Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GALATASARAY AVRUPA'DA KAZANAMIYOR
GALATASARAY AVRUPA'DA KAZANAMIYOR
UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, sahasında Portekiz'in Benfica ekibine 2-1 yenilerek tur şansını zora soktu.
14 Şubat 2019, 20:25
 
 
Galatasaray, konuğu Benfica'ya 2-1'lik skorla mağlup oldu. Portekiz ekibi 21 Şubat'ta oynanacak rövanş öncesi ciddi bir avantaj elde etmeyi başardı.
 
UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden temsilcilerimizden Galatasaray, Son 32 Turu ilk maçında Portekiz devi Benfica’yı konuk etti. Bir üst tura çıkmak adına 21 Şubat’ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi iki takım da avantajlı bir skor elde etmek isterken sahadan mutlu ayrılan taraf 2-1’lik skorla Benfica oldu.
 
image
 
Benfica tartışmalı bir penaltı kararıyla 27’de Salvio ile öne geçerken 54’te Luyindama skoru 1-1’e getirdi. İkinci yarının büyük bölümünde baskılı oynayan Galatasaray, buna rağmen 64’te Seferovic’in golüne engel olamadı ve bu sonuçla Benfica evine galibiyetle ve ciddi bir avantajla döndü. Temsilcimizde 40’ta sarı kart gören Fernando ise rövanşta cezalı duruma düştü.
 
Galatasaray, Avrupa kupalarındaki son 6 maçında galip gelemedi.
 
Sarı-kırmızılı takım, UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşaması ilk maçında Rus ekibi Lokomotiv Moskova karşısında elde ettiği galibiyetten sonra Avrupa arenasında çıktığı 6 müsabakayı kazanamadı.
 
UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki son 5 maçında 4 mağlubiyet ve bir beraberlik yaşayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde ise Benfica 2-1 yenildi.
 
Bu karşılaşmalarda 3 kez ağları havalandıran sarı-kırmızılı takım, kalesinde 10 gole engel olamadı.
 
image
 
HAKEM: Jesus Gil Manzano
 
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Fernando, Ndiaye, Belhanda, Feghouli, Onyekuru, Diagne
 
TEKNİK DİREKTÖR: Farih Terim
 
BENFICA: Vlachodimos, Corchia, Dias, Ferreira, Ribeiro, Salvio, Fernandes, Florentino, Cervi, Felix, Seferovic
 
TEKNİK DİREKTÖR: Bruno Lage
 
Şampiyonlar Ligi’nde grubundaki iki Porto maçında da çok iyi oynamasına rağmen kazanamayan Aslan, diğer Portekiz devine karşı bu kez şeytanın bacağını kırmak istedi ama istediği sonucu elde edemedi. Teknik direktör değişikliği sonrası yükselişe geçen Benfica ise iyi gidişini sürdürdü.
 
image
 
Mitroglou listede yok
 
Galatasaray’ın UEFA’ya bildirdiği listede ismi yer almayan yeni transfer Kostas Mitroglou, karşılaşmada forma giyemedi. Sarı-kırmızılı takım, devre arasında kadrosuna kattığı oyunculardan Mbaye Diagne, Marcao ve Christian Luyindama’yı UEFA’ya bildirirken, Mitroglou, Semih Kaya ve Emre Taşdemir’in ismi listede yer almadı. Benfica ise kadronun önemli isimleri Grimaldo, Pizzi, Jonas, Jardel, Ebuehi, Conti ve Fejsa’yı Portekiz’de bıraktı.
 
image
 
Maça yoğun ilgi
 
Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Benfica ile oynadığı UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Türk Telekom Stadyumu’na akın etti. Sarı kırmızılı taraftarlar tribünlerin büyük bölümünü doldururken, Az sayıda Portekizli taraftar da kendilerine ayrılan bölümde müsabakayı takip etti.
 
Rui Costa’dan Terim’e ziyaret
 
Fiorentina ve Milan’da oynadığı dönemde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’in öğrencisi olan eski efsane futbolcu Benfica Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rui Costa maç öncesinde Fatih Terim ile bir araya geldi ve hasret giderdi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR