Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAMPİYON GALATASARAY
ŞAMPİYON GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Medipol Başakşehir'i Feghouli ve Onyekuru'nun golleriyle 2-1 yenen Galatasaray, bitime 1 hafta kala üst üste ikinci toplamda 22. şampiyonluğuna ulaştı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Galatasaray'daki kupa sayısını 19'a çıkarttı.
20 Mayıs 2019, 00:30

 

Medipol Başakşehir'i sahasında 2-1 mağlup ederek ligde bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray'da maç sonu büyük sevinç gösterileri yaşandı. 

image

Hakem Cüneyt Çakır'ın bitiş düdüğüyle birlikte havai fişek gösterilerinin yaşandığı kutlamada stat hoparlöründen de Barış Manço'nun ‘Yaz dostum' şarkısı çalındı. Öte yandan bu parçanın ardından Şampiyonlar Ligi müziği de hoparlörden taraftarlara iletildi.

image

 Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Galatasaray'daki kupa sayısını 19'a çıkarttı. Galatasaray ayrıca Türk Telekom’da 36 maçtır (31G, 5B) kaybetmeyerek Süper Lig tarihinde sahasındaki en uzun yenilmezlik serisini sürdürdü.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türk Telekom Stadyumu'nda çoşkuyla kutlandı.
 
Tribünlerde 50 bin Türk bayrağı bırakılırken karşılaşma öncesinde Sarı-Kırmızılı taraftarlar "Atam izindeyiz", ""Bütün büyük zaferler küçük bir adımla başlar, yüzyıllar geçse de üzerinden; unutulmayacak 19 Mayıs'ta atılan adımlar", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun", "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" ve "Bütün ümidim gençliktendir. Mustafa Kemal Atatürk" yazılı pankartlarla stadyumu süsledi.
 
image
 
Golden sonra gerginlik
Karşılaşmanın 17. dakikasında Bajic'in golüyle Medipol Başakşehir 1-0 öne geçti. Golün ardından Emre Belözoğlu topu Galatasaray tribünlerine göndermesinin ardından sahada gerginlik yaşandı. Galatasaray tribünleri Başakşehirli oyunculara tepki gösterdi ve Mahmut Tekdemir'in başına su şişesi isabet etti. Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır, Marcao ve Bajic' sarı kart gösterdi. Öte yandan gerginlik yedek kulübelerine sıçradı. İki takım oyuncularından İsmail çipe ve Adebayor gerginlik yaşarken iki oyuncuda sarı kart gördü.
 
image
 
Emre Belözoğlu devam edemedi
Şampiyonluk maçı öncesinde maça iğneyle çıkan Emre Belözoğlu, ilk 11'de çıktığı maçın ilk yarısında sakatlanarak oyundan çıktı. Tecrübeli oyuncu, müsabakanın 27. dakikasında Galatasaraylı Donk ile girdiği ikili mücadele sonucu sakatlanarak yerini Mossoro’ya bıraktı. 
38 yaşındaki futbolcu, geçtiğimiz hafta oynadıkları MKE Ankaragücü maçında da sakatlığı nedeniyle oyuna devam edememişti.
 
image
 
2 gole 'VAR' engeli
Galatasaray'ın Younes Belhanda ile bulduğu gol VAR'a takıldı. Hakem Cüneyt Çakır, VAR Hakemi Ali Palabıyık'ın uyarısıyla pozisyonu tekrar izledi ve pozisyonun başlangıcında Mbaye Diagne'nin topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle golü iptal etti. Sarı-Kırmızılı takım ayrıca Onyekuru ile bulduğu gol bu kez ofsayt sebebiyle iptal edildi.
 
Fatih Terim rekorunu geliştirdi
Medipol Başakşehir galibiyetiyle ligde 22. kez şampiyonluğa uzanan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim, Süper Lig'de 8 kezle en fazla kupa kazanan teknik direktör olan Terim, rekorunu bir kez daha geliştirdi. Öte yandan Cüneyt Çakır, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i iki takım yedek kulübeleri arasında gerginliğin ardından tribüne gönderdi.
 
Yaz dostum ve Şampiyonlar Ligi müzikli kutlama!
Hakem Cüneyt Çakır’ın bitiş düdüğüyle birlikte havai fişek gösterilerinin yaşandığı kutlamada stat hoparlöründen de Barış Manço’nun ‘Yaz dostum’ şarkısı çalındı. 
Öte yandan bu parçanın ardından Şampiyonlar Ligi müziği de hoparlörden taraftarlara iletildi.
 
image
 
Son 19 maçında yenilmedi
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de çıktığı son 19 maçta mağlubiyet yaşamadı. Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 13 galibiyet ve 6 beraberlik aldı. Galatasaray, bu karşılaşmalarda 46 kez ağları havalandırırken, kalesinde ise 16 gol gördü.
 
image
 
9 isim ilk kez şampiyonluk yaşadı
22. şampiyonluğunu yaşayan Galatasaray'da 9 futbolcu için de kariyerlerindeki ilk şampiyonluk yaşadı. Mbaye Diagne, Christian Luyindama, Marcao, Muğdat Çelik, Badou Ndiaye, Emre Akbaba, Henry Onyekuru, Emre Taşdemir, Ömer Bayram 2018-2019 şampiyonluğu ile birlikte kariyerlerinde ilk kez lig şampiyonluk sevincini tatmış oldu.
 
image
 
GALATASARAY: 2 MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: 1
 
STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
 
GALATASARAY: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Donk (dk. 45 Selçuk İnan), Belhanda, Feghouli (dk. 90+2 Linnes), Fernando, Onyekuru, Diagne (dk. 84 Semih Kaya)
MEDİPOL BAŞAKŞEHİR: Mert Günok, Caiçara, Mahmut Tekdemir, Kudriashov, Clichy, Gökhan İnler, Emre Belözoğlu (dk. 29 Mossoro), İrfan Can Kahveci (dk. 70 Adebayor), Visca, Elia, Bajic (dk. 81 Robinho)
 
GOLLER: dk. 47 Feghouli, dk. 64 Onyekuru (Galatasaray); dk. 17 Bajic (Medipol Başakşehir)

 

SARI KARTLAR: Marcao, Selçuk İnan İsmail Çipe (Yedek kulübesinde) (Galatasaray), Bajic, Adebayor, Mossoro (Yedek kulübesinde) (Medipol Başakşehir)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR