Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAMPİYONLUK ÇOK ZOR
ŞAMPİYONLUK ÇOK ZOR
Cim-Bom’un bu sezon zirveden uzaklaşmasında deplasmanda gördüğü kâbus da rol oynadı.
5 Mart 2019, 14:41
 
 
Erzurumspor deplasmanından 1-1 beraberlikle ayrılan Galatasaray, lider Başakşehir’le puan farkının 8’e çıkmasıyla şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.
 
Sarı-Kırmızılıların, zirvenin bu kadar gerisinde kalmasının nedenleri arasında bu sezon Türk Telekom Stadyumu’nda yaşadığı beklenmedik puan kayıpları önemli yer teşkil ediyor. Cim-Bom, Süper Lig’in ilk yarısında 9 ile 15. hafta arasında evinde oynadığı 4 maçta üst üste 4 beraberlik alıp toplam 8 puan kaybederek hem iç sahadaki galibiyet serisini hem de şampiyonluk yolundaki kredisini yitirdi.
 
Galatasaray, 9. haftada Bursaspor’la 1-1, 11. haftada Fenerbahçe ile 2-2, 13. haftada Konyaspor’la 1-1, 15. haftada Ç.Rize ile 1-1 berabere kaldı. Bu sezon evinde 12 maça çıkan Galatasaray, 8 galibiyet, 4 beraberlikle 28 puan toplayıp iç sahada ligin lideri konumunda. Başakşehir ise 11 iç saha karşılaşmasında 7 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 24 puan alarak Sarı-Kırmızılıları takip ediyor. İki takım arasındaki asıl fark ise deplasmanda ortaya çıkıyor.
 
Deplasman kâbusu
Cim-Bom’un bu sezon zirveden uzaklaşmasında deplasmanda gördüğü kâbus da rol oynadı. Galatasaray, ligdeki 12 deplasman maçında 5 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgi alırken dış sahada 18 puan topladı, 18 puan yitirdi. Aslan’ın deplasmandaki puanların sadece yüzde 50’sini toplayabilmesine rağmen şampiyonluk için çekiştiği Başakşehir, dış sahada 13 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik, 1 mağlubiyetle 30 puanı hanesine yazdırdı. Başakşehir’in kaybı ise 9 puanda kaldı.
 
image
 
Hesaplar değişti
Galatasaray’da Erzurum deplasmanında alınan beraberlikle zirve yarışında yapılan puan hesabı değişikliğe uğradı. Kalan 10 haftada Başakşehir’in alacağı sonuçların yanı sıra, Sarı-Kırmızılıların evinde ve deplasmanda elde edeceği skorlar şampiyonluk iddiasının kaderini tayin edecek. Bu sezonki 4 mağlubiyetini deplasmanda alan ve dış saha performansı istikrarsız olan Galatasaray’ı kritik bir fikstür bekliyor. Cim-Bom, kalan haftalarda Bursa, Fenerbahçe, Konya, Ç.Rize ve Sivasspor’la deplasmanda oynayacak. Evinde karşılaşacağı Antalya, Malatya, Kayseri, Beşiktaş ve Başakşehir maçlarında 15 puanı hedefleyen Sarı-Kırmızılıların dış sahada da yenilgiye tahammülü kalmadı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR