Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BEŞİKTAŞ 3 PUAN İLE LİGİ SONLANDIRDI
BEŞİKTAŞ 3 PUAN İLE LİGİ SONLANDIRDI
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in son haftasında kendi sahasında konuk ettiği Kasımpaşa’yı 3-2 mağlup etti ve sezonu üç puanla kapattı.
24 Mayıs 2019, 20:32
 
 
Spor Toto Süper Lig'de 34. hafta maçında Beşiktaş ile Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Beşiktaş, Kasımpaşa'yı 3-2 yenerek sezonu üçüncü sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan katılma hakkı elde etti.
 
Beşiktaş'ın gollerini 10, 44 ve 45+1. dakikada Güven Yalçın kaydetti. Kasımpaşa'nın golleri 13. dakikada Haris Hajradinovic ve 67. dakikada Fode Koita'tan geldi.
 
Beşiktaş'ta ilk sarı kartını 90+1'de gören Jeremain Lens, 90+4. dakikada ikinci sarı kartla oyun dışında kaldı.
 
Bu galibiyetin ardından Beşiktaş 65 puana ulaştı ve sezonu üçüncü sırada tamamladı. Şenol Güneş ile son maçına çıkan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne gruplardan girme şansı kazandı. Kasımpaşa ise sezonu 39 puanla noktaladı.
 
MAÇTAN NOTLAR
 
Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Kasımpaşa'yı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımın başında son maçına çıktı.
 
Beşiktaş teknik direktörlüğüne 2015-2016 sezonunda getirilen Güneş, 4 sezonluk görevini Kasımpaşa maçıyla tamamladı.
 
Siyah-beyazlı ekibe 2 şampiyonluk yaşatan Güneş, takımını UEFA Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde ilk kez gruptan çıkaran isim olmuştu. Şenol Güneş, ayrıca UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a çeyrek final oynatma başarısı gösterdi.
 
Serdal Adalı, Güneş'e plaket verdi
 
Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Serdal Adalı, maç öncesi kulübe hizmetlerinden dolayı Şenol Güneş'e bir teşekkür plaketi sundu.
 
Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde de bir teşekkür mesajı paylaşılarak, "12 Haziran 2015 tarihinden beri Beşiktaş'ımızın teknik direktörlük görevini yürüten, futbol takımımızın Spor Toto Süper Lig'de iki şampiyonluk kazanmasında ve UEFA Şampiyonlar Ligi grubundan namağlup lider çıkarak tarihi bir başarıya imza atmasında büyük bir payı olan Şenol Güneş, bundan sonra ay-yıldızlı millilerimizin başarısı için çalışmalarını sürdürecektir. Şenol Güneş'e Beşiktaş'ımıza vermiş olduğu değerli hizmetler nedeniyle teşekkür eder, bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.
 
Kasımpaşa karşısında 3 değişiklik
 
Güneş, Kasımpaşa karşısında geçen haftaya göre 3 değişiklik yaptı.
 
Siyah-beyazlı ekipte Trabzonspor mücadelesinde ilk 11'de görev yapan Burak Yılmaz, Adriano Correia ve Gary Medel, sezonun son karşılaşmasında kadroda yer almadı.
 
Bu oyuncuların yerine Kasımpaşa karşılaşmasında Cyle Larin, Necip Uysal ve Shinji Kagawa ilk 11'de şans buldu.
 
Larin 284 gün sonra ilk 11'de
 
Kasımpaşa maçında ilk 11'de yer alan Larin, 284 gün sonra bu şansı bir kez daha yakaladı.
 
Sezon başında özellikle UEFA Avrupa Ligi'nde performansıyla hayal kırıklığı yaşatan ve Süper Lig mücadelesinde fazla görev alamayan Larin, ilk 11'de ilk ve son kez 12 Ağustos 2018'deki Akhisarspor maçında oynamıştı. Sonraki 10 lig mücadelesinde sonradan oyuna giren Kanadalı futbolcu, Kasımpaşa maçında orta sahanın solunda görev aldı.
 
Beşiktaş'ta kalede Loris Karius oynarken, Necip Uysal sağ bekte görev aldı. Stoperde Domagoj Vida ile Nicolas Isimat-Mirin şans bulurken, savunmanın solunda Caner Erkin oynadı.
 
Siyah-beyazlılarda savunmanın önünde ise Atiba Huthcinson ile Shinji Kagawa görev yaptı. Orta sahada ayrıca Ricardo Quaresma, Adem Ljajic oynarken, Güven Yalçın forvette gol aradı.
 
Gökhan Gönül ve Dorukhan Toköz son maçta da yok
 
Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Gökhan Gönül ile Dorukhan Toköz, Kasımpaşa maçında kadroda yer almadı.
 
Galatasaray derbisinde sakatlanan Gökhan Gönül sezonun son 3 maçında takımını yalnız bırakırken, Dorukhan Toköz ise üst üste ikinci karşılaşmada kadroda bulunamadı.
 
Stat boş kaldı
 
Zirve iddiasını son haftalarda yitiren Beşiktaş'ın son maçına taraftarları fazla ilgi göstermedi.
 
Vodafone Park tribünlerinde büyük boşluklar gözlenirken, karşılaşmayı 10 bine yakın taraftar izledi.
 
Karşılaşmayı siyah-beyazlı takımın eski teknik direktörü Slaven Bilic de izledi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR