Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BEŞİKTAŞ LİDERİ DEVİRDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/spor-haberleri/34135/besiktas-lideri-devirdi

 

BEŞİKTAŞ LİDERİ DEVİRDİ
BEŞİKTAŞ LİDERİ DEVİRDİ
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta lider Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi.
14 Nisan 2019, 14:31
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçta lider Medipol Başakşehir'i 2-1 yendi. Siyah-beyazlıları galibiyete taşıyan goller Atiba ve Burak'tan gelirken Başakşehir'in tek golünü Robinho kaydetti. Beşiktaş bu sonucun ardından puanını 53'e yükseltti ve bir maçı eksik olan Galatasaray'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Başakşehir ise haftayı 61 puanla kapadı
 
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Medipol Başakşehir'i Atiba ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup ederek galibiyet serisini 4 maça çıkardı; puanını ise 53'e yükseltti. 13 maç sonra kaybeden Medipol Başakşehir ise haftayı 61 puanla kapadı.
 
Beşiktaş 6. dakikada tehlikeli geldi: Beşiktaş etkili geldi. Sağ kanattan Gökhan'ın içeri çevirdiği topu Lens topuğuyla geriye bıraktı, kale alanı içinde boş durumdaki Burak'tan önce araya giren savunma topu kornere yolladı. Ljajic'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Vida iyi yükseldi, vuruşunda top kaleci Mert'te kaldı.
 
Beşiktaş'ta Caner Erkin, 19. dakikada orta alanda Emre'ye yaptığı sert faulün ardından sarı kart gördü ve cezalı duruma düştü. Milli futbolcu, Sivasspor mücadelesinde forma giyemeyecek   
 
Mücadelede 21. dakika oynanırken Başakşehir önemli bir pozisyondan yararlanamadı: Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı taç atışıyla Robinho bir anda savunma arkasına sarktı. Onun pasında Visca ceza alanı sağ çaprazından yakın mesafeden vurdu, kaleci Karius mutlak golü önledi. Devamında savunma topu kornere yolladı.
 
KARIUS ÇIKARDI!
 
22. dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı köşe vuruşunda kale alanı içinde Attamah bomboş durumda kafayı vurdu, Karius üzerine gelen topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
 
YİNE KARIUS!
 
Başakşehir üst üste pozisyonlar bulmaya devam etti. Başakşehir 23. dakikada bir kez daha gole çok yaklaştı. Visca'nın sağ kanattan içeri çevirdiği topa penaltı noktası üzerindeki Elia gelişine vurdu, köşeden ağlara doğru giden topu Karius son anda çeldi.
 
Karşılaşmada dakikalar 28'i gösterdiğinde Başakşehir sağ kanattan yine çok tehlkeli geldi. Mossoro'nun ara pasıyla savunma arkasına sarkan Visca'nın içeri yerden çevirdiği topu ön direkteki İrfan Can'dan önce araya giren savunma kornere yolladı.
 
GOL PERDESİ 35'TE AÇILDI
 
Mücadelenin ilk golü 35. dakikada Robinho'dan geldi! Kaleci Mert'in nefis uzun topuyla sağ kanattan savunma arkasına sarkan Visca, kale alanı içine doğru nefis bir pas yolladı. Elia'nın boşalttığı alana iyi bir koşu yapan Robinho kale önünde gelişine yerden bir vuruşla topu Karius'un altından ağlara yolladı: 0-1
 
38. dakika oynanırken birkaç dakika önce sedyeyle kenara alınan Emre Belözoğlu, tedavisinin ardından sahaya döndü. Bir süre kendisini deneyen tecrübeli kaptan şimdi kenara dönerek "Başım dönüyor" işareti yaptı.
 
ATIBA SAHNE ALDI, KARTAL SKORU EŞİTLEDİ!
 
42. dakikada Beşiktaş skoru eşitleyen golü buldu: Beşiktaş'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Gökhan Gönül'ün ön direkteki kafa vuruşunu Mert ayağıyla çizgiden çıkardı. Dönen topa kale önündeki Atiba gelişine nefis bir vole vurdu: 1-1
 
Başakşehir lehine çalınan faul düdüğü sonrası hakem Cüneyt Çakır'a itirazlarda bulunan Burak Yılmaz, 48. dakikada sarı kart gördü.Zorlu maçın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi
 
image
 
BURAK'TAN MÜTHİŞ GOL!
 
Beşiktaş ikinci yarıya hızlı başlayan taraf oldu. Dakikalar 52'yi gösterdiğinde Burak Yılmaz harika bir golle takımını 2-1 öne geçirdi: Beşiktaş nefis paslaşmalar sonrası golü buldu. Sağ kanattan Gökhan Gönül'ün yerden ortasında Lens'in topuğuyla bıraktığı topa penaltı noktası üzerindeki Burak Yılmaz gelişine müthiş vurdu.
 
Kral lakaplı golcü, devre arasında transfer olduğu Beşiktaş formasıyla ligdeki 8. golünü kaydetti. Öte yandan Burak Yılmaz son 7 lig maçında 9 gole doğrudan katkı sağladı.
 
55. dakika oynanırken Emre Belözoğlu'nun içeri doldurduğu topu savunma arkaya sektirdi. Visca'nın kale önünden dokunuşunda Karius'u geçen top direğin yanından auta çıktı.
 
YİNE KARIUS!
 
Başakşehir'in 57. dakikada sol çaprazdan kaleye uzak bir noktadan kazandığı serbest vuruşta Visca çok sert vurdu, Karius sağına giden topu yumrukladı.
 
BU KEZ MERT'TEN GEÇİT YOK!
 
61. dakika oynanırken sağ kanattan Ljajic'in kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Dorukhan nefis yükseldi, kaleci Mert topu aynı güzellikte bir hamleyle kornere çeldi.
 
KAGAWA HARİKA DÜŞÜNDÜ
 
Mücadelenin 64. dakikasında kaleci Mert'in uzaklaştırmak istediği topu Beşiktaşlılar kaptı. Ljajic'in bıraktığı topa Mert'in önde olduğunu gören Kagawa gelişine nefis bir aşırtma vuruş yaptı. Top üst ağlarda kaldı.
 
Dakikalar 72'yi gösterdiğinde Burak bir kez daha gole yaklaştı: Gökhan Gönül sağ kanattan taşıdığı topu nefis ortaladı, altı pasın hemen önündeki Burak'ın kafa vuruşunda top kaleci Mert'in kucağına gitti.
 
Visca'nın top kaybında 75. dakikada başlayan Beşiktaş atağında Caner Erkin ortasını Burak Yılmaz'a kesti ancak araya Başakşehir savunması girdi. Devamında kullanılan köşe vuruşunda topla ceza sahası dışında buluşan Caner'in şutu az farkla dışarıya çıktı.
 
Emre Belözoğlu 76. dakikada Atiba'ya yaptığı faul sonrasında sarı kart gördü.ü
 
90+5. dakikada Visca'nın şutunda Vida'ya çarpan topta Karius tereddütte kalsa da topu kornere atmayı başardı.
 
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı. Siyah-beyazlılar bu sonucun ardından puanını 53'e yükseltti ve bir maçı eksik olan Galatasaray'la arasındaki puan farkını 2'ye indirdi. Sarı-kırmızılıların 6 puan önünde bulunan Başakşehir ise şampiyonluk yarışında yara aldı ve haftayı 61 puanla kapadı.
 
KARTAL DOLUDİZGİN!
 
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında lider Medipol Başakşehir'i 2-1 yenerek galibiyet serisini sürdürdü.
 
Rakibinin karşısında ilk yarıda zorlanan siyah-beyazlı ekip, 35. dakikada kalesinde gördüğü golle 1-0 geriye düştü. 42. dakikada Atiba Hutchinson'un golüyle ilk yarıyı 1-1 berabere tamamlayan Beşiktaş, ikinci yarıya iyi başladı ve 52. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle 2-1 üstünlük yakaladı. Zaman zaman önemli pozisyonlardan yararlanamayan siyah-beyazlı ekip, uzatma dakikalarında kalesinde büyük bir tehlikeyi savuşturdu ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı.
 
Ligde 15. galibiyetini alan Beşiktaş, puanını 53'e çıkardı. Siyah-beyazlı ekip, lider Medipol Başakşehir ile puan farkını da 8'e düşürdü.
 
KARTAL 4 MAÇINI DA KAZANDI
 
Beşiktaş, Medipol Başakşehir galibiyetiyle üst üste dördüncü kez sahadan kazanarak ayrıldı.
 
Atiker Konyaspor'u 3-2 yenerek seriye başlayan siyah-beyazlı ekip, daha sonra sırasıyla Göztepe'yi 1-0, Çaykur Rizespor'u 7-2 ve Medipol Başakşehir'i 2-1 mağlup etti.
 
Bu dört maçta 13 gol kaydeden Beşiktaş, kalesinde ise 5 gol gördü.
Siyah-beyazlı ekip ayrıca bu sezon ligde ilk kez üst üste 4 maç kazanmayı başardı.
 
VODAFONE PARK'TA SERİ SÜRDÜ
 
Bu sezon zaman zaman Vodafone Park'ta zorlanan Beşiktaş, evindeki son 3 karşılaşmayı galibiyetle tamamladı.
 
Siyah-beyazlı ekip, bu periyotta Atiker Konyaspor, Göztepe ve Medipol Başakşehir maçlarından galibiyetle ayrıldı.
image
BURAK GOL SERİSİNİ SÜRDÜRDÜ
 
Ligde geride kalan Atiker Konyaspor, Göztepe ve Çaykur Rizespor maçlarında fileleri havalandıran Burak Yılmaz, Medipol Başakşehir maçını da boş geçmedi.
 
Takımını 52. dakikada 2-1 öne geçiren Burak, Vodafone Park'ta ise üst üste 5. kez gol sevinci yaşadı.
 
Dolmabahçe'de gol serisine Bursaspor maçıyla başlayan siyah-beyazlı oyuncu, sırasıyla Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Göztepe ve Medipol Başakşehir karşılaşmasında fileleri havalandırdı.
 
Beşiktaş formasıyla 8. golünü kaydeden Burak Yılmaz, Trabzonspor'da attığı gollerle ligde 13. golüne ulaştı.
 
ATIBA'DAN 4. GOL!
 
Beşiktaş'ın 36 yaşındaki oyuncusu Atiba Hutchinson, 2019'da fileleri 4. kez havalandırdı.
 
Siyah-beyazlı ekibin en istikrarlı oyuncusu olan Hutchinson, Süper Lig'de İstikbal Mobilya Kayserispor (2-2), Evkur Yeni Malatyaspor (2-1) ve Antalyaspor (6-2) karşılaşmalarının ardından Medipol Başakşehir mücadelesinde de gol sevinci yaşadı.
 
Daha önceki 3 golünü deplasmanda kaydeden Kanadalı futbolcu, bu sezon Vodafone Park'ta ilk kez gol kaydetti.
 
Medipol Başakşehir karşısında başarılı futboluyla beğeni toplayan ve Beşiktaş formasıyla en golcü sezonunu yaşayan Hutchinson, maç sonrası taraftarla üçlü çektirdi.
 
CANER ERKİN CEZALI
 
Karşılaşmada sarı kart gören Caner Erkin, cezalı duruma düştü.
 
Bu sezon biri sarı karttan diğeri kırmızı karttan olmak üzere iki kez cezalı duruma düşen siyah-beyazlı oyuncu; Akhisarspor, Bursaspor ve Çaykur Rizespor karşılaşmalarının ardından Medipol Başakşehir karşısında gördüğü sarı kartla bu sezon üçüncü kez aynı durumu yaşadı.
 
Caner Erkin, cezası nedeniyle 29. haftadaki Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında forma giyemeyecek.
 
Adriano Correia'nın sakatlığında Medipol Başakşehir karşısında sol bekte başlayan Gary Medel de sakatlandı ve 60. dakikada yerini Shinji Kagawa'ya bıraktı.
 
image
 
EKREM İMAMOĞLU, MAÇI FİRKET ORMAN'LA İZLEDİ
 
Karşılaşmayı, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile izledi. 
 
Stada eşiyle birlikte gelen İmamoğlu, Fikret Orman'la oturarak sohbet ettiler. İmamoğlu ayrıca Beşiktaş taraftarının tezahüratlarına da selamla karşılık verdi.