Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ASLANTEPE MEYDAN MUHAREBESİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/32912/aslantepe-meydan-muharebesi

 

ASLANTEPE MEYDAN MUHAREBESİ
ASLANTEPE MEYDAN MUHAREBESİ
Süper Lig’in 11. haftası nefesleri kesen bir derbi ile başladı.Galatsaray sahasında ağırladığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.Derbinin ardından saha bir anda karıştı! Oyuncular tekme tokat birbirlerine girdiler...
2 Kasım 2018, 20:43

 

Süper Lig’in 11. haftası nefesleri kesen bir derbi ile başladı.Galatsaray sahasında ağırladığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.Derbinin ardından saha bir anda karıştı! Oyuncular tekme tokat birbirlerine girdiler... Fatih Terim de sahaya girdi ve hakem Fırat Aydınus'a tepki gösterdi. 2-2 biten derbinin ardından büyük olaylar yaşandı... Bitiş düdüğünün ardından sahada yaşananlar uzun süre VAR sistemi ile inceledi.Maç sonrası VAR karı ile 3 kırmızı kart çıktı.Galatasaray'dan Ndiaye, Fenerbahçe'den ise  ve Jailson  gördü. Galatasaraylı Belhanda'ya ise sarı kart çıktı..

image

Süper Lig’in 11. haftası nefesleri kesen bir derbi ile başladı.Galatsaray sahasında ağırladığı Fenerbahçe ile 2-2 berabere kaldı.

İlk yarısı sakin geçen derbinin ikinci yarısı adeta bambaşka bir maç havasında geçti. Maçta gol perdesini Galatasaray açtı. 31. dakikada Donk Galatasaray Fenerbahçe maçında sessizliği bozdu. İkinci yarınını hemen başında 49. dakikada Linnes Galatasaray'ı 2-0 öne geçirdi. Son 4 maçta sadece 1 gol atabilen Fenerbahçe için gol perdesini Valbuena açtı. 66. dakikada Valbuena penaltıyı sol alt köşeye doğru kullandı, Muslera köşeyi tahmin etse de topu çıkaramadı. Golün 6 dakika sonrasında sol kanatta topla buluşan Valbuena nefis hareketler sonrası pasını çıkardı. Jailson ceza sahası ön çizgisinden şık bir vuruşla topu köşeden ağlara yolladı. 

image

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇINA KAVGA DAMGA VURDU

Maçın son dakikasında Belhanda ile Soldado arasında yaşanan gerilim bitiş düdüğü ile birlikte alevlendi ve iki takımın sahadaki ve kulübedeki oyuncuları saha ortasında birbirine girdi.
 
Yayıncı kuruluşun ekrana getirdiği pozisyonlarda Jailson'un Belhanda'ya tokat attığı, ardından Galatasaraylı N'Diaye'nin de Jailson'a kafa attığı görüldü.
 
Yaşanan arbede de Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş da, Skrtel'e arkadan vurdu. Fenerbahçe'nin ikinci golünü atan Jailson'un Belhanda'ya yaptığı hareketten sonra bütün Galatasaraylı futbolcular kovalamaya çalıştı.
 
Birbirini kovalayan futbolcular itiş kakış ve karmaşa içerisinde soyunma odası girişinde birbirlerine girdi.
 
Kavganın ardından birçok oyuncu içeri girerken Fatih Terim'in hakem Fırat Aydınus'a yoğun itirazda bulunduğu anlarda Hasan Şaş ile Martin Skrtel saha kenarında birbirine girdi. Polis sahada oyuncuları ve teknik ekipleri ayırmaya çalıştı.
 
Fatih Terim, sahada bulunan Fenerbahçeli oyuncuları sakinleştirip olay yerinden uzaklaştırarak soyunma odasına gitmeleri için büyük çaba sarf etti. Olayların ardından sahaya atlayan bir taraftar güvenlik görevlileri tarafından uzaklaştırıldı. VAR bitiş düdüğünün ardından bütün pozisyonları ve kavgaları incelemeye başladı.
 
image
 
GOL ÖNCESİNDE TARTIŞILACAK KARAR
 
Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın 72. dakikasında çok tartışılacak bir gol geldi. Fenerbahçe'nin Jailson'un şık vuruşu ile bulduğu gol öncesi Valbuena ile Belhanda arasında yaşanan taç pozisyonu tartışmaları da beraberinde getirdi.
 
Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirmeye çalıştırdığı atakta topu alan Valbuena'ya Belhanda geriden gelerek baskı yapmaya çalıştı. Belhanda'dan sıyrılmaya çalışan Valbuena'ya yatarak müdahale yapan Belhanda, rakibinin kendisini geçmesine izin vermedi. Dışarı çıkan top sonrası hakem Fırat Aydınus, taç atışını Fenerbahçe'ye verdi. Bu karara yerdeyken itiraz eden Belhanda, topun Valbuena'dan çıktığını söyledi.
 
Ancak Fırat Aydınus, kararını değiştirmedi. Fenerbahçe taç atışını kullandıktan sonra Belhanda rakibini kovalamak yerine hakeme itirazlarını devam ettirdi ve oyundan düştü. Devam eden pozisyonda Jailson'un ceza sahası dışından attığı güzel golle Fenerbahçe eşitliği yakaladı. Görüntülere bakıldığında da topun en son Valbuena'nın ayağına çarparak çıktığı görüldü.
 
Spor Toto Süper Lig'de oynanan Galatasaray-Fenerbahçe mücadelesinde sarı-lacivertliler 27 yıl sonra penaltı kazandı.
 
Galatasaray deplasmanında son olarak 4 Mayıs 2011 tarihinde Fenerbahçe, Galatasaray'a o maçta 4-1 mağlup olmuş, sarı-lacivertlilerin tek golü penaltıdan Aykut Kocaman atmıştı.. Bugün oynanan derbide 67. dakikada oluşan penaltıyı gole çeviren Valbuena, Fenerbahçe'nin 27 yıllık penaltı hasretini golle sona erdirmiş oldu..