Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞAMPİYON MUHTEŞEM BİR GECE YAŞATTI
ŞAMPİYON MUHTEŞEM BİR GECE YAŞATTI
Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonunu zirvede tamamlayarak 22. şampiyonluğuna ulaşan Galatasaray için kutlama organizasyonu düzenlendi. Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen etkinlikte sarı-kırmızılı taraftarlar elde edilen başarıyı kutlarken, Galatasaray futbol takımı da şampiyonluk kupasına kavuştu.
25 Mayıs 2019, 22:16

 

Galatasaray, 22. şampiyonluğunu olağanüstü bir törenle kutladı. Muhteşem görüntülere sahne olan organizasyonda taraftarlar coşkuyla şampiyonluğu kutladı

Spor Toto Süper Lig sezonunu 69 puanla şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, şampiyonluk kupasını aldı. Tarihinde 22. kez şampiyonluk ipini göğüsleyen ve bu alanda ligin en başarılı kulübü olarak göze çarpan sarı kırmızılılarda şampiyonluk kupası, kaptanlar Selçuk İnan ve Fernando Muslera'nın ellerinde yükseldi.

image

Spor Toto Süper Lig'in Lefter Küçükandonyadis sezonunda 69 puanla mutlu sona ulaşan Galatasaray, kupayı kaldırdı. Tarihinde ligde 22. kez kazandığı şampiyonluk kupasını müzesine götüren sarı-kırmızılılara Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen törende kupayı TFF  yönetim kurulu üyeleri kaptanlar Selçuk İnan ve Fernando Muslera'ya takdim etti.

image

Saat 19.05'de başlayan Galatasaray Şampiyonluk Galası'nda sanatçılar ve DJ Suat Ateşdağlı mini konser verdi.

Taraftarların bayram yerine çevirdiği stadyumda kutlamalar erken saatlerde başladı. Sarı kırmızılılar Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde adeta yer sarı gök kırmızı oldu. Taraftarlar kupa töreni öncesi Alya, Emre Aydın, Soner Sarıkabadayı, İrem Derici şarkılarıyla coştu.

Konserlerin sonunda taraftar ve futbolcular için iftar molası verildi. Bu esnada stat hoparlöründen 'İstanbul için iftar, Galatasaray için iftihar vakti' anonsu yapıldı.

image

Kendi şarkılarıyla platforma geldiler
 
Futbolcuların teker teker farklı şarkılarla podyuma geldiği kutlamalara Belhanda damga vurdu. Belhanda, platforma, 2015 yılında Wesley Sneijder’in taraftarlarla birlikte söylediği “Ağlama, Fener ağlama” tezahüratı ile çıktı.
 
Belhanda, şarkıyı söylemese de iki elini gözüne götürerek ağlama taklidi yaptı. İlk olarak Sneijder’in sesinden duyulan tezahürat, daha sonra şarkı gibi söylendi. Taraftarlar da tezahürata büyük bir coşkuyla eşlik etti.
 
image
 
Kaptan Selçuk İnan Barış Manço'nun Sarı Çizmeli Mehmet Ağa parçasıyla taraftarın önüne çıktı,Sarı-kırmızılıların genç savunma oyuncusu Ahmet Çalık da Sezen Aksu'nun seslendirdiği 'Sitem' şarkısı ile podyuma çıktı. Futbolcuların yanı sıra yardımcı antrenör Hasan Şaş da 'Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi' parçasıyla dans ederek kutlamaya katıldı.image
 
Emre Akbaba değneklerle kutlamada
 
Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında oynanan Çaykur Rizespor maçında sakatlanarak uzun süre sahalardan uzak kalacağı açıklanan Emre Akbaba da kutlamada takım arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Kaval kemiği kırılan Akbaba, 'Şereftir Seni Sevmek' marşıyla ve koltuk değnekleri yardımıyla platforma geldi. Sarı-kırmızılı futbolcuya taraftarlar 'Cimbom'un çocuğu Emre Akbaba' tezahüratları ile destek verdi.
 
Çocuğuyla birlikte sahneye giden yolun başına gelen Yuto Nagatomo, kendisine karşılayan Ryan Donk'a samuray figürleri içeren hareketler yaptıktan sonra platformdaki yerini aldı.
 
image
 
Kutlamalarda iki yıldız yer almadı.
 
Stadyumda Diagne ve Sinan Gümüş’ün mazeretleri nedeniyle kutlamalara katılmayacakları anons edildi.Bu sezon attığı 30 golle Süper Lig’in ‘Gol Kralı’ olan Diagne ve Sinan Gümüş’ün şampiyonluk kutlamalarına katılmayacağının anons edilmesinin ardından Galatasaray tribünlerinden ıslıklar yükseldi. Galatasaray taraftarları, iki yıldızı ıslıkla protesto etti.
 
image
 
Futbolcuların ardından teknik heyet sahnede yerini aldı. Önce yardımcı antrenörler Ümit Davala, Hasan Şaş ve Levent Şahin sahneye çıkarken, son olarak da teknik direktör Fatih Terim platforma geldi.
Fatih Terim, kızları Merve Terim Çetin ile Buse Terim Bahçekapılı ve torunlarıyla, "Adanmış hayatların umudu" parçası eşliğinde sahneye yürüdü. Bu esnada Şampiyonlar Ligi müziği çalınırken, tribünlerden Terim lehine yoğun şekilde tezahürat yapıldı.
 
image
 
Başkan Mustafa Cengiz'den 3'lü
 
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, futbolcular ve teknik heyetten sonra sahaya gelen isim oldu. Başkan Cengiz, 'Cim-Bom şampiyon' parçasıyla podyumda boy gösterirken, taraftarların isteğiyle sahaya indi ve sarı-kırmızılılara 3'lü çektirdi.
 
Kaptan Selçuk İnan’ın ellerinde yükselen kupa daha sonra bütün takımı dolaştı. Platformun üzerinde büyük sevinç yaşayan futbolculara yardımcı antrenör Hasan Şaş büyük bir şok yaşattı.
 
Şampiyonluk kupasını eline alarak havaya kaldıran Hasan Şaş, kupanın ağırlığı nedeniyle dengeyi sağlayamadı ve kupayı elinden kaçırdı. Ani bir refleksle hamle yapan Şaş kupayı yere düşmekten son anda kurtardı.
 
O sırada Hasan Şaş’ın arkasında olan ve Galatasarayla 5. şampiyonluğunu yaşayan Uruguaylı kaleci Muslera büyük bir şok yaşadı. Kupanın yere düşmekten son anda kurtulduğunu gören Muslera’nın tepkisi sosyal medyada gecenin en çok konuşulan anı oldu.image
 
Türkiye Futbol Federasyonunun Gelişim Ligleri'nde kupa alan Galatasaray'ın altyapı takımları kutlamaya geldi. 
 
Sarı-kırmızılı kulübün şampiyonluğa ulaşan 21, 19, 17 ve 14 yaş altı takımları ve kategorisinde ikinci olan 16 yaş altı takımı ile Galatasaray Futbol Akademisi teknik ekibi, kutlama için kurulan platforma çağrıldı. 
 
Stadın dört köşesinde sarı-kırmızılı renklerle Galatasaray'ın Süper Lig'deki şampiyonluk sayısı olan "22" maketi yer aldı. Sahanın içine ve kurulan platformun üzerine 5 yıldız konuldu. Bu çalışmada yıldızlardan birisinin üç kanadı boş bırakılırken, Galatasaray'ın 5. yıldız hedefine vurgu yapıldı.
 
image
 
Sahne önündeki LED ekranla tribündeki taraftarlara şampiyonluk kutlamasına dair detaylar izlettirildi. Özel ışıklandırma sistemleri, lazer gösterileri, görsel efektler, alev makineleri ve payroteknik gösterisiyle şampiyonluk kutlamasına renk katıldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR