Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KULÜPLERİNİN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/33219/kuluplerinin-borclari-yapilandiriliyor

 

KULÜPLERİNİN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR
KULÜPLERİNİN BORÇLARI YAPILANDIRILIYOR
TFF ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projede ilk somut adımı attı. Süper Lig kulüp başkanlarının ve kulüplerin mali sorumlularının da katıldığı toplantıda tarihi kararlar alındı.
5 Ocak 2019, 21:27
 
Spor Toto Süper Lig takımlarıyla birlikte alt ligde mücadele eden kulüplere Ziraat Bankası'ndan müjdeli haber geldi. Mali açıdan sıkıntılı süreçten geçen Türk kulüplerinin borçlarının ödenmesi ve yapılandırılması konusunda Ziraat Bankası devreye girdi.
 
TFF başkanı Yıldırım Demirören ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, tüm kulüplerin borçlarının Ziraat bankası tarafından ödenerek yapılandırılacağını açıklayacak.
 
TFF ve Türkiye Bankalar Birliği (TBB) kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılmasıyla ilgili projede ilk somut adımı attı. İstanbul’daki Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde; TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın ve Süper Lig kulüp başkanlarının ve kulüplerin mali sorumlularının da katıldığı toplantıda tarihi kararlar alındı.
 
Ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesinin konuşulduğu toplantıda, kulüplere 31 Ocak 2019 tarihine kadar gelir-gider bilançolarını hazırlamaları için süre verildi. Bilançoları inceleyecek olan TBB ve konsorsiyum ortakları, her kulüp için farklı bir plan çıkaracak. Borçların 5 yıla kadar taksitlendirilmesi önerisi de değerlendirilecek. Süre de borca ve bilançolara göre belirlenecek.
 
TFF, TAVİZ VERMEDEN DENETİM YAPACAK
 
Toplantıda gündeme gelen en önemli konu ise kulüplerin denetimi oldu. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, projenin hayata geçmesiyle birlikte kendilerinin tavizsiz bir şekilde denetim yapacağını belirterek, “Kimse kusura bakmasın. Bu aşamadan sonra federasyon olarak çok ciddi yaptırımlar uygulayacağız” uyarısında bulundu.
 
100 milyon TL geliri olan bir kulüp, 110 milyon TL harcama yaptığı takdirde Futbol Federasyonu devreye girecek ve müdahalede bulunacak.
 
Öte yandan bazı kulüplerin “ek kaynak” teklifinin de görüşüldüğü ancak kabul görmediği toplantıda, söz konusu ekonomik krizin 20 yıllık bir geçmişi olduğunun altı çizildi.
 
İdari ve mali denetimlerinin Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirileceği projede TBB çatısı altında tüm borçlar üstlenildikten sonra, sürdürülebilir bütçe yapıları sıkı bir kontrol altına alınacak.
 
Kulüpler ise Ziraat Bankası'nın yapılandırmasıyla borçlarını taksitler halinde ödeyecek. Bu sistem alt lig kulüpleri için de geçerli olacak.