanırsınız. Türkiye Ligi'nin en önemli maçlarından bir tanesinde değerlendirmeye alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
 
image
 
İKİNCİ YARI YAĞIŞLI VE GOLLÜ
 
“İlk yarı sıcak ve kurak ikinci yarı yağışlı ve gollü geçti. İlk yarıda pek gol pozisyonu vermedik. Kalemizde ise tehditler gördük. Devre arasında herkesin tahmin edebileceği bir süreç geçirdik.  Neyse ki oyuncularımız kendine geldi. Çok iyi ve keyifli bir ikinci yarı oldu. Daha da farklı olabilirdi. Kasımpaşa kendini ispatlamış ciddiye alınması gereken bir rakip. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 36 bine yakın seyircimize ise teşekkür ediyorum. Salı günü de tribünlerde olmaları gerekiyor. Onlar da eminim bunun farkındadır. Bizi Şampiyonlar Ligi maçında yalnız bırakmayacaklardır.”
 
Kasımpaşa’yı 4-1 yenerek maç fazlası ve averajla zirveye yerleşen Galatasaray, bu sezon gollerinin çok büyük bölümünü karşılaşmaların ikinci yarılarında buldu.
 
Süper Lig’in geride kalan bölümünde MKE Ankaragücü, Göztepe, Aytemiz Alanyaspor, Kasımpaşa ile oynadığı maçları kazanan ve Trabzonspor’a yenilen Galatasaray, bu müsabakalarda 14 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 6 gol gördü. Galatasaray, ligde yaptığı maçlarda ürettiği 14 golün 10’unu karşılaşmaların ikinci yarısında kaydetti.  Sarı-kırmızılı takım, MKE Ankaragücü maçında ikinci yarısında 1, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmanın ikinci devresinde 5, Kasımpaşa maçının ikinci bölümünde ise 4 kez ağları havalandırma başarısı gösterdi.
 
Galatasaray, MKE Ankaragücü karşılaşmasının ilk yarısında 2, Göztepe ve Aytemiz Alanyaspor maçlarının ilk bölümünde ise birer kez topu ağlarla buluşturdu.
 
İlk yarılarda 4 gol yedi
Galatasaray, bu sezon kalesinde gördüğü 6 golün 4’ünü masabakaların ilk yarılarında yedi. Trabzonspor maçının ilk yarısında rakibinin 3 golüne engel olamayan sarı-kırmızılı takım, MKE Ankaragücü karşılaşmasının ilk yarısında ise bir kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.
 
Sarı-kırmızılı takım, Trabzonspor ve Kasımpaşa maçlarının ikinci yarılarında ise kalesinde birer gol gördü.
 
Son 6 sezonun en skorer başlangıcı
Galatasaray, Süper Lig’de kaydettiği 14 golle 5. haftalar itibarıyla son 6 sezonun en skorer başlangıcını yaptı. Ligde 2012-2013 sezonunda yine teknik direktör Fatih Terim yönetiminde ilk 5 haftayı 15 golle geçen sarı-kırmızılı takım, sonraki 5 sezonda bu sürede 14 gole ulaşamadı.
 
Galatasaray, geçen sezon ilk 5 haftada 13 kez ağları havalandırmıştı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR